PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Problem s lag spikeovima na WLAN-u (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=47745)

Beren 24.09.2006. 12:27

Problem s lag spikeovima na WLAN-u

Bok ljudi,

S obzirom da se u WLAN razumijem ko marica u krivi k., možda mi vi ovdje možete pomoći.

Situacija je sljedeća:

U curinom kompu je Linksysova WLAN kartica (g standard) koja se kači na AP preko dinamičkog IP-a. Singal strength je excellent. Kada igra World of Warcraft stvaraju se problemi s naglim skakanjem latencije u kratkim intervalima što čini igranje ove online igre poprilično zahebanim. Malo sam googlao i sličan problem ljudi imaju s Battlefieldom 2, također online igrom. Da li netko možda zna što je uzrok problema i da li se to može riješiti?

Odgovor na ovo pitanje mi je između ostalog važan zbog toga što razmišljam da totalno ukinem mrežne kabela i sve postavim na WLAN. Ako se problem ne može riješiti ondosno ako su ovakvi spikeovi normalna stvar pri igranju online igara, onda ću prekrižit WLAN i ostat na kabelu.

Unaprijed hvala na pomoći

gonzo 24.09.2006. 13:20

Na koji AP se kaci,kakvi su pingovi inace?Pogledaj koji je Ap i na kojem chipsetu jer najbolje radi ako je i kartica na tom istom chipsetu,nakon toga je bitno staviti dobru antenu i kabel:Po mom iskustvu dobro bi bilo staviti fiksne adrese i iskljucit dhcp na AP-u

Mailman 24.09.2006. 13:27

brat je imao istih problema sa Source igrama....a onda smo provukli kabel ;)

MasterX 24.09.2006. 23:12

probaj u AP-u odrediti samo jednu vrstu modulacije (recimo 802.11g)
jer AP ce sam pokusati tu i tamo spustiti se na 802.11b da "vidi" ima li klijenata koji nemogu raditi na 802.11g

ukljuci frameburst, iskljuci sve afterburner, super g, i ostale pizdarije

o kojem APu se radi?

Beren 25.09.2006. 00:17

Kod WLAN kartice vidio sam samo opcije TXburst i TXpower za koje ne znam što znače. TXburst je po defualtu disabled, a txpower na auto.

Radi se o MSI-jevom AP-u, ne znam točno koji model.

Heto sad sam prema savjetu uključio samo g modulaciju pa ću vidjet da li će to šta pomoć.

Što se ostalih opcija tiče, nađoh ovo:

Beacon Period TUs (1-65535)
RTS Threshold (0-2347)
Fragment Threshold (800-2346)
DTIM Period (1-255)
Transmit Rate (1-54 Mbps)

Na tom istom mjestu su i neke druge opcije, ali to znam o čemu je riječ i to je konfigurirano kako treba (npr. signal strength).

"rameburst, iskljuci sve afterburner, super g, i ostale pizdarije"

Nisam našao gdje se to može uključit/isključit. Pretpostavljam da neki AP-e, posebno stariji i manje razvikani to ni nemaju (npr. super g).

Beren 25.09.2006. 00:19

Citiraj:

Autor gonzo (Post 531535)
Na koji AP se kaci,kakvi su pingovi inace?Pogledaj koji je Ap i na kojem chipsetu jer najbolje radi ako je i kartica na tom istom chipsetu,nakon toga je bitno staviti dobru antenu i kabel:Po mom iskustvu dobro bi bilo staviti fiksne adrese i iskljucit dhcp na AP-u

Fiksne adrese nemere jer ionako ih ne pridjeljuje AP već ADSL modem/router.

Pingove još nisam gledao, no provjerit ću sutra.

vga killer 25.09.2006. 00:33

Imao sam isti problem dok sam igro wow preko vajrlesa. Pogotovo ako sam igro u radiu je bilo za popizdit. Kad mi je ping skočio onda ni TS ni nista nije radilo kak spada. Popizdio sam, spojio sa žicom i od onda nema problema

Crais 30.09.2006. 21:45

Ne razumijem se baš u WLAN pa ću možda bubnut glupost - jel se može na APu mijenjat firmware? Nekako mi je logično da bi se to trebalo moći, pa probaj staviti najnoviji.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:26.