|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Misterij krista i svemira...
Dakle, imamo jednu izrazito čudnu situaciju koju ja ne znam objasniti... Tri različite konfiguracije: Konfa 1. X2 3800+/7600GT/1GB RAM AM2 socket Konfa 2. A64 3500+/X800GTO mod u X800XT@530*1300/ 1GB RAM Konfa 3. A64 3000+/6800 vanilla@400*750/1GB RAM Sve tri konfe u Americas Armyu (jedinoj igri koja se igra u ovim krajevima :clap:, pokazuju IDENTIČAN framerate što je u najmanju ruku zbunjujuće. Pritom overclock ne donosi ništa, konfa 2 je dignuta na 2,6GHz i promjene nema. Na novoj mapi primjerice (Steamroller) na 1280*1024, sve na full high (2xAA, 4XAniso) framerate je uglavnom između 30-40, s time da mu se znade dogoditi propad na 25, ali i skok na 60 (vSync limit). Četvrta konfa je A643200+/7900GT/1GB RAM i s njom nisu toliko detaljno uspoređivane stvariali u grubo bi se mogli zaključiti isti rezultati. Jedini odmak od "pravila" pokazuje 5.ta konfa A643000+ (winch)/6800 AGP otkljč. 16/6 400@800 128MB / 1GB RAM, koja za prve tri konfe uglavnom kaska oko 5 FPS-ova. Americas Army je trenutno na pomalo zastarjelom Unreal 2.5 engineu; treba li napomenuti da na bilo kojoj UT 2004 mapi framerate ne pada ispog 50... Šlager za kraj je.... promjenom rezolucije na niže, framerate ne raste, ostaje??!?!: baad : Jel ima itko ideju VER IZ D KEČ?!?! : giljotin |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
kod mene je između 60 i 90, također sve popaljeno do ibera... igra rula |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Jul 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
U driverima treba biti na "Application Controlled" za AA. Nego-odkad to Nvidia može koristiti Triple Buffering u D3D-u??? To je nekaj novoga ili ste se malo zaj**ali? ![]()
![]() |
#8 |
Premium
|
Ako ugasim vsync imam vrlo neugodno lomljenje tekstura kod naglih pomaka miša. Što se TripleBufferinga tiče, molio bih malo pojašnjenja vezano za njegovu funkciju i kamo se isti može podešavati. U settingsima igre od "tri" :-) opcija na raspolaganju jedino trilinear filtering koji je upaljen (mada je moje znanje o funkciji navedene opcije podosta nikakvo :-) |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
update: Isprobano bez vsynca, i osim navedenih problema ("lomljenja" koje bi se najbolje moglo opisati kao efekt vrlo sličan ghostingu, odnosno usporavanjem moje 4MS matrice na odoka 30 milisekundnu) razlike u FPSovima nema... Da bi stvar bila žalosnija, razlike u FPS-ovima od ultra low do ultra high uopće nema.??? @vex čekaj da probaš Steamroller |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
upgrading...
Datum registracije: Jun 2006
|
je probao s nekom drugom igricom testirati fps-ove? ako u drugoj radi onda je problem u AA, ako nije reinst. program s kojim mjeris fps-ove, ATI-tools mozda? EDIT: posto su tri razl. konfe, probaj inst. AA s nekog drugog CD-a ili tako nesto, ne shvacam zasto bi bilo problema na tri razl. kompa... |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Premium
Datum registracije: Aug 2003
|
Citiraj:
1280x1024 aa i aniso je def u win, idem probat nabit to do kraja pa javim ista stvar, uglavnom je zabijen na 82-84.... Zadnje izmijenjeno od: vex. 17.09.2006. u 21:36. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Premium
|
Dobro to fakat je mrcina, ali jesi siguran da ti framrate na Steamrolleru baš nikad nikad ne pada ispod 60.... Meni je primjerice uglavnom oko 40, s time da redovito pada do 30, a ako je stvarno frka, padne i na 20 gad (A64 300+, 6800), ali i frendu sa 3200+ i 7900GT se dogadja isto... Stvar je tim čudnija što se jedan tip na trackeru s vrlo sličnom konfom kao i ti isto žalio na istu stvar (s tim da je on imao 2x X1900 u crossfireu) @marauder, ovi kompovi koje sam naveo su od ekipe iz klana, dakle nije jedan čovjek vlasnik.... i FPSovi se mjere u samoj igri pomoću naredbe @vex, koji ti ono biješe nick ingame? |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
upgrading...
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Toshiba ko' ludo
|
Ja još nisam počeo igrati v2.7 AA ali igra moj buraz,a kak sam se ja prebacio u Red Orchestra tweakao sam AA 2.7 od tweak guida od Red Orchestra.Isti je engine pa nebi trebalo bit problema.Buraz veli da mu bolje radi. evo linka: R.O http://www.redorchestragame.com/foru...ad.php?t=10701 A.A http://aaotracker.com/thread.php?threadid=149793 Pomak se osjetio nakon dizanja CashMegasize i Turnoffprecaching, u biti probajte se igrati sa opcijama.... ![]() R.O= Fps mi je 60-90 skoro sve mape,90 % sve na high.Valjda je R.O bolje optimizirana .... Zadnje izmijenjeno od: dedal. 22.09.2006. u 14:51. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Dec 2005
|
Zapravo od uvijek. Nema to veze s driverima. Triple buffering u D3D-u treba biti "zatražen" od strane 3D aplikacije. Upravo to DXTweaker i radi, ako već aplikacija nema tu opciju, tj. poziva Triple buffering umjesto nje. Pretpostavljam da su i ATT na tom tragu.
![]() |
#20 |
Super Moderators
|
![]() |
#21 |
Premium
|
Triple buffering postoji od kad je valjda i 3d akceleratora, glide-a directx-a, bogaivraga i uredno je radio i radi na svim karticama. Isključivo je stvar aplikacije da li podržava tu opciju ili ne. Ovdje se radi o tome da Ati tray tools (NE DRIVERI!!!) mogu forsirati njegovu upotrebu dok nvidia nema takav alat već se mora koristi neki drugi (dxtweaker). Drugi je par rukava što nvidia s vremena na vrijeme tjera neku svoju nauku kao sa recimo, FX serijom kartica i već opjevanim shaderima. Ali i to je bila posljedica toga što su im se jednostavno "dogodili" loši čipovi (barem što se Direcx-a tiče) pa su išli malo muljat.
![]() |
#22 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Gdje sam ja to spomenuo drivere i triple buffering u istom kontekstu??? Ja te pitam da li imaš kakvih praktičnih iskustava sa triple bufferingom na Nvidii. Na stranu teorija-ono kaj mene zanima je to da li je netko uopće koristio triple buffering u D3D igrama na Nvidii i kako mu je radilo. Jer sam po forumima često čitao komentare da ne radi ili ne radi kako bi trebalo.
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
|
Eto, uhvatih vremena da se i s tim malo poigram. Dakle, grafa 6800 nu (otk. 16,6 clock 385, 700), igra FEAR, monitor iiyama E481S 1. 1280x1024@60Hz vsync isključen, triple buffering isključen ![]() 2. 1280x1024@60Hz vsync uključen triple buffering isključen / uključen ![]() 3. 1280x1024@75Hz vsync uključen triple buffering isključen / uključen ![]() 4. 1024x768v75Hz vsync uključen triple buffering isključen / uključen ![]() Stvari, dakle rade savršeno (obratite pažnju na distribuciju FPS-a), a bogme i izgledaju. Nadam se da nisam bio preiše naporan.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|