|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
![]() Evo da pokrenem jedan thread o tome, obzirom da mnogi danas uzimaju ovaj proc zbog vrlo povoljne cijene. Dakle koliko ste ga uspjeli dici pri kojem naponu? Koliko ide bez dizanja napona? Bilo bi dobro i da napisete cime ga hladite i koje su temperature. Vjerujem da ovo mnoge zanima, ne samo mene ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
̣
Datum registracije: Feb 2006
|
2520MHz-1.35v 1:1 520 @3-4-4-8 2.7v 2500MHz-1.325v 1:1 500 @3-4-4-8 2.65v zalosno, ali istinito, dalje nisam ni probao i uzimajte dok jos ima ![]() cijene nece padati puno,a nestasica je Zadnje izmijenjeno od: baterija. 05.08.2006. u 22:43. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() ljudi pišite za ovaj proc, da vidimo kolko se isplati, možda investiram s obzirom na cijenu ![]()
![]() |
![]() |
#4 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
2480 MhZ default napon, artic cooling freezer pro, temp bez CnQ cca 50 load, cca 33-35 idle. Ocekivao sam toplije.Ploca ASROCK dual SATA2. na 1,375 ide 2500 MhZ.
__________________ |
![]() |
#5 | |
̣
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
The Geek Wants Out
Datum registracije: Feb 2005
|
![]() |
#7 |
Junior Member
|
Lijep si promjerak ufatio, predpostavljam da je kupljen jos po skupoj varijanti, pa barem neka utjeka.. Ono na 1,45 kolko ti je tam temp kod full loada- prime, par sati? Jas am sad freezera na potenciometar pa smanjio vrtnju za pola, sad dok surfam kod 2,48 GHu, 35 C . Stvarno hladi ko lud, a i ne puno manje kad se smanji turaža...
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
imao sam ja jedan primjerak još početkom godine na "posudbi"...po staroj cijeni naravno... ![]() ![]() vodeno i vcore na auto... nisam imao vremena za testove stabilnosti, ali koliko se sjećam, oko 2.7ghz na stock naponu je trebao ici... ![]() inače, 3800 x2 nisu neki overclockeri, bila je dobra serija krajem prošle i početkom ove godine i to je to...max što se može očekivati je oko 2.6-2.7ghz... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
The Geek Wants Out
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ma da, ali mi je čudno da max koliko ide je zapravo stock napon... ja sam mu dao 1.6V sa vodenim hlađenjem i nije htio preko 2.9ghz nikak... ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
The Geek Wants Out
|
A čuj stvar ukusa (ili bolje reći potrebe)... ja bi uvijek rađe uzeo proc koji radi stabilno sa 35% clocka na stocku nego neki koji se clocka 50% ali se pri tom 'znoji' ko svinja i zahtjeva ekstremne napone i ekstremno hlađenje... u konačnici meni treba stabilan komp na kojem mogu nešto i napraviti a ne samo benchati. Što se mene tiče ovaj proc je jako dobar kompromis između performansi i stabilnosti jer iako ima i boljih clockera mislim da je ovaj daleko 'najnezahtjevniji' ![]()
![]() |
#16 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Ha cuj, ovdje su dvije jezgre od kojih se obje ne moraju clockat jednako, tj. jedna moze bit losiji primjerak od druge. Pa su samim time i sanse za dobar OC smanjene. Bar ja tako vidim stvar, mozda grijesim u necem, makar ne vjerujem ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Mislim da su kod X2 jezgre sa istog wafera, bukvalno jedna do druge. Zato bi se trebale jednako clockat. Dok je recimo intel kod pentiuma D(ne znam kako je sa Conroe) "lijepio" jezgre koje su mogle bit sa razlicitih wafera, zato je i imao nize troskove kod izrade DC proceva... Ispravite me ako grijesim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Guest
|
ljudovi, što je bolje, maknut se sa 2x512 na 2x1gb i ostat na veniceu 3000 ili sa venicea 3000 na 3800 x2 sa 2x512mb? |
![]() |
![]() |
#19 |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
..ovo prvo,za sad ![]()
![]() |
#21 |
Pečurka
Datum registracije: Oct 2003
|
Default napon (1.35V)@2700MHz stabilno 100%
![]() |
#22 |
Junior Member
|
više rama i dual core nemaju veze jedno s drugim, dvije potpuno različite stvari.
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
0 dB is my style.
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 | |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Citiraj:
![]() ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Junior Member
|
ja vučko nisam kod sebe neku drasticnu razliku u temp primjetio ak je na full 2,5 (1,375V)GHZ ili na 1,2 GHz 1,1 V.. maksimalno 3-4 stupnja. evo sad je 34 a onak bi bilo 37-38, naravno pod uvjetom da samo tipkam u browswru ili slicno, a ne da kodiram video. Lod loada se temp mijenja drasticno al to je normalno.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 10.08.2006. u 11:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Moderator
Datum registracije: Dec 2004
|
Je, ali ako ideš tako, 3,4,5 stupnja na svakih 0.1V, naprema 1.1V i 1.4V (1.35V whatever ![]() Gle, kako kome, netko zna da mu treba višak snage, netko misli da mu treba, a netko vidi da osim surfanja i slušanja glazbe, i povremenog igranja ili kodiranja 1 stvar na tjedan, ne treba jača stvar... ![]() Ako kodira ili se igra sa velikim fotkama, onda se osjeti, ali (nad)prosječnom overklokeru, važan je onaj osjećaj da se nekaj "prži" ![]()
![]() |
#28 | |
Beskorisna bitanga...
Datum registracije: Aug 2004
|
![]() Citiraj:
![]() Čak bi i stock bio dosta brz i za mene - bez sumnje... ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Guest
|
ljudi evo još jednog pitanja.... malo kompliciranog i njubovskog al ajde ![]() odlučio sam da će moj sljedeći proc biti 3800 x2.... e sad razmišljam i o promjeni ploče, neku bolju.... ova mi sad ide sa ovim procesorom do negdje 280, dali je moguće da će sa drugim procesorom ići niže/više.... ova ploča mi trenutno ograničava procesor, i brijo sam mjenjat al reko ako mi je sljedeći procesor 3800 njemu je 280 dosta za njegov vrh, pa nema potrebe mjenjat ploču a i sad 400mhz više s ovi procesorom ne znači mi baš neš... e sad neznam kak bi točno formulirao pitanje ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|