![]() |
Koliko vam ide 3800+ X2?
Evo da pokrenem jedan thread o tome, obzirom da mnogi danas uzimaju ovaj proc zbog vrlo povoljne cijene.
Dakle koliko ste ga uspjeli dici pri kojem naponu? Koliko ide bez dizanja napona? Bilo bi dobro i da napisete cime ga hladite i koje su temperature. Vjerujem da ovo mnoge zanima, ne samo mene :) |
2520MHz-1.35v 1:1 520 @3-4-4-8 2.7v
2500MHz-1.325v 1:1 500 @3-4-4-8 2.65v zalosno, ali istinito, dalje nisam ni probao i uzimajte dok jos ima :beer: cijene nece padati puno,a nestasica je |
Citiraj:
ljudi pišite za ovaj proc, da vidimo kolko se isplati, možda investiram s obzirom na cijenu :) |
2480 MhZ default napon, artic cooling freezer pro, temp bez CnQ cca 50 load, cca 33-35 idle. Ocekivao sam toplije.Ploca ASROCK dual SATA2.
na 1,375 ide 2500 MhZ. |
Citiraj:
|
24/7 => 2670 1.36V (zokruženo na 2650 radi memorije)
34C idle, 46C load (27C sobna) - Freezer64pro http://img416.imageshack.us/img416/6...led19sz.th.jpg MAX => 2830 1.45V http://img332.imageshack.us/img332/5...led17dr.th.jpg ... |
Lijep si promjerak ufatio, predpostavljam da je kupljen jos po skupoj varijanti, pa barem neka utjeka..
Ono na 1,45 kolko ti je tam temp kod full loada- prime, par sati? Jas am sad freezera na potenciometar pa smanjio vrtnju za pola, sad dok surfam kod 2,48 GHu, 35 C . Stvarno hladi ko lud, a i ne puno manje kad se smanji turaža... |
I ja imam Freezera, vidim bit ce mi dovolja kad uzmem X2 :) Fino idu ti X2 :D
|
Citiraj:
|
imao sam ja jedan primjerak još početkom godine na "posudbi"...po staroj cijeni naravno...:smoke:
http://img234.imageshack.us/img234/2...p1mbrn6.th.jpg vodeno i vcore na auto... nisam imao vremena za testove stabilnosti, ali koliko se sjećam, oko 2.7ghz na stock naponu je trebao ici...:cool: inače, 3800 x2 nisu neki overclockeri, bila je dobra serija krajem prošle i početkom ove godine i to je to...max što se može očekivati je oko 2.6-2.7ghz... |
Citiraj:
|
ma da, ali mi je čudno da max koliko ide je zapravo stock napon...
ja sam mu dao 1.6V sa vodenim hlađenjem i nije htio preko 2.9ghz nikak...:smoke: to ne volim...:cool: |
A čuj stvar ukusa (ili bolje reći potrebe)... ja bi uvijek rađe uzeo proc koji radi stabilno sa 35% clocka na stocku nego neki koji se clocka 50% ali se pri tom 'znoji' ko svinja i zahtjeva ekstremne napone i ekstremno hlađenje... u konačnici meni treba stabilan komp na kojem mogu nešto i napraviti a ne samo benchati.
Što se mene tiče ovaj proc je jako dobar kompromis između performansi i stabilnosti jer iako ima i boljih clockera mislim da je ovaj daleko 'najnezahtjevniji' :D |
Je li to sve? Rekao bih da vas ima jos sa X2...hajde nemojte se stidjeti :D
|
bah ocekivao sam vise od x2 3800+ makar do 3,0 i više...cak i moj slabašni vincek moze potegnuti do 2,8 :D
|
Ha cuj, ovdje su dvije jezgre od kojih se obje ne moraju clockat jednako, tj. jedna moze bit losiji primjerak od druge. Pa su samim time i sanse za dobar OC smanjene. Bar ja tako vidim stvar, mozda grijesim u necem, makar ne vjerujem :beer:
|
Mislim da su kod X2 jezgre sa istog wafera, bukvalno jedna do druge. Zato bi se trebale jednako clockat. Dok je recimo intel kod pentiuma D(ne znam kako je sa Conroe) "lijepio" jezgre koje su mogle bit sa razlicitih wafera, zato je i imao nize troskove kod izrade DC proceva...
Ispravite me ako grijesim :) |
ljudovi, što je bolje, maknut se sa 2x512 na 2x1gb i ostat na veniceu 3000 ili sa venicea 3000 na 3800 x2 sa 2x512mb?
|
..ovo prvo,za sad :D
|
Citiraj:
|
Default napon (1.35V)@2700MHz stabilno 100%
|
više rama i dual core nemaju veze jedno s drugim, dvije potpuno različite stvari.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Šta ćemu više od 2x2Ghz? Brzo, hladno...
|
ja vučko nisam kod sebe neku drasticnu razliku u temp primjetio ak je na full 2,5 (1,375V)GHZ ili na 1,2 GHz 1,1 V..
maksimalno 3-4 stupnja. evo sad je 34 a onak bi bilo 37-38, naravno pod uvjetom da samo tipkam u browswru ili slicno, a ne da kodiram video. Lod loada se temp mijenja drasticno al to je normalno. |
Je, ali ako ideš tako, 3,4,5 stupnja na svakih 0.1V, naprema 1.1V i 1.4V (1.35V whatever :)), razlika je 10°C pa sigurno i više (pogtovo load).
Gle, kako kome, netko zna da mu treba višak snage, netko misli da mu treba, a netko vidi da osim surfanja i slušanja glazbe, i povremenog igranja ili kodiranja 1 stvar na tjedan, ne treba jača stvar...;) Ako kodira ili se igra sa velikim fotkama, onda se osjeti, ali (nad)prosječnom overklokeru, važan je onaj osjećaj da se nekaj "prži" :D i da je dobil neš gratis. |
Citiraj:
Čak bi i stock bio dosta brz i za mene - bez sumnje... :) |
Razlika je puno veca kad se digne napon nego kad se digne takt...
Moj je 3000+ trenutno na 1,8GHz i 1,18V, hladi ga box cooler na 1700 obrtaja...i brzo i hladno... |
ljudi evo još jednog pitanja.... malo kompliciranog i njubovskog al ajde;)
odlučio sam da će moj sljedeći proc biti 3800 x2.... e sad razmišljam i o promjeni ploče, neku bolju.... ova mi sad ide sa ovim procesorom do negdje 280, dali je moguće da će sa drugim procesorom ići niže/više.... ova ploča mi trenutno ograničava procesor, i brijo sam mjenjat al reko ako mi je sljedeći procesor 3800 njemu je 280 dosta za njegov vrh, pa nema potrebe mjenjat ploču a i sad 400mhz više s ovi procesorom ne znači mi baš neš... e sad neznam kak bi točno formulirao pitanje:p ... dal mi se isplati recimo mjenjat ovu ploču za ultra d kad budem stavljao 3800x2, dail će se on osjećati bojle na ultra d na istom taktu, uzmimo da ga držim na 270(2700mhz, taman kolk kobi ja kloko 3800x2) i na ovoj sad ploči i ultra d... dali bi on postizao bolje perfomanse na ultra d ili il tak neš.... ma eto ak ste shvatili kaj me zanima odgovorite ak ne nemojte se smijat: bonker : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:23. |