|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Jul 2006
|
![]() Vidio sam na netu tipa koji je stavio z5500 u auto, zanima me kako se to da napraviti tj. što je učinio da ima napajanje za to: hitthewa ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
za 2.5k kn mislim da možeš i poštenije proć ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
fanATIčni AMDovac
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Citiraj:
Al ta ideja da to stavim u auto je po meni debilna NHF |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Guest
|
Z-5500
Pogledaj logitech z-5500 u autu na you tube! Vidi šta radi autu pa ti bude jasno zakaj hoću staviti!! ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Radije si kupi posten woofer + pojacalo, nikakav z-5500 nemoze bit bolji od toga. Ak mislis na onaj filmic di se trese retrovizor, i ono s pepsijem na krovu? Moj Magnat od 180W spojen na sonyjevo dvokanalno pojacalo, bridgano daje nekih 150W roka ziher jace od logija, takoder, tresu se retrovizori tak da se nis ne vidi na njima, skoro tablica ne padne s gepeka, a na zadnjoj klupi nemozes sjedit od bassa... Znaci radije si za te nofce kupi woofer + pojacalo, mene je ovo kostalo 850kn ukupno...
![]() |
![]() |
#8 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
Moji 2 x 600w kenwoodi sa ovim pojacalom rade ovo ..... : flyingey onak su jedno 5 x jaci od toga woofera na logitechu
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
Kad ce ljudi nauciti da se "racunalni" zvucnici mogu sakriti pokraj bilo cega drugog normalnog. Kod njih je jedino fora kaj ima onih fulllllll jeftinih modela, tzv. "tek toliko da rade" modela. |
![]() |
![]() |
#10 |
Guest
|
dobro...
dal zna onda netko di bi mogao kupiti subwoofer i pojačalo za 1k kn!? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#12 |
Moderator
Datum registracije: Jun 2003
|
@gocdex Već sam negdje pisao na ovom forumu o tome, a čak mislim da je bila i ista tema. Za 2500 kn ću složit muziku da će ti od pritiska izbit zadnju šajbu. Pusti renomirane marke. Vidim da ti se ide u samogradnju, ali onda se ne kupe zvučnici za 2500 kn i raskopaju već kupiš komponente i isto to složiš za 1000 kn. Ja kad kažem da ima MTC pojačalo svi se smiju i sprdaju na račun toga. Naravno da pojačalo nemože imati 240 w kako piše, ali ima 140 w i prema tome se stavljaju i zvučnici. Nema filter šumova, ali njega kupiš za 50 kn. I za male novce si dobio dobro pojačalo od 140 w koje je i nekoliko puta jeftinije od renomiranih marki koje služe svrsi. E sad dolazi druga stvar. Da li će netko u golfu 1, yugiću ili autima starije proizvodnje primjetiti razliku u zvuku između renomirane marke i žlj marke. Neće. Zbog raznoraznih vibracija i glasnoće motora nema šanse. Potroši 2500 kn na nekaj pametnije.
![]() |
#14 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Sto se tice originalne teme.. i spajanja zvucnika u auto.. jednostavno otvori sub, ili gdje se vec nalazi elektronika, nadi izlaze od trafa (zbog sebe prvo potvrdi da je to zaista 12V), odlemi ih i na njihovo mjesto zalemi napajanje iz auta.. mos ubacit neki prekidac prije ak oces jer ti najvjerojatnije prekidac na zvucnicima vise nece radit (jer su u pravilu prekidaci PRIJE trafa spojeni - da ne bi trafo bio pod naponom konstantno).. i kaje najbolje.. jack koji inace ustekas u komp..sad mozes ustekat u svoj npr. iPod Shuffle i dobijes ono kaj ja imam u svom autu ![]()
![]() |
#16 | |
fanATIčni AMDovac
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#17 | |
Guest
|
![]() Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Ovo sam našao u cijeniku chipoteke. Za te pare čisto pristojni. U chipoteci drže već godinama no name zvučnike solidne kvalitete po pristupačnoj cijeni. Kod izbora subwofera največu pažnju obratiti na magnet. Mali magnet nemože pomaknuti ogromnu membranu na kojoj znaju napisati 500w. AUTO-POJAČALO 350Wmax MONACOR HPB-602 cjena 499 kn AUTO-ZVUČNIK DUB. 350W 200mm GREEN 205 cijena 179 kn ili na akciji AUTO-ZVUČNIK DUB. 300W TCW 8042A *! cijena 70 kn kn AUTO-ZVUČNIK DUB. 300W 380mm BL-380 *! cijena 109 kn Zaboravio sam napisat da ti zvučnici većinom dolaze bez mrežica. Mrežice su jeftine u Chipoteci ili Dobar zvuk na Rudešu gdje drže i samoljepljiva akustična platna za npr. tapiciranje police u autu u boji tapicirunga od auta.
![]() |
#19 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja sam jaaako skeptičan prema tip cijenama. |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Moderator
|
![]() |
#21 |
MadModerator
Datum registracije: Sep 2002
|
UTO-ZVUČNIK DUB. 300W 380mm BL-380 *! cijena 109 kn --- bjezim ja od toga... kvalitetan 16,5cm zvucnik dodje 500kn a da mi woofer tolipacno kosta... neka hvala...necu ja to. Za 600kn NEMA SANSE da kupis ista da valja. Ni polovno. Woofer - Infinity 1240W - 750kn Pojacalo - Ren 1300s - 980kn Eto...mislim da jeftinije od tog nemoze. Pojacalo stavit u bridge i imat ce nekih 250Wrms na 4ohm...sasvim dovoljno da se pokrene woofer (inace mu je potrebno dosta malo W da proradi kako treba). Za izbijat bubrege je dosta 2x 306DVC i Ren 1800... iako nece wooferi bit 100% iskoristeni (trebalo bi neko pojacalo sa po 2x400wrms) radit ce jako glasno. EDIT: Zaboravih rec... samo zhice ce doc nekih 200-250kn ![]()
![]() |
#22 | |
Can You Hear Me? 142.8 dB
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
vec me istinski zanima kako mislis s tako malo para napraviti tako nesto? dakle cisto da napises sto bi ti to stavio unutra da izbijes sajbu. (1 cekic i opruga? ![]() posto se kuzim u to i znam da je to nemoguce i sa sustavima od preko 20 000 kn. ![]() prije ce ti puknut lim na vratima nego sajba ispast... Click here to watch 170-db-breaking-the-doors http://audioforum.termpro.com/cgi-bi...6;t=000407;p=1
![]() |
![]() |
#23 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
tochno kao što kaže TOMRI... koliko muzike toliko tona... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Moderator
|
To se tak veli, ali u svakom sličaju složiš bolju muziku nego sa zvučnicima od kompa. Pogledat malo na newse i kupit nešto polovno. Zvučnik staviti u zatvorenu kutiju i izračunati potreban volumen za što bolju iskoristivost. Može se složiti solidna muzika za te pare. Prekopirano sa newsa: prodajem 2 pojacala, rabljena , ali ocuvana 1 magnat pantera one,monoblok,1000W, (450W RMS-a na 2 OHMA) pojacalo je staro 2 mj, kupljemo u leocomercu, cijena 1100 kn http://www.leocommerce.hr/detaljno.asp?id=714 2 magnat CRUSADER 600, (1*750W, 2*300W),ocuvano,700 kn http://www.dooyoo.de/auto-verstaerke...-crusader-600/ Pineer zvučnici 16 cm 160W stari cca. 2 godine >>> 150 kn fixno Kenwood 3 sistemci KFC-HQ718 >>> 650 kn fixno http://www.mediamark.hr/index.php?Ka...d&cid=2&pid=15 Neko vrijeme pratit oglasnik i newse i za 2500 kn se složi fina muzika.
Zadnje izmijenjeno od: Amdejac. 19.08.2006. u 19:39. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|