|
![]() |
#1 |
Junior Member
Datum registracije: May 2003
|
Ati AVIVO
Do kud je to dotjetralo. Jos uvjek na onak skromnom software-u koji se pojavio sa driverima 5.13, ili s eipak razvija sto se tice mogucnosti i kvalitete? Po pitanju kodiranja. Koristi li to netko ili barem prati dal ima pomaka?
__________________ |
![]() |
#2 |
Junior Member
|
jel opće ko to probal sa novim karticama?
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Ja ga koristim za testiranje naclockanog proca-još nisam našao komad softa koji tako krvnički koristi CPU ![]()
![]() |
#4 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Je, slazem se....nevjerovatno koliko moze opteretit proc...bolje od prime-a... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Junior Member
|
Jelc, al tvoj "picek" ![]() Ma zanima me dal to ima ikakvog smisla osim ovog sto nisam znao da je OK za stability test ![]() nekak se pikiram na x1600, ne bas prejako, al moram imat valjan razlog ... Ti nicko vec imas (teoretske mogucnosti ) ta pravi avivo. ne znam jeste me skuzili, jel taj avivo ostal samo reklama na kutiji il ima i nekog smisla kao program, i dal ga razvijaju uopće..
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Super Moderators
|
Za napraviti neke stvari na brzaka je ok, ali nema nekih naprednijih opcija. Ja imam onu verziju koja radi na svim grafama.
![]() |
#7 |
Junior Member
|
To i ja imam., poslije sam naso na netu kaj treba upisat u registre da i verzija koja ne radi sa svim grafama radi sa bilo kojom ATI grafom ![]() To je bilo za v 5.13 ,a po screnshotu sam vidio da je isti onom koji radi sa svim grafama.Od onda se nisam bavio bas driverim a uopce, a na netu kad trazis avivo nadjes sve isto ko prije pol godine ![]() Nicko kad mjenjas drivere se instalira uvjek isti avivo il ima nekih pomaka u tome?
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
To je samo marketinška điđa a znači da GPU-i X1xxx serije koriste svoje naprednije shadere da bi dobili bolju kvalitetu u reprodukciji videa, High Definition videa, hardware akceleracije H.264 codeca i slično...+još par tehnikalija koje nema smisla navoditi... Uglavnom se sve svodi na bolju kvalitetu reprodukcije novijih formata (HD video/H.264), bolje i preciznije izvršavanje, ljepša slika i bla-bla. Nešto se malo pričalo da su počeli koristiti GPU kad se koristi ATI-Encoder ali nisam ništa vidio na svoje oči. (je**ga, kad mi je XTX bila u kompu nafrljio sam 4xAAA i 16x ANISO i pićio po Oblivionu) nije mi bilo nakraj pameti to isprobavati... A ovo o čemu smo mi gore pričali je samo komad softa koji se zove ATI-Encoder.
![]() |
![]() |
#9 |
Junior Member
|
Znam , zovu ga avivo encoder, s obzirom da je bio izuzetno brz i to samo softwareski, kad bi mu uvalili jos opcije da sutomatski odredi velicinu fie.-a, i mogucnist 2 pass-a kodiranja, to bi onda bilo to. I hardware treba samo za h264. ne mogu nac registry entry da se i nama to pojavi u control panelu. A jos neki dan sam bio nabaso na njega, izgleda da sam ga obrisal ![]() I hardware treba samo za h264.jel samo procesorski to kolko cujem kodira sa par frameova na jakim procevima.
__________________ Zadnje izmijenjeno od: BrunoZG. 11.08.2006. u 13:26. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Citiraj:
Citiraj:
Enkodirao sam neki film i opterecenje proca je bilo konstatno na 100%, a pratio sam temp grafe i nije se pomakla niti za 1 stupanj, tako da pretpostavljam da grafa samo pegla sliku.... |
||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|