![]() |
Ati AVIVO
Do kud je to dotjetralo. Jos uvjek na onak skromnom software-u koji se pojavio sa driverima 5.13, ili s eipak razvija sto se tice mogucnosti i kvalitete?
Po pitanju kodiranja. Koristi li to netko ili barem prati dal ima pomaka? |
jel opće ko to probal sa novim karticama?
|
Ja ga koristim za testiranje naclockanog proca-još nisam našao komad softa koji tako krvnički koristi CPU:p
|
Je, slazem se....nevjerovatno koliko moze opteretit proc...bolje od prime-a...
|
Jelc, al tvoj "picek" :) mislim potpis veli da imas x800 seriju. Ona ne podrzava "tvornicki avivo" imas onu verziju testnu od pocetka ili si editirao registre.?
Ma zanima me dal to ima ikakvog smisla osim ovog sto nisam znao da je OK za stability test :)) nekak se pikiram na x1600, ne bas prejako, al moram imat valjan razlog ... Ti nicko vec imas (teoretske mogucnosti ) ta pravi avivo. ne znam jeste me skuzili, jel taj avivo ostal samo reklama na kutiji il ima i nekog smisla kao program, i dal ga razvijaju uopće.. |
Za napraviti neke stvari na brzaka je ok, ali nema nekih naprednijih opcija.
Ja imam onu verziju koja radi na svim grafama. |
To i ja imam., poslije sam naso na netu kaj treba upisat u registre da i verzija koja ne radi sa svim grafama radi sa bilo kojom ATI grafom :), to nsiam cak ni probal nikad.
To je bilo za v 5.13 ,a po screnshotu sam vidio da je isti onom koji radi sa svim grafama.Od onda se nisam bavio bas driverim a uopce, a na netu kad trazis avivo nadjes sve isto ko prije pol godine :) Nicko kad mjenjas drivere se instalira uvjek isti avivo il ima nekih pomaka u tome? |
Citiraj:
To je samo marketinška điđa a znači da GPU-i X1xxx serije koriste svoje naprednije shadere da bi dobili bolju kvalitetu u reprodukciji videa, High Definition videa, hardware akceleracije H.264 codeca i slično...+još par tehnikalija koje nema smisla navoditi... Uglavnom se sve svodi na bolju kvalitetu reprodukcije novijih formata (HD video/H.264), bolje i preciznije izvršavanje, ljepša slika i bla-bla. Nešto se malo pričalo da su počeli koristiti GPU kad se koristi ATI-Encoder ali nisam ništa vidio na svoje oči. (je**ga, kad mi je XTX bila u kompu nafrljio sam 4xAAA i 16x ANISO i pićio po Oblivionu) nije mi bilo nakraj pameti to isprobavati... A ovo o čemu smo mi gore pričali je samo komad softa koji se zove ATI-Encoder. |
Znam , zovu ga avivo encoder, s obzirom da je bio izuzetno brz i to samo softwareski, kad bi mu uvalili jos opcije da sutomatski odredi velicinu fie.-a, i mogucnist 2 pass-a kodiranja, to bi onda bilo to.
I hardware treba samo za h264. ne mogu nac registry entry da se i nama to pojavi u control panelu. A jos neki dan sam bio nabaso na njega, izgleda da sam ga obrisal :( I hardware treba samo za h264.jel samo procesorski to kolko cujem kodira sa par frameova na jakim procevima. |
Citiraj:
Citiraj:
Enkodirao sam neki film i opterecenje proca je bilo konstatno na 100%, a pratio sam temp grafe i nije se pomakla niti za 1 stupanj, tako da pretpostavljam da grafa samo pegla sliku.... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:34. |