Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.07.2006., 21:00   #1
lizard_ago
Premium

lizard_ago's Avatar

Datum registracije: May 2006
Exclamation PhysX igračka očekivanja ???

Pa šta moderni igrači očekuju uz dobru grafiku koju su dosada pružale jedino grfičke kartice očekuju i dozu realnosti. Da pojasnim šta je po meni doza realnosti: dim, ekspozije, fluidnost pokreta, 3-D teksture itd. Dosada ta doza realnosti je bila na nazovimo 'plitka'.
PhysX je prvi koji je osjeto da u ovom biznisu ima 'mjesta pod suncem' pa je brzo odlučio da uzme dio kolača. Koliko mogu vidjeti ima čak i najava da će ga neke igre i podržavati.
Sad nazad u realnost, jaki igrači kao što su ATI i nVidija vjerovatno će napravit nešto po pitanju realne fizike ako ne oni bar će nešto od svega toga bit implementirano u novom directX.
PhysX po meni je upravo isto ono što je bio Voodoo kod pojave 3-D igara.
Ja ipak čekam da tu nešto naprave ATI i nVidija jer današnji kompjuteri pršte od snage stoga je po meni još uvjek na piscima softwera pa učine to još zanimljivije i lijepše, jer na kraju čemu hardwer ako nemaš podršku.
lizard_ago je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 12:24   #2
terminator
Spermich Termich
Moj komp

terminator's Avatar

Datum registracije: Feb 2005
samo je to još dosta skupo (250USD) i kartica sa physix čipom (asus je već napravio G905) ide u PCI utor (što je problem kod nekih matičnih ploča)
Agein PhysiX izračunava fizialne algoritme i nije jako zahtjevan, dok se za havok FX preporuča SLI ili Crossfire
tko ima BUG 162, može tamo pročitati više

Oglas
Staro 25.07.2006., 12:31   #3
Sky
Guest

Datum registracije: Apr 2003
Ovo sa fizikom je najžešća glupost u jako dugo vremena. Neka počnu raditi igre koje su zabavne, a ako hoću realnost, otići ću na jednu rundu paintballa sa prijateljima.
Sky je offline   Reply With Quote
Staro 25.07.2006., 13:21   #4
frANZi
Dr. Gonzo
Moj komp

frANZi's Avatar

Datum registracije: Dec 2005
Ja ako hoću igrat neku igru, onda hoću da bude maksimalno realna, ali i igriva. Ostalo me ne zanima.
frANZi je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno
Smajlići su Uključeno