![]() |
PhysX igračka očekivanja ???
Pa šta moderni igrači očekuju uz dobru grafiku koju su dosada pružale jedino grfičke kartice očekuju i dozu realnosti. Da pojasnim šta je po meni doza realnosti: dim, ekspozije, fluidnost pokreta, 3-D teksture itd. Dosada ta doza realnosti je bila na nazovimo 'plitka'.
PhysX je prvi koji je osjeto da u ovom biznisu ima 'mjesta pod suncem' pa je brzo odlučio da uzme dio kolača. Koliko mogu vidjeti ima čak i najava da će ga neke igre i podržavati. Sad nazad u realnost, jaki igrači kao što su ATI i nVidija vjerovatno će napravit nešto po pitanju realne fizike ako ne oni bar će nešto od svega toga bit implementirano u novom directX. PhysX po meni je upravo isto ono što je bio Voodoo kod pojave 3-D igara. Ja ipak čekam da tu nešto naprave ATI i nVidija jer današnji kompjuteri pršte od snage stoga je po meni još uvjek na piscima softwera pa učine to još zanimljivije i lijepše, jer na kraju čemu hardwer ako nemaš podršku. |
samo je to još dosta skupo (250USD) i kartica sa physix čipom (asus je već napravio G905) ide u PCI utor (što je problem kod nekih matičnih ploča)
Agein PhysiX izračunava fizialne algoritme i nije jako zahtjevan, dok se za havok FX preporuča SLI ili Crossfire tko ima BUG 162, može tamo pročitati više |
Ovo sa fizikom je najžešća glupost u jako dugo vremena. Neka počnu raditi igre koje su zabavne, a ako hoću realnost, otići ću na jednu rundu paintballa sa prijateljima.
|
Ja ako hoću igrat neku igru, onda hoću da bude maksimalno realna, ali i igriva. Ostalo me ne zanima.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:50. |