|
![]() |
#1 |
Brat od Đon Vejna
Datum registracije: Nov 2007
|
Dali je novcanica važeća?
Uletavam kao padobranac, ali dosta mi je hitno. Google mi nije bas pomogao. Sutra idem u Španjolsku na maturalac i naravno trebaju mi euri. Imam novčanicu od 50€ i nisam siguran dali je važeća, evo o čemu se radi: http://www.pohrani.com/?1S/Es/2ig7Ij...0831155205.jpg ako nije, dali ju je moguce zamijeniti?
![]() |
#2 |
Istrian Lifestyle
Datum registracije: Jul 2009
|
ma to ces uvaliti u nekoj diskoteci ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#5 |
*
Datum registracije: Oct 2005
|
Prosao bi i taj pristup. Ja sam prije dosta vremena imao novcanicu (mislim da je isto bilo 50 Eur ili mozda 50 DM) jos u gorem stanju - imala je plavu fleku preko 30% povrsine. Ako se dobro sjecam zamijenili su mi je u ZABI, ali morao sam ici u centralu, u Paromlinsku. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Banned
Datum registracije: Dec 2006
|
Ta novčanica je važeća ali ti je na prodajnom mjestu mogu odbit, a pogotovo u mjenjačnici, ne žele uzimati oštećene. Odi u FINU i traži da ti ju zamjene, mislim da to rade uz malu proviziju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Neznam za Eure ali evo šta kaže HNB za "novčanice" Hrvatska narodna banka zamjenjivat će okrnjene ili oštećene novčanice u punom iznosu u sljedećim slučajevima: a) kad se predoči više od 50% novčanice; b) kad se predoči manje od 50% novčanice, ali podnositelj zahtjeva dokaže da su dijelovi koji nedostaju, uništeni. Eto ga na! http://www.hnb.hr/propisi/odluke-tre...-za-promet.pdf
![]() |
#9 |
Re Di Calamara
Datum registracije: May 2002
|
Ja sam imao slican problem ... Uglavnom, vani , ti provlace novacanice kroz one aparate da utvrde da je orginal. ti aparati pište i kada je novcanica uredna. pa je prodavacice pustaju da prode par puta kroz aparat dok ne prestane pistati moja novcanica je bila malo, podrapana, ali tek vrsak i nisu mi htjeli promjeniti, nego sam trcao u neku mjenjacnicu u mracnoj ulici i tam mi je zenska promjenila ... ali osjecao sam se jako nelagodno
![]() |
#10 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Prolazi sigurno.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
muimerP
Datum registracije: Nov 2006
|
Već je to raskusurano, vjerujte mi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|