![]() |
Dali je novcanica važeća?
Uletavam kao padobranac, ali dosta mi je hitno. Google mi nije bas pomogao.
Sutra idem u Španjolsku na maturalac i naravno trebaju mi euri. Imam novčanicu od 50€ i nisam siguran dali je važeća, evo o čemu se radi: http://www.pohrani.com/?1S/Es/2ig7Ij...0831155205.jpg ako nije, dali ju je moguce zamijeniti? |
ma to ces uvaliti u nekoj diskoteci ;)
|
Nekako mi se nejde sa tim pristupom...
|
Odi do mjenjacnice i trazi da ti usitne.
|
Citiraj:
Ja sam prije dosta vremena imao novcanicu (mislim da je isto bilo 50 Eur ili mozda 50 DM) jos u gorem stanju - imala je plavu fleku preko 30% povrsine. Ako se dobro sjecam zamijenili su mi je u ZABI, ali morao sam ici u centralu, u Paromlinsku. |
Ta novčanica je važeća ali ti je na prodajnom mjestu mogu odbit, a pogotovo u mjenjačnici, ne žele uzimati oštećene.
Odi u FINU i traži da ti ju zamjene, mislim da to rade uz malu proviziju. |
Citiraj:
|
Neznam za Eure ali evo šta kaže HNB za "novčanice"
Hrvatska narodna banka zamjenjivat će okrnjene ili oštećene novčanice u punom iznosu u sljedećim slučajevima: a) kad se predoči više od 50% novčanice; b) kad se predoči manje od 50% novčanice, ali podnositelj zahtjeva dokaže da su dijelovi koji nedostaju, uništeni. Eto ga na! http://www.hnb.hr/propisi/odluke-tre...-za-promet.pdf |
Ja sam imao slican problem ...
Uglavnom, vani , ti provlace novacanice kroz one aparate da utvrde da je orginal. ti aparati pište i kada je novcanica uredna. pa je prodavacice pustaju da prode par puta kroz aparat dok ne prestane pistati moja novcanica je bila malo, podrapana, ali tek vrsak i nisu mi htjeli promjeniti, nego sam trcao u neku mjenjacnicu u mracnoj ulici i tam mi je zenska promjenila ... ali osjecao sam se jako nelagodno |
Prolazi sigurno.
|
Citiraj:
|
Već je to raskusurano, vjerujte mi :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:32. |