|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
sklapanje racunala
narucio sam si komponente koje ce mi doc za oko tjedan dana pa me zanima da li da dam njima nes vise para da mi to sloze ili da probam sam?odnosno koliko je komplicirano?nisam nikad stavljao proc na maticnu i sl pa pitam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Spiderpig
Datum registracije: Jul 2005
|
kad naručiš u nekoga komponente oni to obično bi trebali složiti za džabe ako ti hoćeš. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
|
ma znam al sam narucio iz dva ducana jer ni u jednom nema sve zajedno |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije komplicirano, sam trebaš biti strpljiv. Ništa ne možeš priključiti krivo, jer se stvari tako napravljene stvari da ih ne možeš krivo spojiti ![]() Samo kad budeš stavljao termalnu pastu na procesor, staviš tanak sloj i ne istisneš cijelu tubu ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Nije teško, samo trebaš biti pažljiv, da nebi bilo pališ kompjuter i taman ugledaš izgubljeni vijak kako ,,leži'' na nečemu i radi kratki spoj: sweating Building Your Own PC, Part 1: Know-How for Do-It-Yourselfers Building Your Own PC, Part 2: Assembly Step by Step ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2005
|
Tako je. Štedimo šume, a i (matične ploče?) ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
®
Datum registracije: Jan 2006
|
Ja ti predlažem da bolje i njima platish,ako nemash nekoga da ti to sredi tko se konta...jel ipak...trenirati na nowoj robi..NEISPLATIWO |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Preporučam da to nikako ne radiš sam, ako nisi nikad dosad, nego plati nekome cugu za kog znaš da radi s kompovima i gledaj kako on to radi. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
|
hm, morat cu onda dat da mi to oni sloze, platit cu im, nije mi zbog para neg da me nebi zaje, da mi stave 7900gt mjesto 7900gtx il tak nes |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
|
e pa da, i kako onda mirne glave to napravit.jedino nekak da i ja budem tam dok to radi |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Ma sigurno imas nekog frenda koji se nesto vise razumije, ne nekog kvazi informaticara koji ce straviti majonezu na procesor. To je 20ak min gotovo, osim ako ja idem slagati pa je za 2h. ![]() ![]() Ti dobro gledaj sto i kako radi, za drugi puta ces vec ti pomalo znati sto, gdje i kako ide. Sve je to ustvari jedna rutina, samo treba smireno i polako jer su to komponente koje imaju svoju cijenu. Kako je i zlikovski rekao, nakon toga na pivu i cevape, proslaviti sklapanje novog racunala. Javi kako je proslo.
![]() |
#18 |
Premium
|
thnx, to cu najvjerovatnije i ucinit iako sam procitao jucer par clanaka kako se to radi i sve je isti princip i izgleda mi dosta tesko nesto fulat ali opet... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
ma za prvi put gledaj i gotovo...drugi put češ znat sam....: bonker : |
![]() |
![]() |
![]() |
#20 | |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
polako, zovni frenda, pa skupa laganini, a nemaš pojma koji je gušt kad sve sam pospajaš pa ga žegneš, a on se upali iz prve! ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Premium
|
vjerujem da je al sve zajedno jako puno para pa me strah da nes krivo ne prikopcam |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Citiraj:
Tek onda počinju slatke muke... "šnjofanje" oko kompa je li se što zdimilo i brzi pogled u novčanik je li što love ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
hihi, poznat mi i athi i drtomov slučaj. btw drtom - youre aliveeee ![]() kad slažeš samo polako, ima vremena, sve pregledaj. |
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
Banned
Datum registracije: May 2006
|
e da to je feeling....ja sam sebi prvi put sam slagao...niko me nije naučio...a počneš najbolje tako da ako več imaš komp...ideš ga rasložit...od najjednostavnijih stvari dao težih...najprije sam grafu,ša rame,pa proc...pa to sve skužio......i sad je to laganini....a kad češ to znat znat češ si sam sve napravit...i moddat....a to je najljepše...možda češ i znat više od ovih u dučanu..ko ja!!he he! |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Za manje vise sve komponente dobijes upute kako se ugradjuju, pa tako za proc (i cooler ako je BOX), maticnu (za kartice obicno ima u manualu od maticne), kuciste... budi pazljiv i pazi kako radis sa alatom da nebi npr. sarafcigerom ostetio vodove na ploci ili karticama. I kako je netko vec rekao, pazi na sarafe da nebi koji zalutao negdje i napravio kratki spoj. Prije paljenja racunala malo izokreci kantu na bokove i na "krov" i slucaj da ipak neki saraf ne "sece" po kucistu. Sto se kablova tice, nista ne mozes fulati i nemoj nista raditi na silu (npr. gurati memoriju u utor naopako na silu). Ako igdje zapnes, radije pricekaj, pitaj ovdje ili zvrcni nekog strucnijeg. I najvise pazi na orijentaciju pinova kod ugradnje procesora, da ga nebi okrenuo naopako i polomio nozice (ako kupujes AMD), kod novog Intel socketa nema beda, ali opet pazi na "nozice" u socketu. Nebi bilo i naodmet da napises koje si sve komponente kupio, pa ti mozemo preciznije ukazati na neke moguce specificnosti kod ugradnje odredjenih stvari. Sretno ![]()
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
I ne zaboravi staviti distancere na kuciste na koje postavljas maticnu plocu. Nije da se hvalim, ali 1. put kad sam ja slagao komp, to sam zaboravio postaviti ![]() Sve je radilo, ali nekak mi je bilo cudno jer je MB bila malo spigana : hitthewa |
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
za prvi put ti je najbolje pratit nekog tko zna! ni ja to nekada nisam znao...al sam odradio ljeto poslije sedmog razreda u kvarku i naucio svasta...prvi put je najgore a kasnije to postaje rutina... ![]()
![]() |
#29 | |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
Citiraj:
ak os ti dodem besplatno pokazat sve i objasnit |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium moderator
Datum registracije: Aug 2005
|
Nije loše ako imaš neku staru kantu, pa da na njoj vježbaš ![]() Ja nikada nikoga nisam gledao kako slaže komp,jer većina mojih frendova to ne zna...Uzeo sam staru kantu u ruke, odvijač, rastavio, dobro zapamtio gdje sve ide, natrag složio i proradio je komp ![]()
__________________ |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|