|
![]() |
#1 |
Guest
Datum registracije: Feb 2005
|
Acronis True Image i hal.dll
evo ovako: napravio sam image pomocu gore navedenog programa, formatirao disk i stavio nove windowse zato jer mi je trebala cista instalacija s nekim programima.... i sad ja idem vratit stare windowse sa image fajla, a kad ono pri bootanju kaze: "Windows could not start because the following file is missing or corrupt: <Windows Root>\system32\hal.dll Please re-install a copy of the above file. " i ja reko, pa sta mu bi, idem ja opet vratit image.... i ja vratio image i ista stvar se dogadja... reko dobro, uzeo instalacijski cd od win-a, i pomocu repair konzole kopirao hal.dl_ (valjda ovaj znak '_' dobar, jer je na svim ekstenzijama na cd-u \i386\ taj znak umjesto zadnjeg znaka) u c:\windows\system32\ i opet ista poruka!!! ponestalo mi ideja, molim vas, pomozite, jer mi se neda ponovo reinstalirat windowse, a usto sam i imao nekih podataka na desktopu koji mi trebaju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Guest
|
evo uspio sam.....morao sam kopirati i hal.in_ ah....strasno.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
.... da se nadovežem kakvu sam ja havariju imao uravo. Naime išao sam instalirati Ubuntu 6.06 ... i to preko grafičkog installer-a : flyingey Particije su već postojale, samo je trebalo reformatirati i postaviti mount pointove. S obzirom da je to bio moj prvi sustret sa GUI alatom za manipulaciju particijama, može čak biti da sam i ja nešto zeznuo u postupku. Uglavnom, uspio sam nekako ubiti particijsku tablicu tako da se Windoze više nisu dizale, instalacijski CD WinXP nije mogao pristupiti disku, a linux installeri su nudili samo brisanje svega i kreiranje nove particijske tablice. Al tu je uskočio Knoppix 4.0.2 koji je uspio pronaći i mountati sve Win particije. Sadržaj particija sam tada zapržio na jedno 9 DVD-a (i to nije bilo sve) preko K3B-a, uključujući Acronis backup image od Win systemske particje. Nakon toga sam s debian instalacije kreirao novu particijsku tablicu, sa Win Xp cd-a kreirao particije i zatim digao Acronis image Win systema i vratio podatke. Za restore particje iz Acronis backup image-a potreban je Acronis rescue disk, kojeg sam, srećom, bio jednom napravio. Pouka priče je: NIKAD ne dopustiti linux installerima (osobito onima sa lijepim GUI-em) da petljaju sa Win particijama ... sve lijepo kreirati iz Windowsa sa Partiton Magicom i linuxu samo dati gotove particije i mountpointove. I, naravno .... uvijek raditi BACKUP sistema i važnih podataka i imati pri ruci neku dobru live distribuciju (Knoppix npr.) ako stvar krene po zlu. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Guest
|
je, tako je....mogu mislit koliko si vremena i zivaca izgubio....uh uh... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: Dec 2004
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ni ja ne znam... Koristim Acronis već pol godine i nisam imao takve probleme, al mi zato Ghost ne radi s ovim RAID kontrolerom na ASRockici. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Guest
|
ma ja sam ga koristio isto par puta i eto ovo mi se prvi put dogodilo....mozda zato jer nisam isao image radit ispocetka, nego sam stavio da mi "nadopuni" stari image... |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
E, vidiš, ja nikad ne radim to nadopunjavanje nego uvijek ispočetka snimam. ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Guest
|
ni ja, ali isao sam isprobat po prvi puta, pogotovo jer sam taj dan ujutro bio napravio taj prvi image.....ali sad znam da to necu vise nikad koristit... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|