PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Acronis True Image i hal.dll (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40357)

nicko 01.06.2006. 00:48

Acronis True Image i hal.dll

evo ovako:
napravio sam image pomocu gore navedenog programa, formatirao disk i stavio nove windowse zato jer mi je trebala cista instalacija s nekim programima....

i sad ja idem vratit stare windowse sa image fajla, a kad ono pri bootanju kaze:

"Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
\system32\hal.dll
Please re-install a copy of the above file. "

i ja reko, pa sta mu bi, idem ja opet vratit image....

i ja vratio image i ista stvar se dogadja...

reko dobro, uzeo instalacijski cd od win-a, i pomocu repair konzole kopirao hal.dl_ (valjda ovaj znak '_' dobar, jer je na svim ekstenzijama na cd-u \i386\ taj znak umjesto zadnjeg znaka) u c:\windows\system32\

i opet ista poruka!!!

ponestalo mi ideja, molim vas, pomozite, jer mi se neda ponovo reinstalirat windowse, a usto sam i imao nekih podataka na desktopu koji mi trebaju....

nicko 01.06.2006. 01:04

evo uspio sam.....morao sam kopirati i hal.in_
ah....strasno....

stef 04.06.2006. 20:08

.... da se nadovežem kakvu sam ja havariju imao uravo. Naime išao sam instalirati Ubuntu 6.06 ... i to preko grafičkog installer-a : flyingey
Particije su već postojale, samo je trebalo reformatirati i postaviti mount pointove. S obzirom da je to bio moj prvi sustret sa GUI alatom za manipulaciju particijama, može čak biti da sam i ja nešto zeznuo u postupku. Uglavnom, uspio sam nekako ubiti particijsku tablicu tako da se Windoze više nisu dizale, instalacijski CD WinXP nije mogao pristupiti disku, a linux installeri su nudili samo brisanje svega i kreiranje nove particijske tablice.
Al tu je uskočio Knoppix 4.0.2 koji je uspio pronaći i mountati sve Win particije. Sadržaj particija sam tada zapržio na jedno 9 DVD-a (i to nije bilo sve) preko K3B-a, uključujući Acronis backup image od Win systemske particje. Nakon toga sam s debian instalacije kreirao novu particijsku tablicu, sa Win Xp cd-a kreirao particije i zatim digao Acronis image Win systema i vratio podatke. Za restore particje iz Acronis backup image-a potreban je Acronis rescue disk, kojeg sam, srećom, bio jednom napravio.
Pouka priče je: NIKAD ne dopustiti linux installerima (osobito onima sa lijepim GUI-em) da petljaju sa Win particijama ... sve lijepo kreirati iz Windowsa sa Partiton Magicom i linuxu samo dati gotove particije i mountpointove. I, naravno .... uvijek raditi BACKUP sistema i važnih podataka i imati pri ruci neku dobru live distribuciju (Knoppix npr.) ako stvar krene po zlu.

nicko 04.06.2006. 20:24

je, tako je....mogu mislit koliko si vremena i zivaca izgubio....uh uh...

stef 04.06.2006. 20:40

Malte ne veći dio dana ... već sam bio pomišljao da će trebat Lowlevel format diska.

Cataphract 06.06.2006. 07:57

Citiraj:

Autor nicko_029
evo uspio sam.....morao sam kopirati i hal.in_
ah....strasno....

expand d:\i386\hal.dl_ c:\windows\system32\hal.dll ... sjećam se neugoda izazvanih porukom koju si ti dobio. sad, zašto acronis ima problema s hal.dll, to ne znam. uvijek sam koristio ghosta i to uvijek na sysprepanim instalacijama.

acer 06.06.2006. 09:27

Ne znam,ja sam par puta koristio Acronis i nisam nailazio na takve probleme.

domy_os 06.06.2006. 09:56

Ni ja ne znam... Koristim Acronis već pol godine i nisam imao takve probleme, al mi zato Ghost ne radi s ovim RAID kontrolerom na ASRockici. :D

nicko 06.06.2006. 10:14

ma ja sam ga koristio isto par puta i eto ovo mi se prvi put dogodilo....mozda zato jer nisam isao image radit ispocetka, nego sam stavio da mi "nadopuni" stari image...

domy_os 06.06.2006. 13:45

E, vidiš, ja nikad ne radim to nadopunjavanje nego uvijek ispočetka snimam. :)

nicko 06.06.2006. 16:20

ni ja, ali isao sam isprobat po prvi puta, pogotovo jer sam taj dan ujutro bio napravio taj prvi image.....ali sad znam da to necu vise nikad koristit...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:11.