|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
capture problem
Prije nekoliko dana sam sa Intel 478 presao na AMD, tocnije: AMD Athlon64 x2 4800+ MB DFI LANPARTY nf4-ultra D 2 GB Geil UltraX PC3200 Asus GF7900 GTX. Problem je slijedeci: prilikom pokusaja capture u sklopu Adobe Premiere-a nakon nekoliko sekundi javlja mi gresku "Unknown recorder error" i prekida mi capture. Ulead Video studio takodjer ima problema sa capture device-om. Kako capture radim preko IEEE 1394 porta, reinstalacija spomenutog driver-a nije pomogla. Flash-ao sam BIOS bez poboljsanja. Probao sam umetnuti i firewire PCI karticu, nista. Capture jedino uspijeva iz nekog Uleadovog potprograma. U cemu je problem, pomagajte!!! Damir
Damir Zadnje izmijenjeno od: dr. Damir. 29.05.2006. u 15:05. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
U koji format radiš capture? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
|
Klasika. Sa Panasonic NV-GS 75 mini-DV kamere preko firewire-a radim capture u avi format, kao takvog ga obradjujem u Adobe Premiere-u te ga kodiram u MPEG2 pa radim DVD. Sve je to idealno radilo dok nisam promijenio plocu i proc. Ima li spasa???
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Zahebi Adobe Premiere i probaj Pinnacle Studio 9 ili 10.Jednostavniji je i super odradi posao.
![]() |
#6 |
Premium
|
Kada dugo radis u nekom programu, tesko je prijeci ne nesto drugo. Cuo sam dosta u Pinaclu ali mi je Premiere drazi. Nije da sam picajzla ali mi kopka sto je razlog. Dali mozda nekompatibilnost sa AMD-om, plocom ili nesto drugo... Sve je bilo super do promjene.
![]() |
#7 |
Premium
|
Ali nije samo stvar u Premiere-u. Niti Ulead nece drage volje sada napraviti capture. Buni se da mu capture device ne odgovara. Tako da mislim da je problem u necem drugom.
![]() |
#8 |
EMP moderator
|
Windowsi su naravno reinstalirani kod zamjene? Jesu novi driveri gore? Jel to nekompresirani AVI? Kakvo je stanje s IRQ adresama? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Naravno. Ispocetka sam stvavio ama bas sve: windowse, drivere, programe... Sve iznova. Nista nije ostalo od prije osim backup slika, muzike itd... Radim capture u nekompresirani avi, kao takvog ga obradim, slozim u novi avi, pa onda ubacim u Canopus procoder i napravim MPEG2. IRQ adrese nisam dirao niti prije niti sada. Sve stoji po defaultu.
![]() |
#10 |
EMP moderator
|
Daj odi na Start -> Run -> msinfo32 -> OK -> System Summary -> Hardware Resources -> IRQs i vidi da li neka dva uređaja možda dijele istu adresu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
|