![]() |
capture problem
Prije nekoliko dana sam sa Intel 478 presao na AMD, tocnije:
AMD Athlon64 x2 4800+ MB DFI LANPARTY nf4-ultra D 2 GB Geil UltraX PC3200 Asus GF7900 GTX. Problem je slijedeci: prilikom pokusaja capture u sklopu Adobe Premiere-a nakon nekoliko sekundi javlja mi gresku "Unknown recorder error" i prekida mi capture. Ulead Video studio takodjer ima problema sa capture device-om. Kako capture radim preko IEEE 1394 porta, reinstalacija spomenutog driver-a nije pomogla. Flash-ao sam BIOS bez poboljsanja. Probao sam umetnuti i firewire PCI karticu, nista. Capture jedino uspijeva iz nekog Uleadovog potprograma. U cemu je problem, pomagajte!!! Damir |
U koji format radiš capture?
|
Citiraj:
|
Klasika.
Sa Panasonic NV-GS 75 mini-DV kamere preko firewire-a radim capture u avi format, kao takvog ga obradjujem u Adobe Premiere-u te ga kodiram u MPEG2 pa radim DVD. Sve je to idealno radilo dok nisam promijenio plocu i proc. Ima li spasa??? |
Zahebi Adobe Premiere i probaj Pinnacle Studio 9 ili 10.Jednostavniji je i super odradi posao.
|
Kada dugo radis u nekom programu, tesko je prijeci ne nesto drugo.
Cuo sam dosta u Pinaclu ali mi je Premiere drazi. Nije da sam picajzla ali mi kopka sto je razlog. Dali mozda nekompatibilnost sa AMD-om, plocom ili nesto drugo... Sve je bilo super do promjene. |
Ali nije samo stvar u Premiere-u. Niti Ulead nece drage volje sada napraviti capture. Buni se da mu capture device ne odgovara. Tako da mislim da je problem u necem drugom.
|
Windowsi su naravno reinstalirani kod zamjene? Jesu novi driveri gore? Jel to nekompresirani AVI? Kakvo je stanje s IRQ adresama?
|
Naravno.
Ispocetka sam stvavio ama bas sve: windowse, drivere, programe... Sve iznova. Nista nije ostalo od prije osim backup slika, muzike itd... Radim capture u nekompresirani avi, kao takvog ga obradim, slozim u novi avi, pa onda ubacim u Canopus procoder i napravim MPEG2. IRQ adrese nisam dirao niti prije niti sada. Sve stoji po defaultu. |
Daj odi na Start -> Run -> msinfo32 -> OK -> System Summary -> Hardware Resources -> IRQs i vidi da li neka dva uređaja možda dijele istu adresu.
|
Probat' cu sutra.
Danas sam dezuran. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:36. |