|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Opteron 144 + DFI NF4 Ultra Infinity
Pozdrav forumu ![]() namjeravam uskoro uzet Opterona 144 i plocu iz naslova, pa imam par pitanja: - zna li itko koje steppinge imaju Opteroni u nasim ducanima (HGSpot, links itd..)? - mislim ga "uparit" sa Big Typhoonom, jer koliko vidim iskustva s tim coolerom su vise nego pozitivna, i u smislu performansi i niske razine buke koju proizvodi, a i cijenom je vrlo konkurentan. Konkretno, zanimaju me temperature pod 100% loadom s tim coolerom (s bilo kojim single-core Optyem) - da li je itko s foruma probao skidat IHS s Optya radi "dramaticnog snizavanja temperatura", kako pisu na dfi-street forumima? [ http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=17992 ] Ako je, bilo bi dobro sto vise informacija o konkretnom slucaju (temperature prije i poslije, max. stabilni clockovi prije i poslije, koji cooler, kuciste...). Btw ima li to uopce smisla, jer se s tim gubi garancija? - vidim na brojnim forumima da ljudi imaju DFI NF4 Ultra-D maticne ploce, ali koliko vidim, nema velike razlike izmedju Ultra-D i Infinity. Zanima me da li itko ima Infinity + Opty, te kakva su iskustva u overclockiranju? Tnx : hello2 : |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
mislim da ti je najpametnije uzet opterona iz Hgspota,jer koliko sam skontao na forumu svi koji su uzeli u zadnje vrijeme ide im jako dosta,recimo moj ide na 2.9ghz na defaultom naponu što je odličan primjerak ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
što se tiće steppinga...fino odeš jedan dan i obiđeš dučane i pogledaš proc tj koji su steppovi, zapišeš ih i odeš doma na google vidit kaj ima... BT će ti jako dobro ohladit taj proc i možeš očekivat do 45°C na cca 900o/min u dobro prozračenom kučištu ovisno o naponu ihs se ne isplati skidat jer je to preveliki rizik...jezgra ode samo tako ![]() Infinity je odlična ploča za OC i nije ništa lošija od LP....razlika je samo u naponima za RAM i postavkama za RAM...Infinity ima do 3,2v i manje postavki u biosu pa je lakša za one koji ne kuže kaj je kaj u biosu....
![]() |
#4 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2005
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
The Dark Side of Moon
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
freezer je hladan na dodir,ono mlak na full loadu radi na 1600rpm,al nešt matična s senzorom vjerovatno lažira,brijem da je oko 28-30 idle full load 40-42°C možda i manje,trebo bi stavit novi bios pa vidjet
![]() |
![]() |
#6 | |
Premium
Datum registracije: May 2006
|
Citiraj:
btw tnx, bas dobar odgovor ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |