PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Opteron 144 + DFI NF4 Ultra Infinity (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=40064)

gogz 27.05.2006. 13:25

Opteron 144 + DFI NF4 Ultra Infinity

Pozdrav forumu :beer:,
namjeravam uskoro uzet Opterona 144 i plocu iz naslova, pa imam par pitanja:

- zna li itko koje steppinge imaju Opteroni u nasim ducanima (HGSpot, links itd..)?

- mislim ga "uparit" sa Big Typhoonom, jer koliko vidim iskustva s tim coolerom su vise nego pozitivna, i u smislu performansi i niske razine buke koju proizvodi, a i cijenom je vrlo konkurentan. Konkretno, zanimaju me temperature pod 100% loadom s tim coolerom (s bilo kojim single-core Optyem)

- da li je itko s foruma probao skidat IHS s Optya radi "dramaticnog snizavanja temperatura", kako pisu na dfi-street forumima? [ http://www.dfi-street.com/forum/showthread.php?t=17992 ] Ako je, bilo bi dobro sto vise informacija o konkretnom slucaju (temperature prije i poslije, max. stabilni clockovi prije i poslije, koji cooler, kuciste...). Btw ima li to uopce smisla, jer se s tim gubi garancija?

- vidim na brojnim forumima da ljudi imaju DFI NF4 Ultra-D maticne ploce, ali koliko vidim, nema velike razlike izmedju Ultra-D i Infinity. Zanima me da li itko ima Infinity + Opty, te kakva su iskustva u overclockiranju?

Tnx : hello2 :

Lihto 27.05.2006. 14:00

mislim da ti je najpametnije uzet opterona iz Hgspota,jer koliko sam skontao na forumu svi koji su uzeli u zadnje vrijeme ide im jako dosta,recimo moj ide na 2.9ghz na defaultom naponu što je odličan primjerak:D

Wolverine 27.05.2006. 14:48

što se tiće steppinga...fino odeš jedan dan i obiđeš dučane i pogledaš proc tj koji su steppovi, zapišeš ih i odeš doma na google vidit kaj ima...

BT će ti jako dobro ohladit taj proc i možeš očekivat do 45°C na cca 900o/min u dobro prozračenom kučištu ovisno o naponu

ihs se ne isplati skidat jer je to preveliki rizik...jezgra ode samo tako ;)

Infinity je odlična ploča za OC i nije ništa lošija od LP....razlika je samo u naponima za RAM i postavkama za RAM...Infinity ima do 3,2v i manje postavki u biosu pa je lakša za one koji ne kuže kaj je kaj u biosu....

SRV 27.05.2006. 15:29

Citiraj:

Autor Lihto
mislim da ti je najpametnije uzet opterona iz Hgspota,jer koliko sam skontao na forumu svi koji su uzeli u zadnje vrijeme ide im jako dosta,recimo moj ide na 2.9ghz na defaultom naponu što je odličan primjerak:D

Bas me zanima kako ga tad hladi freezer? Kolike su temperature, kakav je na dodir?

Lihto 27.05.2006. 22:21

Citiraj:

Autor SRV
Bas me zanima kako ga tad hladi freezer? Kolike su temperature, kakav je na dodir?

freezer je hladan na dodir,ono mlak na full loadu radi na 1600rpm,al nešt matična s senzorom vjerovatno lažira,brijem da je oko 28-30 idle full load 40-42°C možda i manje,trebo bi stavit novi bios pa vidjet

gogz 27.05.2006. 23:29

Citiraj:

Autor Wolverine
što se tiće steppinga...fino odeš jedan dan i obiđeš dučane i pogledaš proc tj koji su steppovi, zapišeš ih i odeš doma na google vidit kaj ima...
BT će ti jako dobro ohladit taj proc i možeš očekivat do 45°C na cca 900o/min u dobro prozračenom kučištu ovisno o naponu
ihs se ne isplati skidat jer je to preveliki rizik...jezgra ode samo tako ;)
Infinity je odlična ploča za OC i nije ništa lošija od LP....razlika je samo u naponima za RAM i postavkama za RAM...Infinity ima do 3,2v i manje postavki u biosu pa je lakša za one koji ne kuže kaj je kaj u biosu....

znaci ide pasta na cijeli ihs kad se stavlja BT?
btw tnx, bas dobar odgovor :)

SRV 28.05.2006. 08:49

Citiraj:

Autor Lihto
freezer je hladan na dodir,ono mlak na full loadu radi na 1600rpm,al nešt matična s senzorom vjerovatno lažira,brijem da je oko 28-30 idle full load 40-42°C možda i manje,trebo bi stavit novi bios pa vidjet

To je onda odlicno, pitam posto mozda i ja uzmem Opty-ja. Mada sam zadovoljan trenutnim E6...2,6GHz na samo 1,5V :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:34.