|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
UT 2003 - WinXP vs WinME speed
Dajte mi odgovorite narode zašto mi na WinXP-u sa 512 Mb Ram-a UT 2003 radi sporije nego na WinME sa 256 MB Ram-a. Driveri su zadnji za WinXP i Win Me za karticu Radeon 8500 na Athlonu Xp 2000+ jedino je stvar u RAM-u i OS-u. Slično mi se dešava i u C&C Generalsima i u još nekim igrama. Ipak je tamo WinXP + SP1 sa 512 MB Ram-a, nasuprot šrota od WinME sa 256 MB Ram-a. Pa kako je to moguće. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
Re: UT 2003 - WinXP vs WinME speed
Citiraj:
Win XP guta barem duplo više RAM-a i ostalih resursa samo za sebe, da bi radili. A Win ME bi radio s procom iz mobitela i par MB RAM-a, naspram XP. Što se čudiš samo da mi je znati? |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
Oglasni prostor
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Mar 2003
|
zato sto je XP sranje zesce ![]()
![]() |
#4 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Re: UT 2003 - WinXP vs WinME speed
Citiraj:
1) imas dva kompjutera sa istim komponentama cak imas i dvije rade on 8500 kartice samo xp na jednom od kompjutera a ME na drugom. 2 ) razlika u dvije konfiguracije je sto jedna ima 512 a druga 256 rama.kojih rama? razlika izmedu rama je prevelika ipak je to 256 rama a windowsi xp gutaju oko 100-150 rama da negovorim kako su xp puno bolji sistem stabilnij i kad ih se opremi pravom kolicinom rama puno ugodniji za rad tako problem treba traziti u: postavkama virtualne memorije programima koji rade u pozadini defregmentacijom diska stanju diska xp konfiguracije driverima na xp konfiguraciji za radeon konfiguracijom services i izgleda xpa napisi mi obje konfiguracije kao sto ja imam napisano u potpisu.mozes li mi dati vise detalja o programima? mozes li mi napisati postavke za virtualnu memoriju kod oba OSa.
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Dec 2002
|
napravi kako je gospar reko.napisi nam svoje konfiguracije, pa cemo onda mozda moc pomoc.ja sam isto prije imao problema sa XP i RAM - om.Prije se raspravljalo o optimiziranju XP -a, pa potraži i to malo.Imas puno toga na netu.Najčešće ćeš ubrzati windowse ako isključiš onaj fini look windowsa XP, disablaš servicese itd.
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
gospar cini se da zanemarujes da stroj s XP ima 256 vise od stroja s ME a ne obrnuto.da je sve ok nebi trebalo biti razlike jer bez obzira koliko XP proguta vise od me i dalje rapolaze s barem 300 mb slobodno vise od ME. zbog toga sam se vratio na ME...kod XPa mi je nakon BOOta falilo 120 MB ram-a (iskljucena sva sranja koja netrebaju i vizualizacije) kod me se radi o 60 MB s ukljucenom opcijom da nekoristi SWAP sve dok ima RAMa ali to je imalo utjecaja kod mene jer je kod mene bilo rijec o samo 256 MB..... kod njega se octava boljka koju XP su XP nasljedili od 2k zbog istog razloga kod mene stoje ME sve dok rade kako treba i neruse se (ako ako mi tako rade vec 2 godine na cetri razlicite ploce (dvije za intel, dvije za AMD - obje s VIA chipsetom) ond avjerujem da ce tako i ostati |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Faraon
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
kod XPa mi je nakon BOOta falilo 120 MB ram-a (iskljucena sva sranja koja netrebaju i vizualizacije) [/QUOTE] i kod mene je isti slucaj kod njega se octava boljka koju XP su XP nasljedili od 2k zbog istog razloga kod mene stoje ME [/QUOTE] na mojoj konfiguraciji Me se rusi svaki dan po par puta nakon nekoliko formata a xp jako rijetko mjesecno, mojem stroju bolje pristaje xp i ide mi sve nekako brze preko njega jer ostali OSi su mi nekako nestabilni da bi bili brzi trcis pa padnes u tom smislu. pricekat cemo da dobijemo podatke o konfiguracijama nevjerujem da je problem u razlici OSa prevelika je razlika u MB na xp konfig.
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2001
|
Citiraj:
inace u te dvije godine bili su celer400/CT-6ATA2, celeron 800/CT-6VIA5T, duron 1200/epox 8KKKTA2 (valjda, te epoxice zelim sto brze zaboraviti), athlon 900/epox 8KTA3, duron 1300/abit KT7a razliciti proizvodjaci, razliciti chipsetovi - uvjek je sve radiolo i bolje nego sto sam ocekivao |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|