|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Cambridge SoundWorks GIGAWORKS S750
Cambridge SoundWorks GIGAWORKS S750 Jel ima tko te zvučnike doma? da mi malo kaže kako to radi...da mi kaže nešto o njima... Dal se isplati to uzeti? jer ja ih netrebam za igre ili tako nešto nego SAMO za mjuzu slušat. Jel ima koji sustav jači od njih? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
Sustav je 7.1 Sateliti imaju 70rms (dvosistemci) Subwoofer ima 210rms (8'' ,3 zavojnice po 8 ohm) _______________________________________________________________ Technical Specifications Power Rating: 700 Watts RMS Total 700 Watts Total System Burst Power Front Satellite Speakers: (Rated @ 8 ohms @ 0.1% THD @ 1kHz, 2 Channels Loaded) 70 Watts RMS per channel Side Satellite Speakers: (Rated @ 8 ohms @ 0.1% THD @ 1kHz, 2 Channels Loaded) 70 Watts RMS per channel Rear Satellite Speakers: (Rated @ 8 ohms @ 0.1% THD @ 1kHz, 2 Channels Loaded) 70 Watts RMS per channel Center Satellite Speaker: (Rated @ 8 ohms @ 0.1% THD @ 1kHz, Single Channel Loaded) 70 Watts RMS Subwoofer: (Rated @ 8 ohms @ 0.2% THD @ 70Hz, Single Channel Loaded) 210 Watts RMS Signal-to-Noise-Ratio: 99 dB Overall Frequency Response: 25Hz to 40kHz |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Citiraj:
Kupi si rade neko stereo pojacalo i kvalitetne zvucnike i to je to... Makar rabljeno uzet... ![]() Kolko uopce kostaju ovi zvucnici?
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
|
ma imam ja doma razglas od diskoteke. ali to mi je preveliko. ogromno. mislio sam uzeti gigaworks a ovo prodati. jer snaga od 700rms;tj 70x7 i1x210rms mi se sviđa. i mislim da bisviralo jako. ne zanima me 2+1 jerje preslabo. kad se spoji svih 7 zvučnika i podijele se po sobi to je efekat ko da imaš dva razglasna zvučnika i neko snažno pojačalo. inaće je cijena 2940kn za gigaworks. ili dva snažna ili više slabijih. to je to. i mislim da ću uzeti to |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Imam doma 2x150W sony floorstandere, 4x120W bookshelf i woofer od 150W, pa slusam na stereo modu, tj. 2 zvucnika i woofer... Ostale upalim kad gledam film, igram igre i tak jer onda dodu do izrazaja... ![]() Neznam, radi kak hoces, ali osobno ja bi samo za muziku kupio stereo pojacalo, par jakih, kvalitetnih zvucnika i eventualno woofer (makar nevjerujem da bi trebalo) i ziher sam da bi sviralo jace, kvalitetnije, muzikalnije od ovih megaworksa... Pozdrav
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Pa ali šta će ti 7.1 kad kod slušanja muzike iskorištavaš samo 2.1 od tog sistema. Svoj prijedlog nasljeđujem od ljudi prije i mislim da ti se ne isplati. Inače zvučnici su mi bili na testu i mogu samo pohvale reći za zvučnike koji se nalaze unutar industrije računala, naravno govoreći o tim zvučnicima. cheers Zadnje izmijenjeno od: Archangel. 01.04.2006. u 10:11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
Od kud tebi da za slušalje mjuze iskorištavam samo 2.1?? to je glupost....svih sedam se iskorištava....ili u mojem slučaju svih 5+1 jer sam uzeo megaworkse |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Svih 5 kanala imaju posebno svoj zvuk? ![]()
![]() |
![]() |
#10 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
ja bi rađe dva zvučnika + pojačalo nego gigaworkse... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Al to je običan zvuk ajmo reč stereo, za te novce se mogu kupit ok HiFi zvučnici koji imaju bolji zvuk od Gigaworksa. Imao sam ja jedno vrijeme 5.1 sustav doma al mi je to bilo bzvz pa sam se vratio na "staromodni" stereo. Istina da su filmovi i igre bolje zvučali al mjuza nije.
![]() |
#14 |
Premium
|
svatko ima svoj ukus..... meni zvuk mora ići sa svih strana! ne samo s dva kuta.... ali hebiga to je samo moj ukus |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Ajd dobro ja imam dva mono bloka s dvije 30tke(dinaudio) kutije kucne izrade te zatim dva analogna pojacala marantz od po 200W sinusne snage sa kućno napravljenim trosistemcima. Imam par recivera i bla zvučnika to nije poanta sta ti imas doma nego je poanta da se od ovog zvučničkog sistema moze dobit 2.1 zvuk na muzici, a 2.1 moze biti na 15 zvučnika... Ja tvrdim da bolji sistem s manjim brojem kvalitetnijih zvučnika može imati bolji zvuk od gro neusklađenih cheers |
![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Premium
|
Pa i ja sam imal razglas iz diskoteke doma. Imal sam dva zvučnika od 500rms, 380mm bass,trosistemci. Mikseta sa equlizerima od 8 kanala, crossfader,efekti i pojačalo od 2KW. Ali to mi je bilo preeeeeeeveliko i nisam imal kamo staviti pa sam prodao. Pa sam odlučio kupiti megaworkse jer su mali i daju pun kufer snage. Dobra stvar je da ne moraš tražiti mjesto za njih....staviš ih kamo ti padne na pamet. ali dobro....to je moj ukus. O tome se ne raspravlja. |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
|
Citiraj:
Imao sam i ja razglas doma, 2x300 i bass 400W (aktivni monitori i bass), isto 8 kanalna mikseta, i kaj bi s time? Jako je pun k..., a netreba mi jace od ovih mojih... Uglavnom kak je neko rekao vec, bolje 2 kvalitetna (velika) nego puno nekvalitnijih (manjuh) zvucnika... To kaj ti hoces da ti muzika ide iz svih kuteva, to je tvoja stvar. I ak tezis kvalitieti, ziher neces prek onog splitera slusat... Eto, to je moje misljenje... Pozdrav!: cheers2
![]() |
![]() |
#19 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ja doma u dnevnoj sobi imam entry level audiofilski stereo sistem koji mi je nezamijenljiv kada govorimo o prirodnosti zvuka kod CD-ova ali mi je za prostornost zvuka draži sony one box HT sisitem kojeg imam u radnji jer koristim stereo CD + Dolby prologic 2 ili Cinema ex mod rada. Osobito su mi dragi vokali koji su jaci i jasniji jer se filtriraju i idu kroz centralni zvučnik. Kada sam kupovao taj HT ocekivao sam da ce ti modovi samo degradirati zvuk jer sam navikao slušati glazbu bez ukljucivanja raznih efekata ali baš suprotno. Zvuk je jasan, prostran i tocno osijecam raspored instrumenata u prostoru oko mene. Posebno me impresionirao 5.1 ch SACD koji zvuci bolje nego iti jedan cd koji sam slušao na svom pažljivo odabranom audifilskom sistemu. To je moje mišljenje i s njime se audiofili na ovome forumu nemoraju složiti ali ima dosta ljudi koji kupuju skupe HI-FI komponente a koriste ih za slušanje Cd-ova sprženih iz MP3-ca pa mislim kako im je ovo bolje riješenje. Znaci taj Gigaworks+ kvalitetna zvucna ili najnolje kvalitetniji one box HT sisitem. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Émile Flournoy
Datum registracije: Oct 2003
|
Ovaj: http://www.svijet-medija.hr/product_...ame=Kucna_kina Mozda jedini One box sistem koji mi se svidio. koristim ga 100% za mjuzu, najviše onu sa digi satelitske. Kod njega volim PL2 i sub ali zvuk Camridge audio + Tannoy kombinacije je neusporedivo kvaliteniji posebno za Blues, Rock i sl. Ja bih također preporucio onome tko ima novca i vremena da složi Denon + Dali sistem za HT koji ce se dobro snaci i u stereu ali to dosta košta. Samo Interkonekcijski chinch između Camnridge Cd-a i pojačala me je došao 400kn ali se isplati kada slušam Cream-ovce ili Hendrix-a. SACD je vec druga prica ali je također preskup i neisplati ga se kupovati osim ako ga ne dobiješ na poklon kao što sam ga ja donio sa sony-jem. Najbolja bi kobinacija bila da kupim SACD player za doma ali mi se neisplati nakon što sam platio cd player 2000 kn. Uostalom sa sony-jevim Ht-om dobiješ SACD podršku onako usput. sve ovisi o stilu muzike koja ce se na sistemu slušati. Za 80% današnje muzike je ovaj Ht što ga imam overkill. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Eddie
Datum registracije: Mar 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas