|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003
|
![]() imam u konfi dva keksa od 512MB (KINGMAX, DDR 400 MHz) koji rade u dual-channelu...i sad, nakon godinu dana, razmišljam piknut još jedan keksić od kingmaxa.....pitanje glasi: Jel gubim kaj na brzini? jel i tada u igri dual channel ili ta prednost otpada? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Disturbed
Datum registracije: Dec 2005
|
ako imas 3x512 nemas vise dual channel i malo ce ti brzina opasti, ali ce ti opet ovih 512mb kompenzirati tako da ne bi trebalo biti problema...... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Oct 2005
|
Imam 2x256 DDR400 u dual chanell modu, dodao sam jos napolitanku od 512MB, ali DDR333. Ploca mi je automatski spustila frekvu memorije na 320MHz, nisam naravno imao dualchanell, ali je islo dosta brze nego samo 512MB u DualC... Sad mi je zao kaj sam prodao tih 512MB... Brijem da ti je taj DualC samo za testove poput SuperPI, Everest write, read i tak... ![]()
![]() |
#4 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Već sam negdje bio postao. Ovisi o ploči da li podržava dual sa 3 ili ne. ![]() Ovo je slika iz mog manuala. Znači ovdje se vidi kako stavit memorije ako imate 3 iste ili 3 različite da rade u dualu. Nebi bilo loše da i vi koj put otvorite svoj manual Po ovoj slici ispada da se ne može imat 3*512 u dualu, ali to je možda do moje ploče i intelovog chipseta
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Jako li je bitan taj dual channel... Razlika se ni ne osjeti. Bolje imat više memorije...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Suit up!
Datum registracije: Dec 2004
|
Zna li možda tko ako nadokupim još 2x512 (uz ovih početnih 2x512) -> dakle na 2 GB, da li cu morati rezati latencije memorije i command rate? Radi(lo) bi se o SuperTalent CL2 DDR 400 modulima. Ploča: DFI Infinity Ultra (NF4) |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
A najbolje je imati što više meme u dc-u! Nemože se reći da nema razlike i nemožeš na XP-u porediti 512MB u DC i 1GB u SC nikako moreš jedino iste kapacitete da bi nešto mogao zaključiti!
![]() |
#9 | |
music freak
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Nije bitno i ako spusti latencije, bitno da ti imaš 2 gige. Prako, imao sam prije 2 x 512 MB u DC-u i sada 1 GB u singleu i znam šta pričam. Razliku se vidi jedino u benchmarcima, u normalnom radu ne. ![]()
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Registered User
Datum registracije: Feb 2003