![]() |
2 keksića od 512MB u dual channelu --> 3 keksića = banana?
imam u konfi dva keksa od 512MB (KINGMAX, DDR 400 MHz) koji rade u dual-channelu...i sad, nakon godinu dana, razmišljam piknut još jedan keksić od kingmaxa.....pitanje glasi: Jel gubim kaj na brzini? jel i tada u igri dual channel ili ta prednost otpada?
|
ako imas 3x512 nemas vise dual channel i malo ce ti brzina opasti, ali ce ti opet ovih 512mb kompenzirati tako da ne bi trebalo biti problema......
|
Imam 2x256 DDR400 u dual chanell modu, dodao sam jos napolitanku od 512MB, ali DDR333. Ploca mi je automatski spustila frekvu memorije na 320MHz, nisam naravno imao dualchanell, ali je islo dosta brze nego samo 512MB u DualC... Sad mi je zao kaj sam prodao tih 512MB... Brijem da ti je taj DualC samo za testove poput SuperPI, Everest write, read i tak... ;)
|
Već sam negdje bio postao. Ovisi o ploči da li podržava dual sa 3 ili ne.
http://www.picfury.com/d/DC-3-th.gif Ovo je slika iz mog manuala. Znači ovdje se vidi kako stavit memorije ako imate 3 iste ili 3 različite da rade u dualu. Nebi bilo loše da i vi koj put otvorite svoj manual Po ovoj slici ispada da se ne može imat 3*512 u dualu, ali to je možda do moje ploče i intelovog chipseta |
Jako li je bitan taj dual channel... Razlika se ni ne osjeti. Bolje imat više memorije...
|
Citiraj:
|
Zna li možda tko ako nadokupim još 2x512 (uz ovih početnih 2x512) -> dakle na 2 GB, da li cu morati rezati latencije memorije i command rate?
Radi(lo) bi se o SuperTalent CL2 DDR 400 modulima. Ploča: DFI Infinity Ultra (NF4) |
A najbolje je imati što više meme u dc-u! Nemože se reći da nema razlike i nemožeš na XP-u porediti 512MB u DC i 1GB u SC nikako moreš jedino iste kapacitete da bi nešto mogao zaključiti!
|
Citiraj:
|
Nije bitno i ako spusti latencije, bitno da ti imaš 2 gige.
Prako, imao sam prije 2 x 512 MB u DC-u i sada 1 GB u singleu i znam šta pričam. Razliku se vidi jedino u benchmarcima, u normalnom radu ne. ;) |
kaj mislite, da si ipak ubodem 2 keksića od 256MB tak da mi svi keksići rade u dual-channelu...ploča je Intelova D915PGN
|
jel dečkići?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |