|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
raid 0 savjet
Namjeravam uzeti još jedan hard, isti kao što imam, i staviti ih u raid 0 polje. Kako se to radi? Nadam se da je to moguce napraviti, a da ne moram formatirati postojeci disk, instalirati nanovo windoze i sl. Ploca je DFI nf4-ultra. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Moraš nanovo instaqlirati Windowse,Raid 0 je stripping,podaci se zapisuju u dijelovima na diskove. Evo link: http://www.angrygames.com/nf4raid-1.htm |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Ne morša ponvo instalirat Windoze...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
EMP moderator
|
Snimiš image na bilo koji drugi medij, napraviš polje, particije i samo image vratiš natrag. OBAVEZNO PRIJE SNIMANJA IMAGEA INSTALIRAJ DRIVERE ZA RAID KONTROLER JER SE MOŽEŠ JEBAT AK TO NE NAPRAVIŠ.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
EMP moderator
|
Ah, da, pol sata, i onda ćeš blejat u gole Windowse. Ja ću napravit sve, skočit s balkona, samo da ne moram instalirat Windowse, najgori posao koji može postojat kod kompova...
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Pink Floyd fan
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
|
Citiraj:
Nabavio sam si neku instalaciju,ima Office u sebi,masu drivera,Acrobat reader,codece,sve skoro.Zove se Win xp Service pack 3 pack...Ludilo...Ubacviš cd i pokreneš instalaciju...: roller : |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Jan 2006
|
Raid 0 poljem nećeš dobiti očekivani porast performansi u radu na pc-u sve sam isprobao, jedino ima brži transfer rate kad kopiraš velike fajlove, a u svemu ostalom opadnu performanse, a te što opadnu (ne puno) su i važne za našu upotrebu. Ja sam imao dosta tih polja i nisam ništa primjetio porast performansi u upotrebi svakodnevnoj jedino malo poboljčanja na Raid 1 polju gdje se smanji seek time za 3-4ms a to je nama i najbitnije. Sad imam raptora za sistemca i on se ne može mjerisi ni sa bilo kojim raidom 0 sa standardnim diskovima! A Raidom 0 još su ti mogućnosti 50:50 da će biti kvar ili neće!
![]() |
#14 | |
Premium
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
|
|