![]() |
raid 0 savjet
Namjeravam uzeti još jedan hard, isti kao što imam, i staviti ih u raid 0 polje.
Kako se to radi? Nadam se da je to moguce napraviti, a da ne moram formatirati postojeci disk, instalirati nanovo windoze i sl. Ploca je DFI nf4-ultra. |
Moraš nanovo instaqlirati Windowse,Raid 0 je stripping,podaci se zapisuju u dijelovima na diskove.
Evo link: http://www.angrygames.com/nf4raid-1.htm |
Hvala.
Koja velicina striping bloka je najbolja, tj. kako utjece na performanse? |
Ne morša ponvo instalirat Windoze...
|
Citiraj:
Elaboriraj to malo... |
Kako se radi bez reinstalacije? šta, nabavim 3. disk i napravim image, ili nešto drugo.
|
Snimiš image na bilo koji drugi medij, napraviš polje, particije i samo image vratiš natrag. OBAVEZNO PRIJE SNIMANJA IMAGEA INSTALIRAJ DRIVERE ZA RAID KONTROLER JER SE MOŽEŠ JEBAT AK TO NE NAPRAVIŠ.
|
Citiraj:
|
Ah, da, pol sata, i onda ćeš blejat u gole Windowse. Ja ću napravit sve, skočit s balkona, samo da ne moram instalirat Windowse, najgori posao koji može postojat kod kompova...
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nabavio sam si neku instalaciju,ima Office u sebi,masu drivera,Acrobat reader,codece,sve skoro.Zove se Win xp Service pack 3 pack...Ludilo...Ubacviš cd i pokreneš instalaciju...: roller : |
Raid 0 poljem nećeš dobiti očekivani porast performansi u radu na pc-u sve sam isprobao, jedino ima brži transfer rate kad kopiraš velike fajlove, a u svemu ostalom opadnu performanse, a te što opadnu (ne puno) su i važne za našu upotrebu. Ja sam imao dosta tih polja i nisam ništa primjetio porast performansi u upotrebi svakodnevnoj jedino malo poboljčanja na Raid 1 polju gdje se smanji seek time za 3-4ms a to je nama i najbitnije. Sad imam raptora za sistemca i on se ne može mjerisi ni sa bilo kojim raidom 0 sa standardnim diskovima! A Raidom 0 još su ti mogućnosti 50:50 da će biti kvar ili neće!
|
meni instalacijan windoza ak se računa instaliravanje svih programa i podešavanja traje 3 sata tak da, kao što domy kaže i ja bi isto.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:47. |