Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > Ostalo > Razno
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 24.12.2002., 02:25   #1
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Talking Prašina

OK, ljudi ovo sam morao slikati (slikano sa Olympusom C300 u 1984 x 1488 ali radi maksimuma koji moguće uploadad srezano ali mislim da se najbitniji dio još lijepo vidi). To je inače PC kasa jedne renomirane HR firme kojoj održavam PCe, crkla je inače ploča i napajanje ali to nije bitno bitna je količina prašine. To se mora slikati i pokazati, vidio sam sve i svašta alio ovo je trenutno prašinski rekorder koji je bio u mojoj kući.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	dust.jpg‎
Views:	206
Size:	40.7 kB
ID:	99  
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2002., 02:40   #2
RAK
Feldwebel
Moj komp

RAK's Avatar

Datum registracije: Feb 2002
Nisi ti vidio prašnjave kompove. Ovo spada u malo ili jako malo prašine.
Elegantan kao leopard

Nisam to ja, to je moj komp.
RAK je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 24.12.2002., 05:11   #3
msvrtan
..

Datum registracije: Oct 2001
ma sve ovisi o tome di komp stoji..ja sam iz svoh cpu kulera izvadio toliko prasine i cudi me kak je uopce hladio..a hladio je..valjda prasina dobro odvodi toplinu
msvrtan je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2002., 07:32   #4
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Datum registracije: Nov 2001
Citiraj:
Originally posted by RAK
Nisi ti vidio prašnjave kompove. Ovo spada u malo ili jako malo prašine.
Pogotovo ako stoji na podu, pa služi ujedno i kao usisivač, a i takvih ima. Frajer si stavio vent na prednju stranu, ali da mu upuhuje, a ne ispuhuje zrak (pogrešno ga okrenuo!?!?) pa da te ja pitam kolko taj prašine može skupit!!!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
gomila diskovlja sumarum = 2TB
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
igsablja je offline   Reply With Quote
Staro 24.12.2002., 11:38   #5
STRMX
Premium

STRMX's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
vidio sam ja i prasnjavije kompove,masne tipkovnice i miseve ko
da ih je popravljo automehanicar
Staro 24.12.2002., 14:20   #6
Black Dragon
Premium
Moj komp

Black Dragon's Avatar

Datum registracije: Dec 2002
Exclamation Upuhuje

Citiraj:
Originally posted by igsablja
Pogotovo ako stoji na podu, pa služi ujedno i kao usisivač, a i takvih ima. Frajer si stavio vent na prednju stranu, ali da mu upuhuje, a ne ispuhuje zrak (pogrešno ga okrenuo!?!?) pa da te ja pitam kolko taj prašine može skupit!!!
Na mom Taskovom kućištu 3700 na čelu 2 x 6cm venta koja UPUHUJU zrak u kućište jer se odma iza njih nalaze dva diska na 7200, iza njih se nalazi jedan TTC-003 koji ispuhuje to kaj ova dva upušu i na vrhu su klasika PSU sa svojim i jedan 8 cm ispod njega. Mislim da stavim da ispuhuju kaj bi dobio, vrele diskove u vakumiranom kućištu (znaš, malo digitron u ruke, tok zraka, pritisak od naprijed, pa odozada, pa najkvalitetniji mjerni instrument ili ti prst i probaš kada upuhuje mrak dobro, kada ispuhuju prst crvene boje)
Black Dragon je offline   Reply With Quote
Staro 07.01.2003., 07:36   #7
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Re: Upuhuje

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
Na mom Taskovom kućištu 3700 na čelu 2 x 6cm venta koja UPUHUJU zrak u kućište jer se odma iza njih nalaze dva diska na 7200, iza njih se nalazi jedan TTC-003 koji ispuhuje to kaj ova dva upušu i na vrhu su klasika PSU sa svojim i jedan 8 cm ispod njega. Mislim da stavim da ispuhuju kaj bi dobio, vrele diskove u vakumiranom kućištu (znaš, malo digitron u ruke, tok zraka, pritisak od naprijed, pa odozada, pa najkvalitetniji mjerni instrument ili ti prst i probaš kada upuhuje mrak dobro, kada ispuhuju prst crvene boje)
Ne pričam o modanom kućištu, nego o običnom midi kućištu koje ima pri dnu mrežu za vent, i nema ispred ništa, osim brda prašine, a frajer ga je puknio tek tako, krepalo mu napajanje, pa je samo čopio vent i puknio ga gore.
Neznam baš nešto o modanju, ali mi ni ova tvoja priča baš štela!?!
Što napajanje ne ispuhuje topli zrak, odvodi toplinu, što cpu, vga fanovi ne ispuhuju topli zrak sa procesora???
A veliš da taskova kućišta tako dobro dihtaju!?
Usput, sve Najbolje!!!

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Staro 07.01.2003., 10:58   #8
greg SE
Premium
Moj komp

greg SE's Avatar

Datum registracije: Oct 2001
Re: Prašina

Citiraj:
Originally posted by Black Dragon
OK, ljudi ovo sam morao slikati (slikano sa Olympusom C300 u 1984 x 1488 ali radi maksimuma koji moguće uploadad srezano ali mislim da se najbitniji dio još lijepo vidi). To je inače PC kasa jedne renomirane HR firme kojoj održavam PCe, crkla je inače ploča i napajanje ali to nije bitno bitna je količina prašine. To se mora slikati i pokazati, vidio sam sve i svašta alio ovo je trenutno prašinski rekorder koji je bio u mojoj kući.
ma nisi ti nista vidio...braticu neki dan donjeli starci neku kantu, 486 (inace je prilicno dobra jer kad je to vidio odlucio je konacno kupiti pravi komp )......i sad ja kao strucnjak otvorim to....
nikad u zivotu nisam vidio toliko prasine
da prasine, nesto poput paucine pune prasine plazilo je po komponentama.zivi uzas.
kako bi otkrio o cemu je zapravo rijec (kakav je komp) bio je potreban samsungov 1400w usisivac i cetkica za "fini rad".osjeco sam se ko jebeni arheolog dok sam prasio cetkicom po karticama i procesoru da bi vidio natpis na njima......
tek nakon sat vremena sve je izgledalo ko novo.i onda mi on kaze "ma jebes to, sljedeci mjesec od place kupujem novi komp"
doslo mi je da ga ubijem
greg SE je offline   Reply With Quote
Staro 08.01.2003., 17:56   #9
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
Re: Re: Upuhuje

Citiraj:
Ne pričam o modanom kućištu, nego o običnom midi kućištu koje ima pri dnu mrežu za vent, i nema ispred ništa, osim brda prašine, a frajer ga je puknio tek tako, krepalo mu napajanje, pa je samo čopio vent i puknio ga gore.
Neznam baš nešto o modanju, ali mi ni ova tvoja priča baš štela!?!
Što napajanje ne ispuhuje topli zrak, odvodi toplinu, što cpu, vga fanovi ne ispuhuju topli zrak sa procesora???
A veliš da taskova kućišta tako dobro dihtaju!?
Usput, sve Najbolje!!!
da, napajanje ispuhuje, istina. ali ako stavis vent na prednji dio kucista da ispuhuje ne dobivas bas nista. ako ga stavis ga upuhuje, dobivas tok zraka prema iza, tj. prema napajanju, koje ga onda cupa van. znaci, upuhujes hladni zrak izvana! got it?
z3D je offline   Reply With Quote
Staro 09.01.2003., 06:56   #10
igsablja
Senior Member

igsablja's Avatar

Re: Re: Re: Upuhuje

Citiraj:
Originally posted by z3D
da, napajanje ispuhuje, istina. ali ako stavis vent na prednji dio kucista da ispuhuje ne dobivas bas nista. ako ga stavis ga upuhuje, dobivas tok zraka prema iza, tj. prema napajanju, koje ga onda cupa van. znaci, upuhujes hladni zrak izvana! got it?
AaaAaaaa ha! propuh

amd64 5000 B.E.
4 GB RAM-a
nVidia GTX 260
DVD prža
lg dvdrw-+ i ostalo
*Samsung 19"MB*
7 ultimate + ubuntu
Oglas

Oglas
Oglasni prostor

Staro 09.01.2003., 09:29   #11
Rivi
Ovo ispod nisam ja! :)
Moj komp

Rivi's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Trebao bi vam poslati sliku jednog kompjutera u splitskom brodogradilištu (kancelarijskog, znači ne u pogonu). Slika na monitoru crna od prašine, slova na tipkovnici se naziru ispod svakojakih naslaga, a u kućištu prašina crna kao vrag. Ludnica. To lopatom treba čistit.
Staro 09.01.2003., 11:34   #12
z3D
Moderator
Moj komp

z3D's Avatar

Datum registracije: Aug 2002
Re: Re: Re: Re: Upuhuje

Citiraj:
AaaAaaaa ha! propuh
e to to! skuzio si...
z3D je offline   Reply With Quote