PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Prašina (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3214)

Black Dragon 24.12.2002. 02:25

Prašina

1 privitaka
OK, ljudi ovo sam morao slikati (slikano sa Olympusom C300 u 1984 x 1488 ali radi maksimuma koji moguće uploadad srezano ali mislim da se najbitniji dio još lijepo vidi). To je inače PC kasa jedne renomirane HR firme kojoj održavam PCe, crkla je inače ploča i napajanje ali to nije bitno bitna je količina prašine. To se mora slikati i pokazati, vidio sam sve i svašta alio ovo je trenutno prašinski rekorder koji je bio u mojoj kući.:D

RAK 24.12.2002. 02:40

Nisi ti vidio prašnjave kompove. Ovo spada u malo ili jako malo prašine.

msvrtan 24.12.2002. 05:11

ma sve ovisi o tome di komp stoji..ja sam iz svoh cpu kulera izvadio toliko prasine i cudi me kak je uopce hladio..a hladio je..valjda prasina dobro odvodi toplinu :)

igsablja 24.12.2002. 07:32

Citiraj:

Originally posted by RAK
Nisi ti vidio prašnjave kompove. Ovo spada u malo ili jako malo prašine.
Pogotovo ako stoji na podu, pa služi ujedno i kao usisivač, a i takvih ima. Frajer si stavio vent na prednju stranu, ali da mu upuhuje, a ne ispuhuje zrak (pogrešno ga okrenuo!?!?) pa da te ja pitam kolko taj prašine može skupit!!!

STRMX 24.12.2002. 11:38

vidio sam ja i prasnjavije kompove,masne tipkovnice i miseve ko
da ih je popravljo automehanicar:rambo: :rambo:

Black Dragon 24.12.2002. 14:20

Upuhuje

Citiraj:

Originally posted by igsablja
Pogotovo ako stoji na podu, pa služi ujedno i kao usisivač, a i takvih ima. Frajer si stavio vent na prednju stranu, ali da mu upuhuje, a ne ispuhuje zrak (pogrešno ga okrenuo!?!?) pa da te ja pitam kolko taj prašine može skupit!!!
Na mom Taskovom kućištu 3700 na čelu 2 x 6cm venta koja UPUHUJU zrak u kućište jer se odma iza njih nalaze dva diska na 7200, iza njih se nalazi jedan TTC-003 koji ispuhuje to kaj ova dva upušu i na vrhu su klasika PSU sa svojim i jedan 8 cm ispod njega. Mislim da stavim da ispuhuju kaj bi dobio, vrele diskove u vakumiranom kućištu (znaš, malo digitron u ruke, tok zraka, pritisak od naprijed, pa odozada, pa najkvalitetniji mjerni instrument ili ti prst i probaš kada upuhuje mrak dobro, kada ispuhuju prst crvene boje):fuming:

igsablja 07.01.2003. 07:36

Re: Upuhuje

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
Na mom Taskovom kućištu 3700 na čelu 2 x 6cm venta koja UPUHUJU zrak u kućište jer se odma iza njih nalaze dva diska na 7200, iza njih se nalazi jedan TTC-003 koji ispuhuje to kaj ova dva upušu i na vrhu su klasika PSU sa svojim i jedan 8 cm ispod njega. Mislim da stavim da ispuhuju kaj bi dobio, vrele diskove u vakumiranom kućištu (znaš, malo digitron u ruke, tok zraka, pritisak od naprijed, pa odozada, pa najkvalitetniji mjerni instrument ili ti prst i probaš kada upuhuje mrak dobro, kada ispuhuju prst crvene boje):fuming:
Ne pričam o modanom kućištu, nego o običnom midi kućištu koje ima pri dnu mrežu za vent, i nema ispred ništa, osim brda prašine, a frajer ga je puknio tek tako, krepalo mu napajanje, pa je samo čopio vent i puknio ga gore.
Neznam baš nešto o modanju, ali mi ni ova tvoja priča baš štela!?!
Što napajanje ne ispuhuje topli zrak, odvodi toplinu, što cpu, vga fanovi ne ispuhuju topli zrak sa procesora???
A veliš da taskova kućišta tako dobro dihtaju!? ;) :D
Usput, sve Najbolje!!! :beer:

greg SE 07.01.2003. 10:58

Re: Prašina

Citiraj:

Originally posted by Black Dragon
OK, ljudi ovo sam morao slikati (slikano sa Olympusom C300 u 1984 x 1488 ali radi maksimuma koji moguće uploadad srezano ali mislim da se najbitniji dio još lijepo vidi). To je inače PC kasa jedne renomirane HR firme kojoj održavam PCe, crkla je inače ploča i napajanje ali to nije bitno bitna je količina prašine. To se mora slikati i pokazati, vidio sam sve i svašta alio ovo je trenutno prašinski rekorder koji je bio u mojoj kući.:D
ma nisi ti nista vidio...braticu neki dan donjeli starci neku kantu, 486 (inace je prilicno dobra jer kad je to vidio odlucio je konacno kupiti pravi komp :))......i sad ja kao strucnjak otvorim to....
nikad u zivotu nisam vidio toliko prasine
da prasine, nesto poput paucine pune prasine plazilo je po komponentama.zivi uzas.
kako bi otkrio o cemu je zapravo rijec (kakav je komp) bio je potreban samsungov 1400w usisivac i cetkica za "fini rad".osjeco sam se ko jebeni arheolog dok sam prasio cetkicom po karticama i procesoru da bi vidio natpis na njima......
tek nakon sat vremena sve je izgledalo ko novo.i onda mi on kaze "ma jebes to, sljedeci mjesec od place kupujem novi komp"
doslo mi je da ga ubijem

z3D 08.01.2003. 17:56

Re: Re: Upuhuje

Citiraj:

Ne pričam o modanom kućištu, nego o običnom midi kućištu koje ima pri dnu mrežu za vent, i nema ispred ništa, osim brda prašine, a frajer ga je puknio tek tako, krepalo mu napajanje, pa je samo čopio vent i puknio ga gore.
Neznam baš nešto o modanju, ali mi ni ova tvoja priča baš štela!?!
Što napajanje ne ispuhuje topli zrak, odvodi toplinu, što cpu, vga fanovi ne ispuhuju topli zrak sa procesora???
A veliš da taskova kućišta tako dobro dihtaju!? ;) :D
Usput, sve Najbolje!!! :beer:

da, napajanje ispuhuje, istina. ali ako stavis vent na prednji dio kucista da ispuhuje ne dobivas bas nista. ako ga stavis ga upuhuje, dobivas tok zraka prema iza, tj. prema napajanju, koje ga onda cupa van. znaci, upuhujes hladni zrak izvana! got it? :D

igsablja 09.01.2003. 06:56

Re: Re: Re: Upuhuje

Citiraj:

Originally posted by z3D
da, napajanje ispuhuje, istina. ali ako stavis vent na prednji dio kucista da ispuhuje ne dobivas bas nista. ako ga stavis ga upuhuje, dobivas tok zraka prema iza, tj. prema napajanju, koje ga onda cupa van. znaci, upuhujes hladni zrak izvana! got it? :D
AaaAaaaa ha! propuh ;) :D :D :D

Rivi 09.01.2003. 09:29

Trebao bi vam poslati sliku jednog kompjutera u splitskom brodogradilištu (kancelarijskog, znači ne u pogonu). Slika na monitoru crna od prašine, slova na tipkovnici se naziru ispod svakojakih naslaga, a u kućištu prašina crna kao vrag. Ludnica. To lopatom treba čistit.

z3D 09.01.2003. 11:34

Re: Re: Re: Re: Upuhuje

Citiraj:

AaaAaaaa ha! propuh ;) :D :D :D
e to to! skuzio si...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:09.