|
![]() |
#1 |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
program za kontrolu ventova ....
imam speed fan ali s njim mogu kontrolirati samo od nb-a i cpu-a coolere ... a ostala 3 venta h kucistu nemrem ... imam u biosu opciju ( neznam kak se sad zove ) da se rzine spustiju na 60% ali to izgleda bash i ne funkcionira .. ista stvar je i sa ABIT EQ ... dal zna ko kakav program s kojim bi mogel kontrolirati sve brzine ?
![]() |
#2 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
Ja mogu na svojoj abitici kontrolirat samo CPU i NB header, vjerujem da je i kod tebe tako... Na ostalim nema mogućnost mijenjanja voltaže odnosno brzine nema tu softewareske pomoći, samo hardware može neš napravit... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Ex-Gastarbajter
|
Zato ja lijepo imam dva venta+ onaj u napajanju ![]() NB možeš komodno isključit (kod frenda tako radi već jaaako dugo bez beda), iako neki veći pasivac nije na odmet... grafa, hmm, šta to ima vent? ja kolko sam gledao, jedan header bi mogao držati 2x120 vent (normalni) bez da skuri, ako su ventovi manji, onda sigurno može... Eto, pa nešto skombiniraj ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Magister Mundi sum!
Datum registracije: Jun 2003
|
Citiraj:
probal sam NB isključiti ali cim nekaj zahtjevnije pokrenem temperature pocne naglo iti prema 50 pa i vise ( barem tak speed fan kaze ) ... na procu mi je Zalman ( tak da barem njega nic ne cujem ![]() .. a onaj mali vent na grafulji opce ne cujem ![]() .. budem nekak lovu skupil i kupil nekakav potenciometar of something like that ... ima kakva preporuka ( a da nije prevec skupo ) ?
![]() |
![]() |
#6 |
Ex-Gastarbajter
|
Ja neznam kako ti je složeno hlađenje, ali da to u tvom kompu se toliko grije.... Ja imam sharkoona 120 na boku, i u fortronu onaj od 12 ispuhuju, i to je to... na full mi temp nikad nije preko 52, s time da je zalman na 36%, a sharkoon na 550rpm-a... ako niš drugo, spoji lijepo dva 80mm skupa na header i piči... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
Datum registracije: Dec 2003
|
imaš sticky kak se stšavaju ventovi pomoću molexa. Ja oba Glacialtech Silent Blade iod 120 mm i jedan Sharkoon od 80 mm smanjio na 5v. Odlično radi. Sad mi nažifce jedino ide cooler s grafe. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|