|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jan 2006
|
P4 na 3Ghz ILI PLOCA?
Zabunom slucajnom, prije godinu dana kupio sam P4 3.0 GHz (presccot jezgra), maticnu D915PSY, takodjer Intelovu, ali napajanje 200 W i premalo kuciste. Pc je izdrzao vishe od godinu dana, al odjednom PPPPP....Riknuo...Pregrijavanje HARD DISKA. Dodjem kod frenda, pokrenemo Live Ediciju Linuxa i sve radi kako treba (premda jos uvijek s malim napajanjem)....I tako spremih pc za bolja vremena i trenutak kada cu nabaviti nove komponente...I sad nakon mjesec dana uzmem ZALMANOV KULER, KUCISTE PROSTRANO s ventilatorima, 400W napajanje. Sve spojim kad ono...Nista...Zavrte se ventilatori i stanu nakon jedne sekunde. Onda opet stisnem i opet se zavrti na jednu sekundu i stane....itd... Probamo sve kombinacije, procesor, graficka, maticna, ram, bios...Bez procesora nema aktivnosti...Kad je sve ukljuceno, kontrolna led dioda na maticnoj radi, ali ista stvar s paljenjem...Jel zna netko u cem je problem ili barem mi reci sto je otislo? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
a.k.a. LOPOV
Datum registracije: Feb 2005
|
Znaci upali se malo radi i crkne? Ovo mi smrdi na napajanje ![]() Probaj negdje drugo napajanje nac pa vidi ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
|
Probali....Moje napajanje na frendovoj ploci funkcionira savrseno, al kad njegovo stavimo u moje ista stvar.. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Registered User
|
ja se nadam da je, novi proc mi je 1500kn primjetio sam jos jednu cudnu stvar power led mi non-stop svijetli kada je cijeli pc ukljucen u struju, a nisam ga na tipku upalio |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Banned
Datum registracije: Jan 2005
|
spalio sam 2 ploče sa istim simptomom.... ventovi se zavrte i krepa... još nešto.. desilo mi se par puta ista stvar dok sam preslagivao komp, probaj sve izvaditi na stol i spojiti, da slučajno nisi napravio negdje kratki spoj na case-u |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Može biti da memorija nije dobro sjela, krivo okrenuti IDE kablovi... Izvadi bateriju, pa je vrati i probaj... Ako nije neka banalna stvar, onda je matična, jer da matična radi onda bi te putem PC speakera obavjestila šta ne valja
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Aug 2004
|
Samo da napomenem da najprije napravis CLEAR CMOS pa poslije vidi. A to sto se upali pa ugai moze biti da je maticna crkla,ali nemora znaciti. Meni je to radilo kad mi ploca dodirivala masu kod pinova od tipkovnice i misa,ispod ploce. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Jun 2004
|
A koji zalman si stavio.Imao sam preskota i isti problem,fora je bila što ga zalman iz siga nije mogao ohladiti i gasio se kad bi došlo do učitavanja windowsa.Tek kad sam mu spustio voltažu na 1.3 je proradio. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: Nov 2001
|
Citiraj:
Shadow
![]() |
![]() |
#12 |
Yes yes
Datum registracije: Nov 2003
|
Meni je iste simptome pokazivala IC7-G. Zavrti i stane, i nula bodova. Reklamacija, naravno ak jos imas.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|