PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   P4 na 3Ghz ILI PLOCA? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=32647)

Founder 28.01.2006. 15:18

P4 na 3Ghz ILI PLOCA?

Zabunom slucajnom, prije godinu dana kupio sam P4 3.0 GHz (presccot jezgra), maticnu D915PSY, takodjer Intelovu, ali napajanje 200 W i premalo kuciste. Pc je izdrzao vishe od godinu dana, al odjednom PPPPP....Riknuo...Pregrijavanje HARD DISKA. Dodjem kod frenda, pokrenemo Live Ediciju Linuxa i sve radi kako treba (premda jos uvijek s malim napajanjem)....I tako spremih pc za bolja vremena i trenutak kada cu nabaviti nove komponente...I sad nakon mjesec dana uzmem ZALMANOV KULER, KUCISTE PROSTRANO s ventilatorima, 400W napajanje. Sve spojim kad ono...Nista...Zavrte se ventilatori i stanu nakon jedne sekunde. Onda opet stisnem i opet se zavrti na jednu sekundu i stane....itd... Probamo sve kombinacije, procesor, graficka, maticna, ram, bios...Bez procesora nema aktivnosti...Kad je sve ukljuceno, kontrolna led dioda na maticnoj radi, ali ista stvar s paljenjem...Jel zna netko u cem je problem ili barem mi reci sto je otislo?

ZED 28.01.2006. 15:22

Znaci upali se malo radi i crkne?
Ovo mi smrdi na napajanje:smoke:
Probaj negdje drugo napajanje nac pa vidi;)

Founder 28.01.2006. 15:25

Probali....Moje napajanje na frendovoj ploci funkcionira savrseno, al kad njegovo stavimo u moje ista stvar..:(

Crash009 28.01.2006. 15:33

meni smrdi na to da je ploča krepala

Founder 28.01.2006. 15:37

ja se nadam da je, novi proc mi je 1500kn

primjetio sam jos jednu cudnu stvar
power led mi non-stop svijetli kada je cijeli pc ukljucen u struju, a nisam ga na tipku upalio

ZED 28.01.2006. 18:26

Citiraj:

Originally posted by Crash009
meni smrdi na to da je ploča krepala
I ja se onda slazem s ovim;)

Crash009 28.01.2006. 21:31

spalio sam 2 ploče sa istim simptomom....

ventovi se zavrte i krepa...

još nešto.. desilo mi se par puta ista stvar dok sam preslagivao komp, probaj sve izvaditi na stol i spojiti, da slučajno nisi napravio negdje kratki spoj na case-u

LorD ClockaN 29.01.2006. 10:44

Može biti da memorija nije dobro sjela, krivo okrenuti IDE kablovi...

Izvadi bateriju, pa je vrati i probaj...

Ako nije neka banalna stvar, onda je matična, jer da matična radi onda bi te putem PC speakera obavjestila šta ne valja

spawn 29.01.2006. 14:18

Samo da napomenem da najprije napravis CLEAR CMOS pa poslije vidi. A to sto se upali pa ugai moze biti da je maticna crkla,ali nemora znaciti. Meni je to radilo kad mi ploca dodirivala masu kod pinova od tipkovnice i misa,ispod ploce.

Veki-os 29.01.2006. 14:26

A koji zalman si stavio.Imao sam preskota i isti problem,fora je bila što ga zalman iz siga nije mogao ohladiti i gasio se kad bi došlo do učitavanja windowsa.Tek kad sam mu spustio voltažu na 1.3 je proradio.

shadow 31.01.2006. 11:02

Citiraj:

Originally posted by Founder
ja se nadam da je, novi proc mi je 1500kn

primjetio sam jos jednu cudnu stvar
power led mi non-stop svijetli kada je cijeli pc ukljucen u struju, a nisam ga na tipku upalio

Pregledaj da nisi slučajno krivo spojio conectore za kučište na matičnoj, probaj izvadit sve komponente osim grafičke pa kresni ako radi počni stavljati jednu po jednu komponentu nazad

Shadow

Proz@k 13.02.2006. 12:22

Meni je iste simptome pokazivala IC7-G. Zavrti i stane, i nula bodova. Reklamacija, naravno ak jos imas.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:25.