|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Nov 2003
|
Predložak prvog unosa u OVERCLOCK bazu podataka
DFI LANPARTY nF4 Ultra-D - 7/04-2 BigToe BIOS AMD Opteron 148 CABYE 0543 FPMW 2 x 1024MB OCZ EB PC4000 Platinum Edition Gainward 7800GTX 256MB 81.98 xtremeG 510/1400 Maxtor 200GB SATA hdd (8MB cache) Pioneer 109Bk Plextor TA 48/24/48 Tagan 530W U22 2Force ========== Genie BIOS Settings: Fsb Bus Frequency - 273 LDT/Fsb Frequency Ratio - 3x CPU/Fsb Frequency Ratio - 11x PCI eXpress Frequency - 100Mhz CPU VID StartUp Value - 1.450 CPU VID Control - 1.450 CPU VID Special Control - Above VID * 104% LDT Voltage Control - 1.4v Chip Set Voltage Control - 1.60v DRAM Voltage Control - 2.70v DRAM Configuration Settings: DRAM Frequency Set - 200=RAM/HTT 1:1 Command Per Clock (CPC) - Enable CAS Latency Control (Tcl) - 3 RAS# to CAS# delay (Trcd) - 03 Bus Clocks Min RAS# active time (Tras) - 08 Bus Clocks Row precharge time (Trp) - 02 Bus Clocks Row Cycle time (Trc) - 11 Bus Clocks Row refresh cyc time (Trfc) - 16 Bus Clocks Row to Row delay (Trrd) - 03 Bus Clocks Write recovery time (Twr) - 03 Bus Clocks Write to Read delay (Twtr) - 02 Bus Clocks Read to Write delay (Trwt) - 03 Bus Clocks Refresh Period (Tref) - 3210 Cycles Write CAS Latency (Twcl) - Auto DRAM Bank Interleave - Enabled DQS Skew Control - Auto DQS Skew Value - 0 DRAM Drive Strength - weak 4 DRAM Data Drive Strength - Level 2 Max Async Latency - 8.0 Nano Seconds DRAM Response Time - Normal Read Preamble Time - 6.0 Nano Seconds IdleCycle Limit - 256 Cycles Dynamic Counter - Disable R/W Queue Bypass - 16 x Bypass Max - 04 x 32 Byte Granularity - Disable(4 Bursts) ========== Prime95 + 3dMark2001SE + CPU-Z 1.31 + Everest(read) 2.50.480: ![]() 3dMark2003: ![]() 3dMark2005: ![]() Aquamark 3d: ![]() ========== kratak opis: 273x11 @ 3003Mhz, 1.450v + 104% 3-3-2-8 @ 2.7v vdimm Zadnje izmijenjeno od: ivan OS. 12.01.2006. u 07:41. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
|
E sad, na moderatorima je odluka,prihvaćaju li ovo kao legitiman unos OC-a za Overclocking Database i ajd da se to pokrene... ![]() |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
ma ne, ovo je previše... treba biti samo baza podataka, dakle, 3dmark01, 03 i 05, cpuz validation, super pi 1m i 32m... to bi trebala biti oc database, ovako nema smisla...neka bude kao top 10 ili top 20 ili šta ja znam... kad neko otvori, da vidi koja je ploča (bios), procesor (stepping), hlađenje (zrak, voda, fazno, suhi led, LN2), koji test (cpuz, 3dmark, everest, super pi) i to je to... |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Sve što je Masni rekao
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Premium
|
Ne kontam vas.Ja sam rekao da ću napraviti po onom s dfi-street foruma. Ajd vi onda napravite neki ogledni primjer. Koji k.... će baza podataka ako će svako pisati svoje reze bez screenshota npr. (jebiga ja eto imam 14000 3dmarka05 ali obrisao sliku ![]() CPU-Z validation?! Smješna stvar,postat ću taj validation sa min. 150 mhz preko max. stabilnog. Treba staviti uvjete koje se mora zadovoljiti da bi se ušlo u OC bazu podataka. Na prvom mjestu STABILNOST a ne sad neke suicide reze! Ma ako nećete nema problema,ali dosta ljudi je bilo za. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Premium
|
Citiraj:
a 3dmark i super pi 32m, nakon što završe, moze se reci da je sistem koliko-toliko stabilan (super pi traje oko pola sata)... a max clock sistema, naravno, nije bitan toliko, mislim, koga zanima na koliko ti je max stabilan - recimo ako prođe super pi 32m na 3ghz i 1.5V vcore, onda mozda nece biti 100% stabilan da prođe 12h prime-a, ali mu je onda dovoljno 1.55V i biti ce 100%, kuzis?? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
Ja i ti očito ne gledamo 100% isto na overclock,znam da ti testiraš masu hardvera i mjenjaš ga često ali meni je važna stabilnost,pa ne klokam ga za par sekundi screenshot-a. Zašto ne bi uvjet bio min.10 sati Prime95 torture testa? Nisam išao za onom tko ima veći (na par minuta) nego da ljudi mogu pregledavati i isprobavati postavke na istom i sličnom hardveru.Čemu onda ta baza ionako,po čemu mjeriti uspješnost OC-anja ako ne po stabilnosti.Stavi se template i samo se unose svoji podaci,pa osim Prime95 testa za sve ostalo je dovoljan klik i pričekati da test završi i napraviti screenshot. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Premium
|
Citiraj:
a što se tiče max stabilnog clocka, može, neka se stavi prime95 10sati ili stress prime 2004, isto 10 sati... svi dobro znamo da je overclocknig hobi za entuzijaste i svi bi htjeli biti najbolji...zar nije tako?? stoga, osim testa stabilnosti, bilo bi zanimljivo i imati OC BAZU sa najboljim rezama pa bi tako ljudi mogli imati najbolju moguću referencu... recimo: dfi ultra-d ploča (bios 623-3) san diego 3700+ (CAB2E 0544 FPMW) ocz platinum rev2 (v1.0) cpuz valitadtion - 3300ghz super pi 1m - 26s (3100mhz, ram 1:1) super pi 32m - 26min (3000mhz, ram 1:1) everest read - 8500mb/s (proc 3100mhz, ram 1:1, 620mhz, 2.5-3-3-6) itd... tako bi bilo zanimljivije i preglednije... na kraju i prime95 - stabilnost kompletnog sistema sa svim relevantnim podacima o hardveru |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 |
Premium
|
Ma slažem se i ja s tobom,znam da je to i natjecanje ali da bude relevantnih podataka bar u nekom dijelu a ne reza do neba ![]() dobra ideja to s referencama. ![]() Evo prepuštam moderatorima inicijativu,neka sastave neki predložak kako da to izgleda,naravno ako žele. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | ||
Premium
|
Citiraj:
Citiraj:
|
||
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
od LemilicE
Datum registracije: Dec 2002
|
Onako kako je masni složio je super. Ja nemam namjeru pustit 10h Primea jer bi tako testirao mjesec dana, a i nije baš pametno pustit komp upaljen na 100% 10h bez nadzora, znam da sam cijepidlaka, ali vatra se tako brzo širi, pogotovo odkad mi je pred očima planula DFI koja je sad kod RAKa (crknuta), ali plamen je imao par cm visine (izolacija jako dobro gori...).
Member Of the PC Ekspert 100+kg Demolition Squad ----------------------------- ReadTheFuckingManual Da, to sam ja u avataru!!! Grobnik ----> 1:37.759... ko od vas može brže??? Nemam više lema!!! |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
I ja također podržavam ovo kako je masni naveo: jednostavno kratko i učinkovito! Navedeno je sve što treba a uz PI1M i 32M još bi naveo da se priloži screen na kojem bi bio dakle PI, CPU-z da se vidi takt i napon proca i tweaker da se vide sve važnije postavke latencija! Dok za ono malo žešće natjecanje i skidanje prvih mjesta bilo bi OK slikat digitalcem monitor, ali to je već kako kažem samo u krajnjim slučajevima!
![]() |
#16 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
Citiraj:
![]() preglednije. masni je naveo 8 stavki za bazu, ti si ih naveo 40. po meni vecina nepotrebnih, jer ovo sto masni kaze, dovoljno je za bazu, koja je kao takva dovoljna i pregledna svakome. u onom tvojem bi se izgubio. ne samo testirajuci i biljezeci rezultate, vec i citajuci rezultate ostalih. ![]() naj se ljutiti, ja kritiziram samo pozitivno... ![]()
![]() |
![]() |
#17 |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Da , prvi post je zaista ko glista... Međutim što se tiče samih rezultata od njih nikakva korist ako su to rezultati "za screenshot" - koje ja zadovoljstvo mogu imat što je moj komp naj naj naj naj... u svemu i onda pandrkne dok encodiram divx :confused: :confused: Overclocking Database bi trebala biti baza sa stabilnim ( čitaj upotrebljivim) kompom ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Moderator
|
Pa zato će bit navedeno čime je proc hlađen....naravno da ga nećeš doma hladit suhim ledom ili dušikom ![]() A i tu će biti 3DM05, 3DM01(jedini test kojeg je gotovo nemoguče prevariti) i 32M PI
![]() |
#19 |
bycod
Datum registracije: May 2004
|
E ovako da se ja nadodam. Ja sam prilicno ljen u zadnje vrijeme i nista mi se neda tako mi se nece dati nista vise od cpuz-a u super pi-a 1m i 32m napraviti da bi moja konfa na postavkama u sigu usla u tu bazu. Jer NEDA mi se 10 verzija marka i banane.... ONO NEDA! I to je od mene ![]() cpuz super pi moze ostalo mi se neda a mislim da se neda niti bar 50% foruma ![]()
![]() |
#21 | |
Premium
|
Citiraj:
to sto ti govoris znac da bi u tu bazu dosao samo screenshot na kojem je cpuz, tweaker recimo, mbm5 ili prime95 nakon 10 sati...??? razumijes...?? kakva je to OC BAZA PODATAKA kad ima samo jedan podatak...?? naravno da to moze ici u bazu, ali uz ostale stvari...pa onaj koga zanima max stabilni oc recimo ove konfe: dfi ultra-d venice 3000+ 2x512 geil value x700pro moci ce to pogledati...a koje su sanse da ce recimo 5 razlicitih ljudi imati upravo takvu identicu konfu...?? s druge strane, ako stavimo pojedinacne testove... dfi ultra-d 2x512mb geil value x7000pro venice 3000+, 0531CPMW, sonic tower: super pi 1mb - xx.xx super pi32mb - xx.xx itd. pa ce se iz toga vidjeti da je taj stepping jako dobar, dobro ide na zrak (znaci sa vodom ide jos bolje), najvise utjecaja na super pi... to vrijedi za sve ostalo... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
![]() Ima slučajeva gdje komp u svakodnevnoj upotrebi radi i više od 10-tak sati , ne vjerujem da itko može tvrdit da je komp stabilan ako je odvrtio 2h primea , uostalom pogledajte samo savjete iskusnijih(starih ![]() Iznenadio bi se koliko ljudi ima iste mašine , pogotovo ako su kupovane u trgovinama tipa hg-šrot , ve-mulja itd... Razlika je jedino u kućištu ![]() Neznam... nek većina odluči šta hoće kako nebi ispalo da miniram ideju ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#23 | |
Premium
|
Citiraj:
Prime95 3Dmark01se 3Dmark03 3Dmark05 Aquamark samo što sam i naveo postavke iz Biosa,možemo bez njih. Uopće to ne moraju biti ti testovi,evo npr. : Prime95/10 sati ili OCCT /30 min :mad: Super PI 1M i 32M 3Dmark01se 3Dmark05 |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
EMP moderator
|
Mislim da je dovoljno napisat samo osnovne stvari o hardwareu koje utječu na OC kao što su: 1. matična ploča 2. procesor + revizija + stepping 3. hlađenje procesora (zrak, volja, ljed) 4. memorija (latencije, djelitelj/množitelj) 5. grafička te hlađenje na njoj (ako ćemo i nju klokat) A za stabilnost može bit ovako, da se napišu dvije vrijednosti, jedna krajnja kod koje komp može samo bootat (to će trebat fotoaparatom) i jedna kolko tolko stabilna, a to bi se moglo ovim programima vrtit: 1. Prime95 2. SuperPI 3. 3DMark (bilo bi dobro kad bi se napravio unos rezultata u njihovu bazu na netu) Kao završnu točku CPU-Z s potvrdom na netu i onda postat samo taj link. Ne znam kolko je pametno testirat S&M-om (nerealan) i OCCT-om (moguće pokrenut samo jednu instancu; time otpada provjera stabilnosti HT i dual core procesora) zbog već navedenih nedostataka.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Premium
|
Ovo je kolko tolko stabilno ali ne i 100%stabilno npr.: ![]() edit: ![]() e sad... http://valid.x86-secret.com/show_oc.php?id=63735 Gdje je granica za unos? :confused: Zadnje izmijenjeno od: ivan OS. 13.01.2006. u 22:59. |
![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Ha ha, koji zapetljanac ![]() ![]() Obojica, Ivan i Masni, imaju dobru poantu.. i obojica imate dobre argumente, pa bi mozda bilo najbolje napravit bazu sa dodatnim kljucem tako da se prvo pretrazuje po kljucu tipa: "stabilnost" ili "maxOC"... meni osobno takoder nema NIKAKVOG SMISLA gledat top20 max OCa! ja osobno ne OCam da bi se preseravo na forumu i bio naj naj nego da podignem performanse uz stabilnost. par bodova u 3D marku meni, a i mislim vecini "zrelijih" nis ne predstavljaju. Tak da ova "naj naj" teorija Masnog tu ne drzi vodu. Naravno posto ovdje ima i jako puno fanatika za OC, koji sam hoce par MHz vise, ubacite i drugu opciju tj. "maxOC".. ono osnovno kolko se ja kuzim u baze, ako se radi baza ubacit jos to nije nikakav problem.. dakle kod svih tih atributa koji se ubacuju u relaciju, neka bude obavezan (ako ne i primarni) jedan od kljuceva i atribut tipa ili/ili "stabilnost" ili "maxOC".. kuzite? tak da kad netko dode, napravi search, i prva stvar "zanima me OC a ne stabilnost" i deri.. top20.. aha ja zaostajem, moram po vodeno i bok. jedino tako cete zadovoljit vecinu. to bi bio moj prijedlog sto se tice baze...sad vi vidite sto se moze napraviti a sto ne. a i sve ono sta si nadrobio u prvo postu mislim da NITKO ne gleda sve ![]() e da, koja je poanta screenshota? jer isto tak kak netko moze lagat dok pise brojku tak moze za obicnim paintom prepravit brojeve na screenshotu. Uostalom sve drugo na forumu ide na povjerenje, pa zasto ne bi i ovo? sa screenshotovima bi samo zakomplicirali stvar i znatno povecali bazu.
![]() |
#27 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() dakle, max STABILNI oc i max oc samo za slikanje i rezu...naravno da ima ljudi koje zanima ili jedno ili drugo... ali bez screenshota nema šanse, neke se stvari mogu fejkati ali vecina ne, tako da ce biti dovoljna samo jedna slika na kojoj ce morati biti to, to i to...ovisno koji benchmark se koristi... eto... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Premium
|
pogledajte ovo: http://it-group-montenegro.org/toplist/ ovako su napravili nasi susjedi...i tako bi i mi trebali, za sve, samo bi ja još dodao da svačije ime ima link na screenshot sa rezultatom... šta mislite...?? Zadnje izmijenjeno od: masni. 14.01.2006. u 12:31. |
![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
Citiraj:
![]() |
|
|
Oglas