|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Dec 2005
|
spajanje TV-a i PC-a
Molila bih da mi pomognete: trebala bih spojiti komp. i TV, imam kabel sa S-VHS priključkom s jedne i druge strane i odgovarajuće priključke na TV i komp-u, pa me zanima da li mi je taj kabel dovoljan da na TV-u imam i sliku i zvuk ili moram imati još nekakav kabel. također me zanima da li pri spajanju s TV-om komp. mora biti ugašen ili upaljen. Bila bih jako zahvalna ako bi se našao netko tko bi mi mogao odgovoriti na ovo pitanje. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
M.U.P.
Datum registracije: Sep 2004
|
S-vhs je samo za sliku a zvuk ide preko zvučnika ili kaj je već spojeno na zvučnoj u kompu. Nemoraš gasit komp jedino resetirat dok poštekaš sve
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
![]() Uštekavanje s-video priklučka u TV i komp dok rade nije baš zdravo i preporučljivo. Ja sve pogasim dok to radim. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
M.U.P.
|
Ma koj iskra tu i tam ne smeta ![]()
![]() |
#5 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Već po defaultu imaš razliku napona koja zna smetati, nek ti se još "posreći"...ja sam vidio već dosta skurenih TV-out priključaka... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
M.U.P.
|
Citiraj:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#7 |
Registered User
|
i šta onda prije palim tv ili komp? |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Registered User
|
ujutro ću probati spojiti, pa ću vidjeti jel sve ok ili ću imati još nekih pitanja HVALA |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
1. Vrlo je velika mogućnost da ćeš imat crno-bijelu sliku zbog nepotpune s-video podrške u TV-u. 2. Obavezno isključit komp prije spajanja, zatim spojit, TV bacit u AV i onda kresnut komp. 3. Uključit u driverima TV-out i overlay + clone opciju.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
CyberSky
Datum registracije: Feb 2004
|
Najbolje ti je spajati preko chincheva |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Registered User
|
dobila sam sliku u boji, ali je mutna (nečitljiva) |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
![]() BTW, o kojoj je grafickoj rijec? P.S.Preporucljivo je sliku na TV-Out namjestiti na rezoluciju 800x600 ili manju, bit ce nesto citljivija nego na 1024x768.
![]() |
![]() |
#15 |
Registered User
|
grafička je nvidia geforce4 mx 440 64 mb, skinila sam nvidia detonator 81.98 i tvtool 9.7, trebam li šta mijenjati u opcijama tvtool-a? |
![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
dr. sc. tech. dipl. ing.
Datum registracije: Sep 2003
|
Citiraj:
Ali uvjeravam te da ne postoji nacin da dobijes na TV tako ostru sliku da bude lijepo citljiva i da mozes radit u npr. Wordu ili citat nesto s neta u browseru na TVu (mislim mozes, ali nikad to nije tako ostar tekst...). To nije problem TVOut-a na grafickoj nego je sam fizicki problem rezolucije koju TV kao takav moze prikazati.
![]() |
![]() |
#18 |
member
Datum registracije: Jan 2003
|
dentone zaboravio si napisati jos nesto uz filmove i igre..... Satelitska preko sky star 2 ![]() Sinoc sam doveo sliku skoro pa do savrsenstva....sa atijevim tv-outom.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
NVIDIA Video Decoder i osrednja Nvidia karta je jedini recept za vjernu sliku na tv gdje pokreti nisu zamućeni te da je kontrast oštar a boje prirodne. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
member
|
Pricas o tzv. ghost efektu s kojim sam se mucio jako dugo dok ga konacno nisam rijesio. Napravio sam graf sa cyberlink decoderom i pinnacle demuxerom i slika je sad odlicna sto se njvise da primjetiti pri dugim loptama u nogometu ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Banned
Datum registracije: May 2005
|
Citiraj:
Što se tiče same slike na tv-u poželjno je da tv ima s-vhs , nešto je slika bolja nego preko klasičnog skarta ili činčeva - naški rečeno ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#22 |
member
|
ima drugih nacina za podesiti kontrast i ostalo.....iz samih drivera kartice i na tv tako da ne vidim u cemu je problem.... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|