![]() |
spajanje TV-a i PC-a
Molila bih da mi pomognete:
trebala bih spojiti komp. i TV, imam kabel sa S-VHS priključkom s jedne i druge strane i odgovarajuće priključke na TV i komp-u, pa me zanima da li mi je taj kabel dovoljan da na TV-u imam i sliku i zvuk ili moram imati još nekakav kabel. također me zanima da li pri spajanju s TV-om komp. mora biti ugašen ili upaljen. Bila bih jako zahvalna ako bi se našao netko tko bi mi mogao odgovoriti na ovo pitanje. |
S-vhs je samo za sliku a zvuk ide preko zvučnika ili kaj je već spojeno na zvučnoj u kompu.
Nemoraš gasit komp jedino resetirat dok poštekaš sve |
Citiraj:
Uštekavanje s-video priklučka u TV i komp dok rade nije baš zdravo i preporučljivo. Ja sve pogasim dok to radim. |
Ma koj iskra tu i tam ne smeta:D. Do sad sam uvijek "na živo" spajo i nikad ništa
|
Citiraj:
Već po defaultu imaš razliku napona koja zna smetati, nek ti se još "posreći"...ja sam vidio već dosta skurenih TV-out priključaka... |
Citiraj:
|
i šta onda prije palim tv ili komp?
|
Citiraj:
|
ujutro ću probati spojiti, pa ću vidjeti jel sve ok ili ću imati još nekih pitanja
HVALA |
1. Vrlo je velika mogućnost da ćeš imat crno-bijelu sliku zbog nepotpune s-video podrške u TV-u.
2. Obavezno isključit komp prije spajanja, zatim spojit, TV bacit u AV i onda kresnut komp. 3. Uključit u driverima TV-out i overlay + clone opciju. |
Najbolje ti je spajati preko chincheva
|
dobila sam sliku u boji, ali je mutna (nečitljiva)
|
Citiraj:
|
Citiraj:
BTW, o kojoj je grafickoj rijec? P.S.Preporucljivo je sliku na TV-Out namjestiti na rezoluciju 800x600 ili manju, bit ce nesto citljivija nego na 1024x768. |
grafička je nvidia geforce4 mx 440 64 mb, skinila sam nvidia detonator 81.98 i tvtool 9.7, trebam li šta mijenjati u opcijama tvtool-a?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali uvjeravam te da ne postoji nacin da dobijes na TV tako ostru sliku da bude lijepo citljiva i da mozes radit u npr. Wordu ili citat nesto s neta u browseru na TVu (mislim mozes, ali nikad to nije tako ostar tekst...). To nije problem TVOut-a na grafickoj nego je sam fizicki problem rezolucije koju TV kao takav moze prikazati. |
dentone zaboravio si napisati jos nesto uz filmove i igre..... Satelitska preko sky star 2 :)
Sinoc sam doveo sliku skoro pa do savrsenstva....sa atijevim tv-outom.... |
Citiraj:
NVIDIA Video Decoder i osrednja Nvidia karta je jedini recept za vjernu sliku na tv gdje pokreti nisu zamućeni te da je kontrast oštar a boje prirodne. |
Pricas o tzv. ghost efektu s kojim sam se mucio jako dugo dok ga konacno nisam rijesio. Napravio sam graf sa cyberlink decoderom i pinnacle demuxerom i slika je sad odlicna sto se njvise da primjetiti pri dugim loptama u nogometu ;)
|
Citiraj:
Što se tiče same slike na tv-u poželjno je da tv ima s-vhs , nešto je slika bolja nego preko klasičnog skarta ili činčeva - naški rečeno:D |
ima drugih nacina za podesiti kontrast i ostalo.....iz samih drivera kartice i na tv tako da ne vidim u cemu je problem....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56. |