PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   spajanje TV-a i PC-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=30380)

marisa 26.12.2005. 22:15

spajanje TV-a i PC-a

Molila bih da mi pomognete:
trebala bih spojiti komp. i TV, imam kabel sa S-VHS priključkom s jedne i druge strane i odgovarajuće priključke na TV i komp-u, pa me zanima da li mi je taj kabel dovoljan da na TV-u imam i sliku i zvuk ili moram imati još nekakav kabel. također me zanima da li pri spajanju s TV-om komp. mora biti ugašen ili upaljen.
Bila bih jako zahvalna ako bi se našao netko tko bi mi mogao odgovoriti na ovo pitanje.

MRKONJA 26.12.2005. 22:23

S-vhs je samo za sliku a zvuk ide preko zvučnika ili kaj je već spojeno na zvučnoj u kompu.
Nemoraš gasit komp jedino resetirat dok poštekaš sve

Jelc 26.12.2005. 23:40

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Nemoraš gasit komp jedino resetirat dok poštekaš sve
Ja to ne bih radio:)
Uštekavanje s-video priklučka u TV i komp dok rade nije baš zdravo i preporučljivo.

Ja sve pogasim dok to radim.

MRKONJA 27.12.2005. 00:13

Ma koj iskra tu i tam ne smeta:D. Do sad sam uvijek "na živo" spajo i nikad ništa

Jelc 27.12.2005. 00:26

Citiraj:

Originally posted by MRKONJA
Do sad
To je ključna riječ:D

Već po defaultu imaš razliku napona koja zna smetati, nek ti se još "posreći"...ja sam vidio već dosta skurenih TV-out priključaka...

MRKONJA 27.12.2005. 00:28

Citiraj:

Originally posted by Jelc

...ja sam vidio već dosta skurenih TV-out priključaka...

Ma to samo na nvidiji...:D :D

marisa 27.12.2005. 00:33

i šta onda prije palim tv ili komp?

Jelc 27.12.2005. 00:36

Citiraj:

Originally posted by marisa
i šta onda prije palim tv ili komp?
Kad sve spojiš-svejedno.

marisa 27.12.2005. 00:43

ujutro ću probati spojiti, pa ću vidjeti jel sve ok ili ću imati još nekih pitanja
HVALA

domy_os 27.12.2005. 04:24

1. Vrlo je velika mogućnost da ćeš imat crno-bijelu sliku zbog nepotpune s-video podrške u TV-u.

2. Obavezno isključit komp prije spajanja, zatim spojit, TV bacit u AV i onda kresnut komp.

3. Uključit u driverima TV-out i overlay + clone opciju.

ćiber_manija 27.12.2005. 12:40

Najbolje ti je spajati preko chincheva

marisa 27.12.2005. 13:10

dobila sam sliku u boji, ali je mutna (nečitljiva)

Jelc 27.12.2005. 13:26

Citiraj:

Pa pomoglo bi kad bi znali o kojoj se grafičkoj radi, kojoj verziji drivera i slično...

JC Denton 27.12.2005. 13:31

Citiraj:

To ti je normalno(do neke mjere). Slika na TVu nikad nije ostra kao na monitoru i niposto nije pogodna za rad u Wordu i slicnom. Ali je zato izvrsna za gledanje filmova i igranje igara (moram ovako napisat jer ce me netko napast ako napisem igrice :D )

BTW, o kojoj je grafickoj rijec?

P.S.Preporucljivo je sliku na TV-Out namjestiti na rezoluciju 800x600 ili manju, bit ce nesto citljivija nego na 1024x768.

marisa 27.12.2005. 13:41

grafička je nvidia geforce4 mx 440 64 mb, skinila sam nvidia detonator 81.98 i tvtool 9.7, trebam li šta mijenjati u opcijama tvtool-a?

Jelc 27.12.2005. 22:20

Citiraj:

grafička je nvidia geforce4 mx 440 64 mb, skinila sam nvidia detonator 81.98 i tvtool 9.7, trebam li šta mijenjati u opcijama tvtool-a?
Uf, to bi ti bilo najbolje pitati na Nvidia forumu.

JC Denton 27.12.2005. 22:58

Citiraj:

Ja sam imao takvu grafu, koristio sam samo drivere bez TVTool-a. Probao sma ga jednom (TVTool) i nema nikakve razlike od drivera sta se slike tice, samo je mozda jednostavniji za podesiti.
Ali uvjeravam te da ne postoji nacin da dobijes na TV tako ostru sliku da bude lijepo citljiva i da mozes radit u npr. Wordu ili citat nesto s neta u browseru na TVu (mislim mozes, ali nikad to nije tako ostar tekst...).

To nije problem TVOut-a na grafickoj nego je sam fizicki problem rezolucije koju TV kao takav moze prikazati.

Toncek 27.12.2005. 23:30

dentone zaboravio si napisati jos nesto uz filmove i igre..... Satelitska preko sky star 2 :)
Sinoc sam doveo sliku skoro pa do savrsenstva....sa atijevim tv-outom....

stuc 28.12.2005. 01:12

Citiraj:

Originally posted by Toncek
dentone zaboravio si napisati jos nesto uz filmove i igre..... Satelitska preko sky star 2 :)
Sinoc sam doveo sliku skoro pa do savrsenstva....sa atijevim tv-outom....

Da , no samo u slučaju ako je statična slika u pitanju. Probaj gledat tenis, nogomet ili košarku pa mi ovdje reci dali vidiš sa čime igraju ??

NVIDIA Video Decoder i osrednja Nvidia karta je jedini recept za vjernu sliku na tv gdje pokreti nisu zamućeni te da je kontrast oštar a boje prirodne.

Toncek 28.12.2005. 02:19

Pricas o tzv. ghost efektu s kojim sam se mucio jako dugo dok ga konacno nisam rijesio. Napravio sam graf sa cyberlink decoderom i pinnacle demuxerom i slika je sad odlicna sto se njvise da primjetiti pri dugim loptama u nogometu ;)

stuc 28.12.2005. 03:02

Citiraj:

Originally posted by Toncek
Pricas o tzv. ghost efektu s kojim sam se mucio jako dugo dok ga konacno nisam rijesio. Napravio sam graf sa cyberlink decoderom i pinnacle demuxerom i slika je sad odlicna sto se njvise da primjetiti pri dugim loptama u nogometu ;)
Da , isprobao sam međutim cyberlink nema mogućnost podešavanja boja , zasićenja i kontrasta dok ti je uključeno "hardware acceleration" a opet ako to isključiš slika na tv-u je mrljava. Usput i o tonu , u graphs ubaciti ac3 filer poslje moonlight odio dekoda.

Što se tiče same slike na tv-u poželjno je da tv ima s-vhs , nešto je slika bolja nego preko klasičnog skarta ili činčeva - naški rečeno:D

Toncek 28.12.2005. 03:42

ima drugih nacina za podesiti kontrast i ostalo.....iz samih drivera kartice i na tv tako da ne vidim u cemu je problem....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:56.