|
![]() |
#1 |
Lika u mom srcu
Datum registracije: Jan 2004
|
![]() ovako, cura treba napraviti priajvu poreza, pa ajde ako ste upućeni u te stvari, ili imate za preporučiti nekog računovođu da ispuni papire... kako vi to rješavate? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Riješavamo tako da sami ispunimo. Ima čak i obrazac u Excelu na netu u kojem se popune osnovne kućice, a obrazac sam izračuna. Isprintaš i odneseš u poreznu.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Prečupavi mod
Datum registracije: Mar 2005
|
Member of PCE 100+kg demolition squad Pozz, nezz, ojzz, jbt, owak, onak, inst, bzvz, svst, kuiš, neam, dns, nzm, oc, went, graf, laikam, oču, neču, e ovako, e sad, probo, neče, psmtr, ne beliiwam, ugl probo o5, tkđ neradi, pčkmtrnu, mslm onaak haaalo, reko dbr, stv, dali, jeli, zato jel, jer mi može neko, rispekt, thx......... ...wau, radi, zkn, pozz!?!?11 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2006
|
Imaš obrazac i na http://www.erstebank.hr/RBfiles/Erste_DOH2006.xls. Ja ga već godinama sam ispunjavam na taj način i nemam nikakvih problema s Poreznom. U principu, ako si primao samo plaću čitavu godinu i nemaš odbitaka tipa troškovi ulaganja u kuću/stan, polica životnog osiguranja i sl., nemaš šta ni prijavljivati.
![]() |
#8 |
Pod naletima kopita zla
Datum registracije: Dec 2005
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Vodenjak :)
Datum registracije: Feb 2008
|
Eto došlo je vrijeme da radim moju poreznu prijavu. Nisam ju dosad nikad radio pošto sam dosad živio u Njemackoj. Sad je problem da ništ ne kužim u tom obrascu. Neznam dali bi se to uracunalo što mojoj ženi placam zdravstveno(pošto je stranac nema pravo po meni) i što imam klinca(rođen u 6. mjesecu) i to sve sa mojom placom. Ima li kod nas neko ko to može za mene izracunat? U njemackoj ima ljudi kojima je to zanimanje i oni ti sve izracunaju. Gdje potražit pomoć? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2003
|
nisam mislio na tvoj slučaj ali vrijedi za svih ![]() e sad neznam dali to ovisi o dobroj volji firme u kojoj radiš ili se to podrazumjeva da tako radiš...pitaj ![]()
![]() |
#14 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
To je dobra volja samo, inače baš i nisu sretni. Ovi obrazci su jako korisna stvar. Možeš odnijeti i nekom knjigovođi samo ako naplaćuju više od 50kn je čisti bezobrazluk. I 50kn je previše jer nema tu neke mudrosti. Kad ispuniš ako si tu negdje na nuli nećeš imati problema, porezna dolazi u provjeru kada ti moraju puno platiti.
![]() |
#15 |
aka: N.W.S.K. b_buha
Datum registracije: Jan 2006
|
neznate vi sta je muka pri prijavi poreza dok ne pocnete navigati, da vidite te bedastoce i gluposti... prije dovodenja takvih zakona ipak su mogli malo prispitati stanje u poreznim uredima, pa one babe neznaju ni kako se zovu, jos uvijek je onaj starinski nacin rada, da ne kazem komunisticki, 10 njih unutra, pije se kava i te fore i nitko ti nezna nista objasniti 'jer je to nesto novo', a to sta tebi dolaze neke razno razne opemene doma nikoga ne hebe.... ma ovo je vrhunac svih uzasa ![]()
![]() |
#16 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
Povrat poreza - ponedjeljak je zadnji dan.
Ima li tko iskustva sa povratom poreza? Imam onaj obrazac u elektronskom obliku. Ono što me zanima ima li pravo na povrat poreza, ako sam uplaćivao stambenu štednju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
aka Mali Mirko
Datum registracije: Nov 2001
|
uglavnom na samu stambenu štednju nemate pravo povrata poreza, osim ako niste na osnovu nje podigli stambeni kredit... tako da od mojeg povrata nema ništa. |
![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Imate i ovdje kalkulator za izračun poreza, a na stranici ima i dosta informacija o povratu poreza: http://www.pametnakuna.com/porezni-kalkulator
![]() |
#20 |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
![]() |
#21 |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Ne ne, mislim da stambena stednja po sebi ne smanjuje, jedino kamate kasnije kod kredita. Stambena ima poticaje, zivotno osiguranje smanjuje osnovicu... Well, barem je tako bilo, a sense su ogromne da se nis nije mjenjalo u zadnjih nekoliko mjeseci. |
![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Nekog vraga možeš iskamčit, pitao ja frendicu koja se tim bavi ali mi je otišao mozak na pašu nakon pola minute citiranja zakona i pojašnjenja ![]() Nekaj je spominjala porezni razred, koliko poreza plaćaš i slično...nemam pojma-ja takve stvari mučki uvalim ženi ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
nautic expert
Datum registracije: Feb 2005
|
porezne olakšice, prvi rezultat sa gugla. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
She`s back...
Datum registracije: Jan 2006
|
Citiraj:
![]() ![]() Završit ću ko Capone ![]() I šta baš moram ispunjavati prijavu? Ne mogu im samo u koverti poslati onaj obrazac IP, primjerak prijave...ceduljicu sa porukom "`ebite se" ...metak ![]() Zadnje izmijenjeno od: Delta S4. 28.02.2009. u 13:01. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#26 | |
no fear
Datum registracije: Jan 2003
|
Citiraj:
Samo ti to pusti ženi da to radi ![]() p.s. evo ja danas predajem pa bi trebalo biti oko 2000,00kn ![]() ![]() Kod drugre ženidbe bum pametniji ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#27 | |
Premium
Datum registracije: May 2004
|
Citiraj:
Neg, nitko te ne sili da saljes prijavu. Mislim da je prijava obvezna sam ako imas ono vise poslodavaca u godini, ako imas samostalnu djelatnost i slicno. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#29 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Povrat poreza za 2011
Bokšič ![]() Zanima me kad ce biti isplate povrata poreza, i dali je mozda netko vec dobio pare, jel to mozda ide prema županijama? Imam osječaj da ce zagreb i zagrebačka županija dobiti poslijednja xD |
![]() |
![]() |
![]() |
#30 |
Premium
Datum registracije: Nov 2007
|
Krajem mjeseca ce poceti isplate, negdje sam procitao ako se ne varam... |
![]() |
![]() |
|
|