![]() |
Prijava i povrat poreza
ovako,
cura treba napraviti priajvu poreza, pa ajde ako ste upućeni u te stvari, ili imate za preporučiti nekog računovođu da ispuni papire... kako vi to rješavate? |
Riješavamo tako da sami ispunimo. Ima čak i obrazac u Excelu na netu u kojem se popune osnovne kućice, a obrazac sam izračuna. Isprintaš i odneseš u poreznu.
|
nemaš možda link za taj obrazac? :)
|
1 privitaka
|
pronašao sam i sam tnx... ali ono ne izgelda baš jednostavno za ispuniti :(
|
Imaš obrazac i na http://www.erstebank.hr/RBfiles/Erste_DOH2006.xls. Ja ga već godinama sam ispunjavam na taj način i nemam nikakvih problema s Poreznom. U principu, ako si primao samo plaću čitavu godinu i nemaš odbitaka tipa troškovi ulaganja u kuću/stan, polica životnog osiguranja i sl., nemaš šta ni prijavljivati.
|
cura radi na autorske ugovore, i čudno se piše porez....
lani jedobila podostap ovrata, pa onda i ove treba... |
|
E, ovo sam tražio. Zahvaljujem!!!
|
Eto došlo je vrijeme da radim moju poreznu prijavu.
Nisam ju dosad nikad radio pošto sam dosad živio u Njemackoj. Sad je problem da ništ ne kužim u tom obrascu. Neznam dali bi se to uracunalo što mojoj ženi placam zdravstveno(pošto je stranac nema pravo po meni) i što imam klinca(rođen u 6. mjesecu) i to sve sa mojom placom. Ima li kod nas neko ko to može za mene izracunat? U njemackoj ima ljudi kojima je to zanimanje i oni ti sve izracunaju. Gdje potražit pomoć? |
ako radi neka da u firmu pa firma preda knjigovodji i to je to
|
Citiraj:
Moral bi pitat. Nisam znal da bi to firma za mene napravila |
Citiraj:
e sad neznam dali to ovisi o dobroj volji firme u kojoj radiš ili se to podrazumjeva da tako radiš...pitaj :) |
Citiraj:
Kad ispuniš ako si tu negdje na nuli nećeš imati problema, porezna dolazi u provjeru kada ti moraju puno platiti. |
neznate vi sta je muka pri prijavi poreza dok ne pocnete navigati, da vidite te bedastoce i gluposti... prije dovodenja takvih zakona ipak su mogli malo prispitati stanje u poreznim uredima, pa one babe neznaju ni kako se zovu, jos uvijek je onaj starinski nacin rada, da ne kazem komunisticki, 10 njih unutra, pije se kava i te fore i nitko ti nezna nista objasniti 'jer je to nesto novo', a to sta tebi dolaze neke razno razne opemene doma nikoga ne hebe.... ma ovo je vrhunac svih uzasa:amen:
|
Povrat poreza - ponedjeljak je zadnji dan.
Ima li tko iskustva sa povratom poreza?
Imam onaj obrazac u elektronskom obliku. Ono što me zanima ima li pravo na povrat poreza, ako sam uplaćivao stambenu štednju? |
Meni su to u roku odma ispunili u firmi.
Trebao bi dobit nekih 1800 kuna nazad :) Dal bog da se nije preracunala. |
uglavnom na samu stambenu štednju nemate pravo povrata poreza, osim ako niste na osnovu nje podigli stambeni kredit... tako da od mojeg povrata nema ništa.
|
Imate i ovdje kalkulator za izračun poreza, a na stranici ima i dosta informacija o povratu poreza:
http://www.pametnakuna.com/porezni-kalkulator |
Citiraj:
Ali mislim da možeš sa tom stambenom štednjom koju uplaćuješ smanjit poreznu osnovicu... |
Ne ne, mislim da stambena stednja po sebi ne smanjuje, jedino kamate kasnije kod kredita. Stambena ima poticaje, zivotno osiguranje smanjuje osnovicu...
Well, barem je tako bilo, a sense su ogromne da se nis nije mjenjalo u zadnjih nekoliko mjeseci. |
Citiraj:
Nekog vraga možeš iskamčit, pitao ja frendicu koja se tim bavi ali mi je otišao mozak na pašu nakon pola minute citiranja zakona i pojašnjenja:D Nekaj je spominjala porezni razred, koliko poreza plaćaš i slično...nemam pojma-ja takve stvari mučki uvalim ženi:) |
porezne olakšice, prvi rezultat sa gugla. ;)
|
Samo da ne odgode povrat za nagodinu, nešto kalkuliraju pošto je proračun u bananku. Jebat ga, opet im je rješenje opalit po ljudima.
|
Citiraj:
Završit ću ko Capone :zdero2: I šta baš moram ispunjavati prijavu? Ne mogu im samo u koverti poslati onaj obrazac IP, primjerak prijave...ceduljicu sa porukom "`ebite se" ...metak :D Ni njima samima nisu jasne sve stvari na toj prijavi, di će meni biti... |
Citiraj:
Samo ti to pusti ženi da to radi:D p.s. evo ja danas predajem pa bi trebalo biti oko 2000,00kn:) (a da sam prije prijavil ženu na sebe bilo bi još 1500,00kn :hitthewal:) Kod drugre ženidbe bum pametniji:lol2: |
Citiraj:
Neg, nitko te ne sili da saljes prijavu. Mislim da je prijava obvezna sam ako imas ono vise poslodavaca u godini, ako imas samostalnu djelatnost i slicno. |
Još ako odluče fino isplatu prolongirat za iduću godinu,u smislu štednje,pa di ćeeeš :D:D,a taman s tih 1000kn minus pokrijem. Bolje rečeno,kamate od nakupljenih minusa.
|
Povrat poreza za 2011
Bokšič :D
Zanima me kad ce biti isplate povrata poreza, i dali je mozda netko vec dobio pare, jel to mozda ide prema županijama? Imam osječaj da ce zagreb i zagrebačka županija dobiti poslijednja xD |
Krajem mjeseca ce poceti isplate, negdje sam procitao ako se ne varam...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:51. |