|
![]() |
#1 |
Moderator
Datum registracije: Jan 2005
|
problemi sa snimamnjem audio cd-a
dobio sam novi dvd-rw uredjaj, nec-ov. prva dvije stvari koje sam snimao bile su audio cd-i. dakle iz mp3 u wav. dolazi do "preskakanja" na pojedinim dijelovima pjesama, i to ne na svim pjesmama, nego na recimo 2-3 od ukupunog sadrzaja. vrag mi nije dao mira pokushao sam snimiti josh jednom, ista stvar. pomislio sam da je uredjaj neispravan i da ce raditi reklamacija. upogonio sam svoj stari lg-ov cd-rw, sa kojim sam probao snimiti isti album, no opet preskakanje, prakticki na istim dijelovima pjesme kao i prije. mp3 je kompletni ispravan, nema niti najmanjeg preskakivanja. cd sam probao preslusati u oba uredjaja i na komponentama, efekt je isti. preporuke i ideje su pozeljne. ![]()
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
znam da na nekim starijim linijama dolazi do preskakanja ako staviš cd na max speed prilikom prženja. ništ drugo mi ne pada na pamet. jel ti preskaču te pjesme dok su u mp3? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Moderator
|
zaboravih reci da sam namjerno snimao na 8x sve cd-e, linija je nova, tako da to ne dolazi u ozbzir, a mp3 je kako sam i gore rekao sasvim ispravan ne cuje se niti najmanji klik. u vbr-u su.
![]() |
#4 |
nemam kaj napisati
Datum registracije: May 2003
|
A da tvoj problem nije u dvd-rwu nego u nečem drugom. Probaj kod nekog prijatelja snimač i tako ćeš najlakše znati na čemu si. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Super Moderators
Datum registracije: May 2002
|
Citiraj:
Ili je nekaj drugo. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Moderator
|
kako sam rekao i u prvome postu, iste mp3-jee sam snimao i sa starim cd-rw-om, no ista stvar... no, probati cu na drugom kompu,to mi je ionako bila posljednja sansa.
![]() |
#7 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Nisam vidio da si snimao iz MP3 u WAV.(prebrzo sam čitao post) E, takvu perverziju nisam još radio pa baš nemam iskustva ![]() Koji soft koristiš? |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
|
nero. oduvijek ga koristim, nije bilo nikad ovakvih problema. ovako sam mislio da je nec-ova przilica losha, ali kada sam probao snimiti sa cd-rw, a ista stvar sam se zapitao. sto mi drugo preporucash kao alternativu za snimanje?
![]() |
#9 | |
Moderator
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#10 |
EMP moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Probaj prvo pretvorit sve MP3 pjesme u WAV (pomoću Auditiona npr.) pa onda iz WAV-a snimit audio CD. Kao alternativu možeš probat Roxio CD/DVD Creator, Windows Media Player,...
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Probaj snimiti s EAC-om, pa javi kakva je situacija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
Strichek Moderator
|
aj probaj nabavit cool edit pro ili wave lab, pa pogledaj dal se tamo vide preskakanja, a nakon toga odi na save as i spremi kao wave. i onda opet pogledaj dal ima preskakanja.. ne bi trebalo bit. |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Moderator
|
dosao sam do toga da vec gotovo wave na disku (pretovren iz mp3 sa adobe audition), preslusavajuci sa hard diska i snimljen uz pomoc nero-a ne preskace. no, ne znam u cemu je problem softwarea (odjednom) da pretvara iz mp3 u wave prilikom sklapanja kompilacije. i previshe je komplicirano sa auditionom (kojeg inace koristim u studiju za snimanje instrumenata) pretvarati iz mp3 u wave jedan po jedan file. probati cu reinstallirati nero.
![]() |
#14 |
EMP moderator
|
Imaš batch naredbu u Auditionu. I ja bih ti preporučio reinstalaciju Nere, vjerojatno se nešto s*ebalo od codeca.
__________________ "Kako su krojači novog svjetskog poretka uspjeli u tako kratko vrijeme slomiti intelektualne sposobnosti društva, uništiti kritičku svijest i ljudima nametnuti izvrnutu logiku?"
|
![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
Zadni put kad sam snimao sa lajne na hard ili nešto konvertirao-koristio sam neki soft koji sam dobio sa Terratec karticom, radio je izvrsno. Budem sutra iskopao taj CD pa pogledao ak te zanima. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#17 | |
Moderator
|
Citiraj:
@igorba nisam, ostao sam na v6.0.0.x
![]() |
![]() |
#18 | |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#19 | |
Super Moderators
|
Citiraj:
![]() Sjetio sam se da je bio test kartice tu na siteu: http://www.pcekspert.com/articles/80-4.html |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Headbangig Grunf!
Datum registracije: Aug 2003
|
koji ti je bit rate mp3-a. Meni s ejednom desila ista stvar smp3 om s visokim bitrateom. No ono što se meni čini je da se prilikom kodiranja u mp3 nešto zajebalo što se u preslušavanju ne čuje no kod ponovnog prebacivanja u audio file se pojavi .
Porsche 6cyl.boxer se hladi zrakom komp se hladi vodom! Chairman of G.M.S. ![]() Former member of PCE 100+kg demolition squad Grunf je moj idol! Moji Grunf type modovi NB:Mini Monster NB,VGA:Ye Monster C!, Ye Monster D!,Abit NB:Abit mini Monster,PSU:Ultra Monster! ![]() Alfisti site, Alfisti forum |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|