PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   problemi sa snimamnjem audio cd-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29581)

atha 11.12.2005. 14:50

problemi sa snimamnjem audio cd-a

dobio sam novi dvd-rw uredjaj, nec-ov. prva dvije stvari koje sam snimao bile su audio cd-i. dakle iz mp3 u wav. dolazi do "preskakanja" na pojedinim dijelovima pjesama, i to ne na svim pjesmama, nego na recimo 2-3 od ukupunog sadrzaja. vrag mi nije dao mira pokushao sam snimiti josh jednom, ista stvar. pomislio sam da je uredjaj neispravan i da ce raditi reklamacija.
upogonio sam svoj stari lg-ov cd-rw, sa kojim sam probao snimiti isti album, no opet preskakanje, prakticki na istim dijelovima pjesme kao i prije. mp3 je kompletni ispravan, nema niti najmanjeg preskakivanja.
cd sam probao preslusati u oba uredjaja i na komponentama, efekt je isti.
preporuke i ideje su pozeljne. ;)

mighty 11.12.2005. 14:54

znam da na nekim starijim linijama dolazi do preskakanja ako staviš cd na max speed prilikom prženja. ništ drugo mi ne pada na pamet. jel ti preskaču te pjesme dok su u mp3?

atha 11.12.2005. 15:08

zaboravih reci da sam namjerno snimao na 8x sve cd-e, linija je nova, tako da to ne dolazi u ozbzir, a mp3 je kako sam i gore rekao sasvim ispravan ne cuje se niti najmanji klik. u vbr-u su.

Bran 11.12.2005. 15:19

A da tvoj problem nije u dvd-rwu nego u nečem drugom. Probaj kod nekog prijatelja snimač i tako ćeš najlakše znati na čemu si.

Jelc 11.12.2005. 15:44

Citiraj:

Originally posted by atha
zaboravih reci da sam namjerno snimao na 8x sve cd-e, linija je nova, tako da to ne dolazi u ozbzir, a mp3 je kako sam i gore rekao sasvim ispravan ne cuje se niti najmanji klik. u vbr-u su.
Probaj jednu pjesmu snimiti na 1x pa budeš vidio da li još zeza.
Ili je nekaj drugo.

atha 11.12.2005. 15:49

kako sam rekao i u prvome postu, iste mp3-jee sam snimao i sa starim cd-rw-om, no ista stvar...

no, probati cu na drugom kompu,to mi je ionako bila posljednja sansa.

Jelc 11.12.2005. 15:56

Citiraj:

kako sam rekao i u prvome postu, iste mp3-jee sam snimao i sa starim cd-rw-om, no ista stvar...

no, probati cu na drugom kompu,to mi je ionako bila posljednja sansa.

Nisam vidio da si snimao iz MP3 u WAV.(prebrzo sam čitao post)

E, takvu perverziju nisam još radio pa baš nemam iskustva:D

Koji soft koristiš?

atha 11.12.2005. 16:07

nero. oduvijek ga koristim, nije bilo nikad ovakvih problema. ovako sam mislio da je nec-ova przilica losha, ali kada sam probao snimiti sa cd-rw, a ista stvar sam se zapitao.

sto mi drugo preporucash kao alternativu za snimanje?

atha 11.12.2005. 16:16

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Probaj jednu pjesmu snimiti na 1x pa budeš vidio da li još zeza.
Ili je nekaj drugo.

probati cu i to kao jedno od rjeshenja, svaki prijedlog je dobrodoshao prije nego popizdim i srusim cijeli sustav ili odem u ve-mil i treci puta im u mjesec dana odnesem hardware na reklamaciju.

domy_os 11.12.2005. 16:20

Probaj prvo pretvorit sve MP3 pjesme u WAV (pomoću Auditiona npr.) pa onda iz WAV-a snimit audio CD.

Kao alternativu možeš probat Roxio CD/DVD Creator, Windows Media Player,...

McG 11.12.2005. 16:28

Probaj snimiti s EAC-om, pa javi kakva je situacija.

buljo 11.12.2005. 17:22

aj probaj nabavit cool edit pro ili wave lab, pa pogledaj dal se tamo vide preskakanja, a nakon toga odi na save as i spremi kao wave. i onda opet pogledaj dal ima preskakanja.. ne bi trebalo bit.

atha 11.12.2005. 17:29

dosao sam do toga da vec gotovo wave na disku (pretovren iz mp3 sa adobe audition), preslusavajuci sa hard diska i snimljen uz pomoc nero-a ne preskace.

no, ne znam u cemu je problem softwarea (odjednom) da pretvara iz mp3 u wave prilikom sklapanja kompilacije.

i previshe je komplicirano sa auditionom (kojeg inace koristim u studiju za snimanje instrumenata) pretvarati iz mp3 u wave jedan po jedan file.

probati cu reinstallirati nero.

domy_os 11.12.2005. 17:38

Imaš batch naredbu u Auditionu.

I ja bih ti preporučio reinstalaciju Nere, vjerojatno se nešto s*ebalo od codeca.

Jelc 11.12.2005. 19:57

Citiraj:

sto mi drugo preporucash kao alternativu za snimanje?
Ufff...već dugo se nisam time zezao.
Zadni put kad sam snimao sa lajne na hard ili nešto konvertirao-koristio sam neki soft koji sam dobio sa Terratec karticom, radio je izvrsno.

Budem sutra iskopao taj CD pa pogledao ak te zanima.

igorba 11.12.2005. 22:17

Da nisi slučajno nadogradio Neru na verziju 7?

atha 11.12.2005. 23:11

Citiraj:

Originally posted by Jelc

Budem sutra iskopao taj CD pa pogledao ak te zanima.

ajde please kad budesh stigao.

@igorba
nisam, ostao sam na v6.0.0.x

SlavoS 12.12.2005. 01:17

Citiraj:

mozda je problem u vbr-u

Jelc 12.12.2005. 01:27

Citiraj:

ajde please kad budesh stigao.
Nemoram ni gledati:)

Sjetio sam se da je bio test kartice tu na siteu:
http://www.pcekspert.com/articles/80-4.html

Isus 12.12.2005. 01:43

koji ti je bit rate mp3-a.
Meni s ejednom desila ista stvar smp3 om s visokim bitrateom.

No ono što se meni čini je da se prilikom kodiranja u mp3 nešto zajebalo što se u preslušavanju ne čuje no kod ponovnog prebacivanja u audio file se pojavi .

Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:37.