|
![]() |
#1 |
Nervozni poštar
Datum registracije: Mar 2008
|
Pretvorba lipa u kune
Bok, Skupio sam puno lipa po 10,20.. lipa.. zanima me gdje ih mogu pretvoriti u kune? U kakvoj i kojij banci mogu promjeniti lipe u kune? Hvala
#2 |
Premuim
Datum registracije: Feb 2008
|
FINA
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premija
Datum registracije: Mar 2009
|
Ili prvi dućan / kiosk.
#4 |
Premuim
|
Nece ti na kiosku uzet 500 kn u lipama ![]() Za finu, razvrstas kovanice u apoenima, dodjes teti na salteru i to je to... Ja stavim kovanice od 10 lp u jednu koverticu napisem koliko komada ima, od 20 lp u drugu, od 50 u trecu i bez brojanja mi odmah razmjeni...
Zadnje izmijenjeno od: Campeonato. 04.07.2010. u 22:50. |
![]() |
![]() |
#5 |
Guest
|
[evil mode on] Razmisli da odijeliš one najsitnije kovanice za onu posebnu osobu koja je bahata u tvom lokalnom dućanu, kiosku... Kupiš nešto u vrijednosti od recimo 30 kuna i pripremiš točno toliko po lipu, 5, 10 i to joj uvaljaš. Prema zakonu to mora prihvatit (novac je novac) pa gledaj kako broji polagano po ovom uzavrelom ljetnom suncu dok ti piješ neki hladan sok ispred i čekaš. [evil mode off] |
![]() |
#6 |
Premuim
|
To duke... Pametno ![]() Tak ja volim ove lokalne tu kod nas kad mi nece razmjenit 100-200 kn, pa im kupim zvaku pa me gledaju cudno ![]()
#7 |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Ovo sam vidio u Zagrebačkoj banci, a ima vjerojatno i u drugima. Ima stroj, samo izgleda da je uvjet da imaš karticu od zagrebačke, staviš karticu u njega, istreseš lipe u za to predviđenu ladicu i pričekaš i eto pare sjednu na račun, odnosno tu karticu i to je to...
#8 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Uzeo sam onu za 50 lipa ![]() Prvi put me čudno gledala, a drugi put je rekla da mi nema za uzvratit da odem negdje razmjenit, a ja njoj, ja sam vama dao novce i uzeo žvaku a na vama je da mi vratite ostatak, na kraju mi je ženska dala žvaku besplatno pa sam morao na drugi kiosk. ![]()
![]() |
#9 | |
Premium
Datum registracije: Sep 2007
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
Najbolje je kad dodes u neki veci prodajni centar, kupis robu od 100-tinjak kn i izvadis joj lipe da broji, a ono red iza tebe svi te gledaju ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Premium
Datum registracije: May 2010
|
Citiraj:
![]() Onda joj fino tutnem 100/200 kn i nedam nazad, cekam kusur pa nek se snalazi ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
(-(-(-(--)-)-)-)
Datum registracije: Sep 2009
|
Citiraj:
Mozes razmijeniti u FINI ali ti oni uzimaju neku proviziju, kolku to nem tocno najbolje ih je otici pitat |
|
![]() |
![]() |
#13 |
R.I.P Mitzek
Datum registracije: Feb 2006
|
prije sam stalno iso u finu mjenjat lipice.. kao sto su rekli odvojis u par koverta po apoenima i odneses,ak je guzva jos te broj trazi i nazove kad je gotova... provizija je neka mizerija,vise bi te zivaca kostalo da ides od ducana do ducana i pokusavas uvalit...
#15 | |
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Inače FINA to uzima bez zlih misli ![]() |
|
![]() |
![]() |
#16 |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
![]() |
#17 |
Premium
Datum registracije: Feb 2005
|
Ja sam radio u trgovini, i ne moras uzet novac. Nema toga zakona koji ti nareduje da moras nekome nesto prodat pa onda da bi morao od njega uzet novac. Lijepo ga potjeras van. ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Ex-Gastarbajter
Datum registracije: Sep 2003
|
mene zena u menzi izvrijeđala jer sam dao 200kn za rucak, da sta se ja njoj tu bahatim... pa ti objasni da si sad s bankomata... |
![]() |
![]() |
#20 | |
Banned
|
Citiraj:
Je li sredstvo plaćanja u RH, kuna & lipa? je. Prema tome za njegovu pruženu uslugu ja san dužan platit. Ja mogu platit u novčanici od 1000 kn i lipama od 10. NEbitno. Isto tako da me neko s kase proba otirat nakon šta ja izvadin 200 kn, dobio bi šaku u glavu. ![]() |
|
![]() |
![]() |
#21 | |
E Pluribus UNIX
Datum registracije: Oct 2002
|
Citiraj:
I jos jednom, nisi shvatio poantu - trgovac ti ne mora pruziti uslugu/dati robu cak ni ako si mu samo ruzan, smrdis ili pricas s naglaskom, a kamo li tek ako ne zeli primiti tvoje lipe ili albanske leke koja je baba cuvala jos iz vremena srovanja sa Skanderbeg.
![]() |
![]() |
#22 | |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
#23 |
Premium
Datum registracije: Apr 2010
|
Postoji i jedan organ koji se zove inspekcija rada, da vidiš kako uzima kad njih spomeneš... Inače ne volim biti bezobrazan prema trgovcima, čak i kad mi ne izvrate onih par lipa koje da ja njima ostanem kratak- ništa od trgovine. Ipak ti siročići i sirotice rade po cijele dane za neke mizerne plaćice. Nije ni njima lako. Ali, ako ćemo se inatiti, znam i ja to.
#25 | |
Banned
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
|
|
Oglas
|