|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Mar 2005
|
pomoc oko programa u C
Molio bi nekog ko ima vremena ako moze da mi rijesi ovaj zadatak S tipkovnice učitavati parove realnih brojeva sve dok se ne učita par 1 2. Učitane brojeve iz para stavljati u vektor V1, odnosno V2. Predvidjeti najviše 10 mjesta u svakom vektoru. Naći i ispisati: a. najveći broj u vektoru V1 (Vmax) i najmanji broj broj u vektoru V2 (Vmin), b. koliko ima brojeva u vektoru V1 i u vektoru V2, c. srednja vrijednost u vektorima V1sr i V2sr tnx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
the luda ribetna
Datum registracije: Aug 2004
|
ne kuzim zadatak kavi parovi?jedan do drugoga 1-9...daj sve detalje...i pomocu cega srediti to?funkcija?if naredbi for? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
Evo napisat cu ti primjer proslog zadatka pa ako ce ti sto pomoci, a ak ne hvala na trudu. Sa tipkovnice ucitavati parove realnih brojeva sve dok se ne ucita par -9 -9. Ucitane brojeve iz para stavljati u vektor V1, odnosno V2. Predvidjeti najvise 1000 mjesta u svakom vektoru. Naci i ispisati: a. Srednju vrijednost brojeva u vektoru V1 (Vsr1) i srednju vrijednost brojeva u vektoru V2 (Vsr2). b. Brojeve u V1 koji su veci od Vsr1 ili manji od Vsr2. c. Koliko ima brojeva u V1 vecih od Vsr1. */ #include <stdio.h> main () { int i, n=0, k=0; float V1[1000], V2[1000], Vsr1=0, Vsr2=0, s=0; printf ("\nUnesi parove realnih brojeva (-9 -9 za kraj)\n"); for (/bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka/; i<1000; i++) { scanf ("%f%f", &V1[n], &V2[n]); if (V1[n]==-9 && V2[n]==-9) break; else { Vsr1+=V1[n]; Vsr2+=V2[n]; n++; } } if (n==0) return; Vsr1/=n; Vsr2/=n; printf ("\nSrednja vrijednost brojeva u prvom vektoru V1: %10.4f",Vsr1); printf ("\nSrednja vrijednost brojeva u drugom vektoru V2: %10.4f",Vsr2); printf ("\nBrojevi u V1 veci od Vsr1 ili manji od Vsr2:"); for (/bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka//bijedan pokušaj hacka/; i<n; i++) { if (V1[i]>Vsr1 || V1[i]<Vsr2) printf ("\n%10.4f", V1[i]); if (V1[i]>Vsr1) k++; } printf ("\nU V1 ima %d brojeva vecih od Vsr1\n", k); } |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Ako sam dobro shvatio zadatak onda bi kod trebao ovako izgledati Code:
#include <stdio.h> void main() { //kreirati vektore s najviše 10 polja int v1[10], v2[10]; int i = 0; //varijabla brojača int brojac = 0; //upis brojeva dok se ne upiše 1 i 2 odnosno dok se ne popune sva mjesta u vektorima for(int i = 0; i < 10; i++) { printf("Upisite par: "); scanf("%d %d",&v1[i],&v2[i]); brojac++; if((v1[i] == 1)&&(v2[i]==2)) break; } //kreiramo i pretpostavljamo najveci i najmanji broj int najveci = v1[0]; int najmanji = v2[0]; int ukupnoV1 = 0, ukupnoV2 = 0; //sada vrtimo polja for(int i = 0; i < brojac; i++) { if(v1[i] > najveci) najveci = v1[i]; if(v2[i] < najmanji) najmanji = v2[i]; ukupnoV1 += v1[i]; ukupnoV2 += v2[i]; } printf("\nNajveci broj u vektoru v1 je %d a najmanji broj u vektoru v2 je %d!\n",najveci, najmanji); printf("U vektorima ima %d brojeva.\n", brojac); printf("Srednja vrijednost u V1 je %.1f a u V2 je %.1f!", (float)ukupnoV1/brojac, (float)ukupnoV2/brojac); }
![]() |
#5 |
Registered User
|
Ma lega svaka cast puno ti hvala |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Nov 2005
|
Nema problema. Samo provjeri to sa srednjom vrijednošću jer ja mislim da je ono moje kod za apsolutnu, statisktiku gdje se rade te sve pizdarije sam polagao prije dosta vremena. ![]()
![]() |
#7 | |
Moderator
Datum registracije: Jan 2004
|
Citiraj:
@Andeo Vidim da opet u firmi imate puno posla ... ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |