|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
Monitor se ugasi nakon par sekundi od paljenja
pozz Dakle radi se o samsung SM2233 monitoru. Prije nekog vremena mi se dogodio ovaj problem, pa je nakratko prestao i evo ga opet. Jedna stvar kou sam primjetio, kad ja rucno ugasim, monitor se mrvicu vise zatamni. Jeli moguce da je problem samo nešto šta upravlja sa ledicama i ako je, jeli to moguce relativno jednostavno zamjeniti, i koliko je financijski isplativo? Googlao sam problem al tamo ima samo za katodne cijevi |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
kondenzatori, rastavi ga i vidi u kakvom su stanju |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Premium
Datum registracije: Feb 2007
|
http://i58.tinypic.com/qxnrjp.jpg http://i60.tinypic.com/1zee4d3.jpg e o tako to izgleda, kondenzatori mi se cine ok al transfotmator ovaj? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Apr 2006
|
ja sam na svojem zamjenio kondenzatore, iako su ok izgledali i radio je bez greske. na frendovom sam otpojio tipke i isto je radio. vjerojatno je bio kratki spoj negdje u tipkama.
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Jul 2008
|
Ne mora biti. Imao sam slučaj jednog LG-a koji se gasio nakon 3 sekunde jer je imao loš spoj na jednom CCFL-u. To se isto sredi, skinu se limeni okviri panela i izvuku lampe i odmah se vidi jel gorilo ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
našikan pravim haos
Datum registracije: Jun 2008
|
Up... Ja imam Phillipsa 200ws starog...prvo se poceo glasati (krckanje), mjenjati tonove svjetline i na kraju se zgasi. Kad ga izgasim i upalim na gumb pojavi se slika na par sec...promjeni svjetlonu i zgasi se nakon 3-4sec. Jesu to dotrajali elektroliti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ako se gubi pozadinsko osvjetljenje problem može biti do elektrolita, VN trafoa, oštećenih ccfl lampi i drivera pozadinskog osvjetljenja. Diagnostiku je najlakše napraviti s ispravnom ccfl lampom(raskopajte si neki panel) i time je eliminiran eventualni problem s lampom. Elektroliti se mogu testirati na dva načina, mjerenjem stabilnosti napona napajanja ili mjerenja esr i kapaciteta. Trafo omski. A driver prema datasheetu provjeriti uvjete koji su neophodni za rad. Problem može biti u svemu navedenom a simptomi kvara identični. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|