![]() |
Monitor se ugasi nakon par sekundi od paljenja
pozz Dakle radi se o samsung SM2233 monitoru.
Prije nekog vremena mi se dogodio ovaj problem, pa je nakratko prestao i evo ga opet. Jedna stvar kou sam primjetio, kad ja rucno ugasim, monitor se mrvicu vise zatamni. Jeli moguce da je problem samo nešto šta upravlja sa ledicama i ako je, jeli to moguce relativno jednostavno zamjeniti, i koliko je financijski isplativo? Googlao sam problem al tamo ima samo za katodne cijevi |
kondenzatori, rastavi ga i vidi u kakvom su stanju
|
http://i58.tinypic.com/qxnrjp.jpg
http://i60.tinypic.com/1zee4d3.jpg e o tako to izgleda, kondenzatori mi se cine ok al transfotmator ovaj? |
ja sam na svojem zamjenio kondenzatore, iako su ok izgledali i radio je bez greske. na frendovom sam otpojio tipke i isto je radio. vjerojatno je bio kratki spoj negdje u tipkama.
|
Tipka nije sto posto jer se zatamni kad ga ugasin
|
a ovaj tamno crveni u donjem lijevom kraju slike? malo mi čudno odozgora izgleda
|
narucio sanset kondenzatora sa ibeja, pa cu ih sve zaminit
|
ako nisu kondici onda ti je traf u pitanju.
|
Citiraj:
|
Up... Ja imam Phillipsa 200ws starog...prvo se poceo glasati (krckanje), mjenjati tonove svjetline i na kraju se zgasi. Kad ga izgasim i upalim na gumb pojavi se slika na par sec...promjeni svjetlonu i zgasi se nakon 3-4sec. Jesu to dotrajali elektroliti?
|
Ako se gubi pozadinsko osvjetljenje problem može biti do elektrolita, VN trafoa, oštećenih ccfl lampi i drivera pozadinskog osvjetljenja.
Diagnostiku je najlakše napraviti s ispravnom ccfl lampom(raskopajte si neki panel) i time je eliminiran eventualni problem s lampom. Elektroliti se mogu testirati na dva načina, mjerenjem stabilnosti napona napajanja ili mjerenja esr i kapaciteta. Trafo omski. A driver prema datasheetu provjeriti uvjete koji su neophodni za rad. Problem može biti u svemu navedenom a simptomi kvara identični. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:53. |