|
![]() |
#2 | |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
Citiraj:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Moderator
Datum registracije: Nov 2003
|
de posudit ću vam ja svog ax-a da se tu ne brukate po svijetu ![]() btw. đe su slike ovog kontrolnog centra u akciji? inače od kad sam kupio komp imam podešen aidu da mi prikazuje load-ove razne, brzine ventova i temperature na tastaturi i zapravo to je jedina namjena tog ekrana... fakat super stvar i da mi krepa tast opet bi kupio neku sa ekranom jer sam se prenaviko na tu komociju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Administrator
Datum registracije: Sep 2002
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
standardno dobar test. nekako mi se čini da je ploča niša proizvod za xtremne klokere (LN2, točke za mjeriti napon, OC panel, SUBZERO, EXTREME mode...), makar ASUS navodi da su ciljna skupina također i igrači i "entuzijasti" (štogod to značilo). ako bismo pročistili opremu i fičure, ploča nije ništa brža od npr. X99-A modela (možda malo u mem. testovima, te pod LN2 i ekstremnom kloku) a skuplja je za skoro duplo. tu je i mali glič sa XMP profilima... također, ploču tog izgleda strpati u kućište (pogotovo ako nema veeeliki prozor) - blasfemija. dali RAMPAGE odskače kvalitetom dijelova i izrade od ostalih ASUS X99 ploča - možda, no čisto sumnjam da bi ta razlika mogla utjecati bilo na performanse, bilo na dugotrajnost pri korištenju (opet, osim na xtreme uvjetima) čak i kada uzmemo u obzir overklok koji će velika većina korisnika na njoj vršiti (zračno hlađenje). osobno sam na geđetanu koja dolazi uz ploču imun (tja, ima nas i takvih), uvijek bih prije kupio X99 "vanilla" ili najviše DELUXE model pošto smatram da je 500 baksi besramna cijena, osim ako ploča nije "punomasna svinja koja liježe jaja"- to bi prije bila ASROCK X99 EXTREME 11. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 | ||||||
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
![]() Citiraj:
![]() Citiraj:
Citiraj:
Bez ikakve dvojbe je činjenica da postoje osjetno jeftinije ploče koje će odlično obaviti svoj zadatak, ali naravno tako je sa svime u životu. Uvijek postoje jeftinije i skuplje stvari čija vrijednost je opravdana isključivo iz perspektive ciljanog kupca (Low-Mid-High/Enthusiast segmenti). Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 27.10.2014. u 22:18. |
||||||
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 | |
Nikad sit, uvijek žedan
Datum registracije: Jun 2005
|
Citiraj:
Pa marketinški, to i jesu gamerske ploče. Jer ipak je populacija "gamera" puno veća nego klokera. A nekako treba pokrit R&D, marketing i sve ostalo ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#12 |
Premium
Datum registracije: Feb 2008
|
dh41400 citiraj: "Kada sam zapikirao svoju RIVE, u obzir je dolazila i X79 Extreme11 (koja je bila čak i osjetno skuplja od Asusovog pandana). Nakon detaljnog feedbacka od korisnika i čitanja raznih iskustava sa pojedinim fičurima na Asrocku ... RIVE je bila "hands down winner", pogotovo nakon čitanja Danijelove recenzije koja je itekako rasčistila i pojasnila mnogo stvari." u Danijelovoj recenziji koja, ne bez razloga, kuje RIVE u zvijezde se nigdje ne spominje ASROCK, pa molim da malo objasniš što je on raščistio i pojasnio ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 | |
Señor Audiophile
Datum registracije: Jan 2007
|
Citiraj:
Samo jedan mali primjer, ta Asrock posjeduje LSI HDD kontroler koji u originalnoj PCIe verziji radi čuda ... dok je verzija implementirana na Asrocku bila i više nego ... razočaravajuća. Da podsjetim, upravo je taj kontroler bio jedan od razloga zašto je ta Asrockica bila skuplja 150-200€ od ionako skupog Asusa. Bilo je tu još razlika i u multipleksorima PCIe stazica koji su različito riješeni na ovim pločama, što mi je bilo bitno zbog paralelnog rada 2 grafe i dodatnog PCIe 3.0 x8 HDD/SSD kontrolera. Zatim su tu i OC fičuri i sposobnosti ... te da ne nabrajam dalje. Uglavnom, kao što rekoh "Hands down win" ![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|