Forumi
Home Pravila i pomoć Članovi Kalendar Današnji postovi

Povratak   PC Ekspert Forum > PC Ekspert > Članci
Ime
Lozinka

Odgovori

Uređivanje
Staro 27.10.2014., 14:15   #1
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Datum registracije: Sep 2002
Asus Rampage V Extreme test

Testirali smo Asus Rampage V Extreme.
krešo je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2014., 14:21   #2
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

Datum registracije: Nov 2003
Citiraj:
Test sistem je za ovaj članak 0naravno potpuno novi a od starih se elemenata tu našla vjerna Noctua D15 koja se odlično nosi s procesorom, zatim Intelovi DC S500 i SSD 730 diskovi koje koristimo za različite testove, izvrsna Sapphireova R9 290X Tri-X koja je primjerena ovakvoj konfiguraciji a uz to je vrlo tiha, te Thermaltakeovo moćno Grand 1050W napajanje.
ostatak texta sam kopirao da se vidi jad te bijeda te realnost hrvackog ajtija... izvrsna sapp... dalje nisam čitao i frmaltejk napajalnik, još vam samo fali goodram memorija i miki maus klub je kompletan
syss je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2014., 14:25   #3
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Citiraj:
Autor syss Pregled postova
ostatak texta sam kopirao da se vidi jad te bijeda te realnost hrvackog ajtija... izvrsna sapp... dalje nisam čitao i frmaltejk napajalnik, još vam samo fali goodram memorija i miki maus klub je kompletan
Radim s onim sto imam, a ova Tri-X je stvarno dobra kartusa, sta god ti mislio o njoj...
Staro 27.10.2014., 14:30   #4
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

de posudit ću vam ja svog ax-a da se tu ne brukate po svijetu

btw. đe su slike ovog kontrolnog centra u akciji?

inače od kad sam kupio komp imam podešen aidu da mi prikazuje load-ove razne, brzine ventova i temperature na tastaturi i zapravo to je jedina namjena tog ekrana... fakat super stvar i da mi krepa tast opet bi kupio neku sa ekranom jer sam se prenaviko na tu komociju.
Staro 27.10.2014., 15:07   #5
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Citiraj:
svog ax-a
cega, citroena ax-a?

Citiraj:
btw. đe su slike ovog kontrolnog centra u akciji?
Bile u clanku o Maximus VI Extreme, pa nisam htio ponavljati.
Staro 27.10.2014., 15:08   #6
syss
Moderator
Moj komp

syss's Avatar

ax dizlo i na ring

ajd izvuko si se ovaj put sa slijama
Staro 27.10.2014., 15:10   #7
krešo
Administrator
Moj komp

krešo's Avatar

Citiraj:
ax dizlo i na ring
e to su kola
Staro 27.10.2014., 17:14   #8
virus1
Premium
Moj komp

virus1's Avatar

Datum registracije: Mar 2006
Citiraj:
Autor krešo Pregled postova
...Tri-X je stvarno dobra kartusa, sta god ti mislio o njoj...
virus1 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2014., 20:23   #9
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
standardno dobar test.

nekako mi se čini da je ploča niša proizvod za xtremne klokere (LN2, točke za mjeriti napon, OC panel, SUBZERO, EXTREME mode...), makar ASUS navodi da su ciljna skupina također i igrači i "entuzijasti" (štogod to značilo).

ako bismo pročistili opremu i fičure, ploča nije ništa brža od npr. X99-A modela (možda malo u mem. testovima, te pod LN2 i ekstremnom kloku) a skuplja je za skoro duplo.
tu je i mali glič sa XMP profilima...

također, ploču tog izgleda strpati u kućište (pogotovo ako nema veeeliki prozor) - blasfemija.

dali RAMPAGE odskače kvalitetom dijelova i izrade od ostalih ASUS X99 ploča - možda, no čisto sumnjam da bi ta razlika mogla utjecati bilo na performanse, bilo na dugotrajnost pri korištenju (opet, osim na xtreme uvjetima) čak i kada uzmemo u obzir overklok koji će velika većina korisnika na njoj vršiti (zračno hlađenje).

osobno sam na geđetanu koja dolazi uz ploču imun (tja, ima nas i takvih), uvijek bih prije kupio X99 "vanilla" ili najviše DELUXE model pošto smatram da je 500 baksi besramna cijena, osim ako ploča nije "punomasna svinja koja liježe jaja"- to bi prije bila ASROCK X99 EXTREME 11.
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 27.10.2014., 22:12   #10
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
Autor lobo64 Pregled postova
nekako mi se čini da je ploča niša proizvod za xtremne klokere (LN2, točke za mjeriti napon, OC panel, SUBZERO, EXTREME mode...),
Ako ovakve Rampage ploče ne "vrište" korisniku: Overclock me ! ... onda je vrijeme za posjet okulisti

Citiraj:
makar ASUS navodi da su ciljna skupina također i igrači i "entuzijasti" (štogod to značilo).
Višak kupaca sigurno neće smetati Asusu.

Citiraj:
ako bismo pročistili opremu i fičure, ploča nije ništa brža od npr. X99-A modela (možda malo u mem. testovima, te pod LN2 i ekstremnom kloku) a skuplja je za skoro duplo.
Ako bismo maknuli sve te fičure, vjerojatno bi i takva ploča bila osjetno jeftinija

Citiraj:
također, ploču tog izgleda strpati u kućište (pogotovo ako nema veeeliki prozor) - blasfemija.
Vjerujem da je kod ove ploče puno veća blasfemija upiknuti proc i RAM-e koji "nejdu", nego sami izgled kućišta

Citiraj:
dali RAMPAGE odskače kvalitetom dijelova i izrade od ostalih ASUS X99 ploča - možda, no čisto sumnjam da bi ta razlika mogla utjecati bilo na performanse, bilo na dugotrajnost pri korištenju (opet, osim na xtreme uvjetima) čak i kada uzmemo u obzir overklok koji će velika većina korisnika na njoj vršiti (zračno hlađenje).
Naravno da je tu u pitanju masovan marketing i promocija, ali je također činjenica da se na ovakvim pločama nerijetko obaraju OC rekordi ... što zbog fičura koji pojednostavljuju rad, što zbog kvalitete. Naravno ovo nije zagarantirano, pa se čak i u ovoj klasi može pronaći pokoji škart primjerak.

Citiraj:
osim ako ploča nije "punomasna svinja koja liježe jaja"- to bi prije bila ASROCK X99 EXTREME 11.
Kada sam zapikirao svoju RIVE, u obzir je dolazila i X79 Extreme11 (koja je bila čak i osjetno skuplja od Asusovog pandana). Nakon detaljnog feedbacka od korisnika i čitanja raznih iskustava sa pojedinim fičurima na Asrocku ... RIVE je bila "hands down winner", pogotovo nakon čitanja Danijelove recenzije koja je itekako rasčistila i pojasnila mnogo stvari.

Bez ikakve dvojbe je činjenica da postoje osjetno jeftinije ploče koje će odlično obaviti svoj zadatak, ali naravno tako je sa svime u životu.
Uvijek postoje jeftinije i skuplje stvari čija vrijednost je opravdana isključivo iz perspektive ciljanog kupca (Low-Mid-High/Enthusiast segmenti).

Zadnje izmijenjeno od: dh41400. 27.10.2014. u 22:18.
dh41400 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Staro 27.10.2014., 22:23   #11
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
standardno dobar test.

nekako mi se čini da je ploča niša proizvod za xtremne klokere (LN2, točke za mjeriti napon, OC panel, SUBZERO, EXTREME mode...), makar ASUS navodi da su ciljna skupina također i igrači i "entuzijasti" (štogod to značilo).

tu je i mali glič sa XMP profilima...

osobno sam na geđetanu koja dolazi uz ploču imun (tja, ima nas i takvih), uvijek bih prije kupio X99 "vanilla" ili najviše DELUXE model pošto smatram da je 500 baksi besramna cijena, osim ako ploča nije "punomasna svinja koja liježe jaja"- to bi prije bila ASROCK X99 EXTREME 11.

Pa marketinški, to i jesu gamerske ploče. Jer ipak je populacija "gamera" puno veća nego klokera. A nekako treba pokrit R&D, marketing i sve ostalo Kad gledaš, otpočetka je tu ROG, tj Republic of Gamers, ne Overclockers
Staro 27.10.2014., 23:21   #12
lobo64
Premium
Moj komp

lobo64's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
dh41400
citiraj: "Kada sam zapikirao svoju RIVE, u obzir je dolazila i X79 Extreme11 (koja je bila čak i osjetno skuplja od Asusovog pandana). Nakon detaljnog feedbacka od korisnika i čitanja raznih iskustava sa pojedinim fičurima na Asrocku ... RIVE je bila "hands down winner", pogotovo nakon čitanja Danijelove recenzije koja je itekako rasčistila i pojasnila mnogo stvari."

u Danijelovoj recenziji koja, ne bez razloga, kuje RIVE u zvijezde se nigdje ne spominje ASROCK, pa molim da malo objasniš što je on raščistio i pojasnio ?
lobo64 je offline   Reply With Quote
Staro 28.10.2014., 00:44   #13
dh41400
Señor Audiophile
Moj komp

dh41400's Avatar

Datum registracije: Jan 2007
Citiraj:
u Danijelovoj recenziji koja, ne bez razloga, kuje RIVE u zvijezde se nigdje ne spominje ASROCK, pa molim da malo objasniš što je on raščistio i pojasnio ?
U najsitnije detalje je objasnio rad te ploče (što je rijetkost kod testova HW-a), te mi je tako praktički iznimno olakšao usporedbu sa Asrock-icom koju sam detaljno upoznao nakon višemjesečnih istraživanja iskustava njenih korisnika.

Samo jedan mali primjer, ta Asrock posjeduje LSI HDD kontroler koji u originalnoj PCIe verziji radi čuda ... dok je verzija implementirana na Asrocku bila i više nego ... razočaravajuća. Da podsjetim, upravo je taj kontroler bio jedan od razloga zašto je ta Asrockica bila skuplja 150-200€ od ionako skupog Asusa.

Bilo je tu još razlika i u multipleksorima PCIe stazica koji su različito riješeni na ovim pločama, što mi je bilo bitno zbog paralelnog rada 2 grafe i dodatnog PCIe 3.0 x8 HDD/SSD kontrolera.

Zatim su tu i OC fičuri i sposobnosti ... te da ne nabrajam dalje.

Uglavnom, kao što rekoh "Hands down win"
dh41400 je offline   Reply With Quote
Oglasni prostor
Oglas

Oglas
Odgovori

Pravila postanja
Vi ne možete otvarati nove teme
Vi ne možete pisati odgovore
Vi ne možete uploadati priloge
Vi ne možete uređivati svoje poruke

BB code je Uključeno