dh41400 |
27.10.2014. 22:12 |
Citiraj:
Autor lobo64
(Post 2683004)
nekako mi se čini da je ploča niša proizvod za xtremne klokere (LN2, točke za mjeriti napon, OC panel, SUBZERO, EXTREME mode...),
|
Ako ovakve Rampage ploče ne "vrište" korisniku: Overclock me ! ... onda je vrijeme za posjet okulisti :D
Citiraj:
makar ASUS navodi da su ciljna skupina također i igrači i "entuzijasti" (štogod to značilo).
|
Višak kupaca sigurno neće smetati Asusu.
Citiraj:
ako bismo pročistili opremu i fičure, ploča nije ništa brža od npr. X99-A modela (možda malo u mem. testovima, te pod LN2 i ekstremnom kloku) a skuplja je za skoro duplo.
|
Ako bismo maknuli sve te fičure, vjerojatno bi i takva ploča bila osjetno jeftinija :)
Citiraj:
također, ploču tog izgleda strpati u kućište (pogotovo ako nema veeeliki prozor) - blasfemija.
|
Vjerujem da je kod ove ploče puno veća blasfemija upiknuti proc i RAM-e koji "nejdu", nego sami izgled kućišta :D
Citiraj:
dali RAMPAGE odskače kvalitetom dijelova i izrade od ostalih ASUS X99 ploča - možda, no čisto sumnjam da bi ta razlika mogla utjecati bilo na performanse, bilo na dugotrajnost pri korištenju (opet, osim na xtreme uvjetima) čak i kada uzmemo u obzir overklok koji će velika većina korisnika na njoj vršiti (zračno hlađenje).
|
Naravno da je tu u pitanju masovan marketing i promocija, ali je također činjenica da se na ovakvim pločama nerijetko obaraju OC rekordi ... što zbog fičura koji pojednostavljuju rad, što zbog kvalitete. Naravno ovo nije zagarantirano, pa se čak i u ovoj klasi može pronaći pokoji škart primjerak.
Citiraj:
osim ako ploča nije "punomasna svinja koja liježe jaja"- to bi prije bila ASROCK X99 EXTREME 11.
|
Kada sam zapikirao svoju RIVE, u obzir je dolazila i X79 Extreme11 (koja je bila čak i osjetno skuplja od Asusovog pandana). Nakon detaljnog feedbacka od korisnika i čitanja raznih iskustava sa pojedinim fičurima na Asrocku ... RIVE je bila "hands down winner", pogotovo nakon čitanja Danijelove recenzije koja je itekako rasčistila i pojasnila mnogo stvari.
Bez ikakve dvojbe je činjenica da postoje osjetno jeftinije ploče koje će odlično obaviti svoj zadatak, ali naravno tako je sa svime u životu.
Uvijek postoje jeftinije i skuplje stvari čija vrijednost je opravdana isključivo iz perspektive ciljanog kupca (Low-Mid-High/Enthusiast segmenti).
|