|
![]() |
#1 |
I hate mondays..........
Datum registracije: Nov 2002
|
Alokacija resursa u Hyper-V okruzenju...
Eto radi potreba SQL certifikacije dignuo sam par virtualki u Hyper-V... radi se o "Moj Komp" stroju, 8GB memorije i Win 8.1 Pro. Ono sto me zanima, koliko bi memorije trebalo alocirati za svaku virtualku koja na sebi ima Win Server 2012 i SQL Server 2012? Kliknuo sam ja na ono dinamičko dodjeljivanje, al svejedno mi se to sve nekako vuče ko krepana mačka, pogotovo ako imam više od 2 virtualke upaljene. Računalo trenutno ima 8GB memorije... da podebljam ja to na 16GB pa da windozama ostavim 4GB i svakoj virtualki po 4GB? jel mogu još išta napraviti da te mašine što manje štucaju? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Feb 2006
|
Malo ti je 8 GB za fluidni rad. Pola ti ti pojede samo server 2012 ako imas par servisa na njemu. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
I hate mondays..........
|
da dignem ovo iz mrtvih jer sam opet nasao vremena za ucenje ali sam prodao komp u medjuvremenu. koliko je bitna procesorska snaga za ovako nesto? s lovom sam prilicno kratak, pa gledam jel bi me zadovoljila neka ploca i CPU iz Socket 775 ere (neki E8400 ili mozda kakav quad), ali da nagruvam nekih 16GB DDR2 memorije u to? memorija znam da mi je neophodna al ako budem uzimao 16GB DDR3 i jos ic na Sandy ili Ivy, izgorio sam ko sibica, po pitanju financija. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]()
![]() |
![]() |
#6 |
I hate mondays..........
|
sad sam pregledao ladice i naletio na neku s1155 plocu... bacio oko na njuskalo i neke usporedbe na netu, kazu da bi tom Q6600 mogao parirat i obicni G630 ili G645... a njih se na njuski nadje za 150-200 kn... mozda mi je to ipak najjeftinije rjesenje... ako izuzmemo memoriju.... |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Never Forgetti
Datum registracije: Jan 2009
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#8 |
I hate mondays..........