![]() |
Alokacija resursa u Hyper-V okruzenju...
Eto radi potreba SQL certifikacije dignuo sam par virtualki u Hyper-V... radi se o "Moj Komp" stroju, 8GB memorije i Win 8.1 Pro.
Ono sto me zanima, koliko bi memorije trebalo alocirati za svaku virtualku koja na sebi ima Win Server 2012 i SQL Server 2012? Kliknuo sam ja na ono dinamičko dodjeljivanje, al svejedno mi se to sve nekako vuče ko krepana mačka, pogotovo ako imam više od 2 virtualke upaljene. Računalo trenutno ima 8GB memorije... da podebljam ja to na 16GB pa da windozama ostavim 4GB i svakoj virtualki po 4GB? jel mogu još išta napraviti da te mašine što manje štucaju? |
Malo ti je 8 GB za fluidni rad. Pola ti ti pojede samo server 2012 ako imas par servisa na njemu.
|
ma da, kakvih 8 - toliko bi bilo relativno ok za solo srv 2012 i par servisa...a sql ko sql, nezasitan kao i uvijek :D
|
da dignem ovo iz mrtvih jer sam opet nasao vremena za ucenje ali sam prodao komp u medjuvremenu.
koliko je bitna procesorska snaga za ovako nesto? s lovom sam prilicno kratak, pa gledam jel bi me zadovoljila neka ploca i CPU iz Socket 775 ere (neki E8400 ili mozda kakav quad), ali da nagruvam nekih 16GB DDR2 memorije u to? memorija znam da mi je neophodna al ako budem uzimao 16GB DDR3 i jos ic na Sandy ili Ivy, izgorio sam ko sibica, po pitanju financija. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
a probat cu onda naci kakav jeftini i3...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:49. |