|
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Jan 2008
|
Ne. Ak bi to htio isprobat trebal bi prikacit high end konfu i ganjat neku igru sa 120fps a to je u trgovini nemoguce, tj. nitko ti to nece dopustit. Pitanje je ko uopce i ima izlozen takav monitor posto su rijetkost. Kad malo bolje razmislim ni nema trgovina osim Links kaj imaju upaljene monitore izlozene a tam ti to sigurno nece dopustit osim ak znas nekoga. U Hg Spotu mislim da nema vise upaljenih monitora. Jedina sansa je da te netko pozove kod sebe pa da isprobas. Zadnje izmijenjeno od: MAGARAC. 19.08.2014. u 21:31. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#4 |
Banned
Datum registracije: Mar 2013
|
Šteta, znam samo iz anegdota da je duplo veće osvježenje ekrana uz hardware koji to podržava znatno bolje iskustvo od onog sa maksimalnih 60Hz/fps. Trebao bi baš vidjeti da li se isplati takva zamjena za napr. bolju kvalitetu slike kod IPS ekrana, budući da su monitori sa visokom frekvencijom redovito TN. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Nov 2006
|
Po defaultu sam skeptik (da ne kazem hejter) tako da sam i sam davno morao probati 60 vs 120hz. Iscupao sam stari 17" crt i pogurao 120hz refresh. Razlika naspram 60hz je vidljiva na prvi pogled. Za regular gaming, neki rts, rpg i slicne stvari, refresh od 60hz je imo sasvim dovoljan. No, ako se iole bavis brzim fpsovima (qw, ql, cpm, warsow itd.) 120/144hz je jako dobra stvar. Nije magic bullet no svakako pomaze (barem meni jest). Ljudi kazu da su novije stvari tipa http://gaming.benq.com/gaming-monitor/xl2411z jako blizu samim crtovima i svakako ih preporucaju. TN je problem, no ukoliko nemas hrpu love za nesto tipa: http://www.eizo.com/global/products/...dex.html#tab01 nemas izbora. Jel se to isplati? Pa meni koji ne igram nista osim quakea definitivno ![]() Zadnje izmijenjeno od: Xizor. 22.08.2014. u 18:48. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
ZeNgE_Tiho_Cro
Datum registracije: Feb 2008
|
Iz prve ruke mogu reći da vrijedi za FPS tipa BF4, smooth game je preporod. Igram na low detaljima GTX 660 Ti, uz stavljen lock na 144. A opet na asus 144 sam prešao sa della IPS, i slika je neusporedivo lošija za surf, slike i ostalo. IPS vs TN matrica. Pa vidi šta ti je važnije kod toga dvoje. Ukoliko misliš korisitit lightboost, slika je puno puno tamnija, pretamna za bilo koji čestiti gameing, i lock-a se na max 120 fps. Evo ti lista monitora da se ne zezneš kod nabave http://www.blurbusters.com/faq/120hz-monitors/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
...samo te gledam...
Datum registracije: Mar 2007
|
Evo, da i ja nadopunim, moj frend imao 120 Hz monitor pa je radije prešao na IPS matricu jer je svega 5-10% vremena za računalom provodio igrajući a ostatak je radio ozbiljan posao. Razlika 60-120 Hz mu nije bila toliko bitna koliko kvaliteta slike (boje, kontrast, svjetlina). Ja sam jednom odigrao BF4 kod njega i ne mogu reći da sam vidio neku drastičnu razliku koja bi opravdala razliku u cijeni i kvaliteti slike u odnosu na neki klasičan IPS monitor. Onaj tko 90% vremena provodi igrajući se za kompačem mislim da nema takvih dvojbi... |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|