|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Jan 2005
|
partiton magic
dal mi može netko opisati kako smanjiti d: particiju a c: povećati. jer sam se sj... kod instalacije windowsa recimo s partition magicom Hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
PC Ekspert
Datum registracije: Nov 2001
|
točno tako kako si rekao, prvo smanjiš d: i onda na uštrb toga što si smanjio povećaš c: |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
-------
Datum registracije: Aug 2005
|
Pokreneš Partition Magic. Desni klik na C: particiju, Resize/Move i kad odrediš veličinu koju hoćeš za C: particiju, Partition Magic te bu ''pital'' s koje particije da ''uzme'' slobodan prostor. Ti staviš da ''uzme'' s D: particije i to je to. Povećal s C: i ujedno smanjil D: particiju. |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
|
imam partition magic 7 demo. dal se moze sa njime. znaci kad kliknem na particiju c: resize, move, dobim ovo: free space before new size free space after sta dalje ?! |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
-------
|
U polje ''new size'' napišeš onu veličinu C: particije koju hoćeš, tj. koja ti je potrebna. Klikneš ''OK'' i to je to. Ostala polja ostavi prazna, tj. tak kak piše. BTW nisam siguran da bu s Demo verzijom delalo, ali probaj možda nije ograničena. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
nista. kad stisnem ok odmah mi vrati onu staru brojku. ima mozda neki freeware za te stvari |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Premium
|
a gdje da nabavim full verziju |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
-------
|
Moreš skinuti s stranice od Partition Magica trial verziju i onda kupiti punu ili odma moreš kupiti full verziju, u svakom slučaju trebaš platiti za full verziju. BTW pogledaj možda ima i kod nas ( u nekom dućanu s informatičkom opremom ili software-om) za kupiti. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Resistance is futile
Datum registracije: Oct 2003
|
Prije takvih "rizičnih" operacija na disku, obavezno defragmentiraj obje particije. Nakon toga u PMu smanjiš D particiju, a slobodan prostor dodijeliš C particiji. Najvjerojatnije ti za to treba full verzija PMa, a kako doći do nje, pitaj preko privatnih poruka ili malo progooglaj po netu ![]() sastoji od svega par klikova mišem i stvar je za par min gotova, drugim riječima ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 | |
Strichek Moderator
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Oct 2004
|
Resize ''Od oka'' : Mislim da znam kaj te muci, biti ce ti nacrtan HDD sa particijama, e sada sa misem dodji na dio gdje se 2 particije sastaju i onda bi se trebala pojaviti strelica (aka <->) i onda ga mičeš lijevo i desno. Help je totalno beskorisan......
![]() |
#14 |
-------
|
Eventualno more pitati nekog frenda koji je nedavno kupil novi komp, dal je dobil Partition Magic u paketu s npr. matičnom. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Premium
Datum registracije: Feb 2003
|
Ne moraš koristiti PM, iako je to najbolji program. Imaš npr. freeware Partition Resizer koji će također odraditi posao. S ovakvim programom opreza nikad previše, osobno radim ghost image diska prije preparticioniranja. Zapravo, ima jedan bolji programčić - gtparted - to je linux klon Partition Magica. Problem je (bar meni) u linuxu - kad bi netko modificirao knopix tako da uključi qtparted (ili objavio kak se to radi, step by step) bio bih zahvalan. Inače je funkcionalnost podjednaka.
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|