|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
media player classic
vako, zanima me da li negdje na ovome forumu postoji il neko na kompu ima tutorial za detaljno podesavanje gore navedenog programa (misilim na filtre, titlove, opcenito tvikanje) thx |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Secret Undercover Agent
Datum registracije: Sep 2004
|
a kaj ce ti to? nisi valjda tolko glup da ne znas podesit MPC? bez uvrede al prog je stvarno jedostavan...nista kompliciraniji od ostalih playera...
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 |
Registered User
Datum registracije: Jul 2004
|
glup sam ![]() Ne, ma htio sam ustvari pitati ako se ikako moze optimizirati mpc (prckanjem po mplayerc.ini) da bi se brze pokretao? |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Secret Undercover Agent
|
Citiraj:
![]() ![]() mislim da se on dovoljno brzo podize u odnosu na ostale..i fakat je mali programcic za svoje "dimenzije" prejeben..u kombinaciji sa ffdshowom imas SVE sta ce ti ikad trebat za video...
![]() |
![]() |
#6 |
Secret Undercover Agent
|
Pa on sadrzi filtere za otvaranje svih video formata koji postoje.. on sadrzi jako puno faking postprocesiranja slike, zvuka, titla i slicno... npr. MPC ne moze promjeniti banalni Brigtness obicnom videu tj. DivX (podrzava samo DVD)..i onda je jedini nacin pomocu filtera..a ffdshow to podrzava..i to jako dobro. Ne sjecam se vise tocno detalja, al ako na ciste Windowse stavic MPC i probas otvorit par raznih formata (DivX, XviD i slicno) neke od njih neces moci otvorit.. ili ce npr. biti zvuka a nece biti slike. Sto mi je inace iskreno cudno jer MPC kao ima sve postojece filtere vec u sebi pa ti tak nes ne bi trebalo, al eto... ja znam da neki video nisam mogo otvorit sa MPCom -> instaliro ffdshow -> sve sljaka... odonda, niti jednog problema. Mozda naide netko strucniji ko ti moze rec detaljnije koje su koristi ffdshowa..npr. Tooma..
![]() |
#7 |
Administrator
Datum registracije: Nov 2001
|
MPC ima u sebi samo osnovnu za pojedine codece. Ne možeš otvoriti neke Xvid i Divix filmove jer su dotični vjerojatno pri kodiranju koristili neke od naprednijih funkcija iz navedenih codeca (GMC, b-frame itd), pa ih MPC ne može "pročitati". FF je odličan jer pruža finu kontrolu nad codecima, overlay postavkama za sliku, titlovima, a da ne spominjem vrhunski postprocessing s Nic`s metodom za i više nego uspješno rješavanje smetnji kod loše kodiranih filmova. Jedina mana-kontrloa zvuka, katastorfa, pogotovo na višekanalnim 5.1> izvorima. zato to ne instalirati nikada s FF-om, nego AC3. Jedina dva programa koja su potrebna za bilo kakve pizdarije s filmovima. |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Moderator
Datum registracije: Aug 2003
|
Mozete si sloziti da kopirate sve filtere koje trebate u MPC-ov folder, slozite u njemu da ih koristi, prepravite njegov ini file takoda stavite relative pathove do njih i onda samo napravite instalaciju od toga. Dobili ste MPC koji otvara sve ![]()
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|