|
![]() |
#1 |
Premium
Datum registracije: Mar 2013
|
(riješeno) Intel core 2 duo e4300 problem sa temperaturom
Dakle ovako imam problem oko temperature procesora koji kad je na overclockan na 2.3ghz ima temp od 55° dok sam na intenetu a kad ga vratim na 1.8ghz onda bude 50° dok sam na internetu. Brzina okretaja venta na procesoru je 3400RPM što je jako bučno...kako da smanjim temp??? |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
I.H.S.V.
Datum registracije: Feb 2008
|
Jesi li skidao nedavno hladnjak ili..? Kada si OCkao jesi li dirao napon procesora...? Ako nisi, prvo dobro ispuši (ukoliko nisi) komp od prašine, zatim izvadi hladnjak i očisti staru termalnu pastu i stavi novu...probaj nakon toga... edit: moraš uzet u obzir da su vani i vrlo visoke temperature, ne znam koliko ti je u sobi temperatura, ali svakao i to utječe na porast temp.... Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 21.06.2013. u 17:14. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Premium
|
Citiraj:
što sam promijenio pastu... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
I.H.S.V.
|
E onda ti najvjerojatnije nije sjeo hladnjak kako treba. To moraš dobro pazit, jer ti se ponekad čini da je dobro sjeo, ali jedan od push pinova nije uhvatio kako treba i eto problema....dobro to provjeri... i još nešto; sloj paste koju naneseš mora biti izuzetno tanak, ne smiješ pretjerivat sa pastom jer ti je u suprotnom kontra efekt... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
|
Ovako imam jedan problem jedna kopča mi je pukla a ove ostale su sve kliknule kad sam stavljo cooler |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
I.H.S.V.
|
Čuj vrlo jednostavno, ako ti zbog te kopče nije uhvatio dobro push pin, a vjerojatno nije, onda ti kuler ne ležii dobro na procesoru...i tu ti je problem...ne znam ovako napamet, trebalo bi iz bliza pogledat ![]() edit: možeš pitati nekoga od kolega na forumu, kupiti povoljno neki stari hladnjak, ebay...promjeni se to za minutu, nije nikakav problem. Ako najdem nešto javit ću ti na pm..... Zadnje izmijenjeno od: yakob22. 21.06.2013. u 17:44. |
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
|
A gdje ima za nabaviti ta kopča i da li se ona uopče može promijeniti? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#11 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
da se promijeniti, probaj u nekom dućanu/servisu/oglasniku. pazi kad montiraš, najprije stišćeš "crnu plastiku" oko ventilatora da coler prođe kroz rupu na mbo pa tek onda kopču da zablokira povrat e da, uključi smart fan u biosu da ti smanji broj okretaja i sam će se regulirati po temperaturi |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
OC addict
Datum registracije: Apr 2009
|
@MMI Zasto bi mu smanjivao broj okretaja ako se i ovako previse grije? ![]() Mislim ok, nek ukljuci smart fan opciju pa ce mu smanjit broj okretaja kad jednog dana nabavi kopcu. ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Sep 2008
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |