![]() |
(riješeno) Intel core 2 duo e4300 problem sa temperaturom
Dakle ovako imam problem oko temperature procesora koji kad je na overclockan na 2.3ghz ima temp od 55° dok sam na intenetu a kad ga vratim na 1.8ghz onda bude 50° dok sam na internetu. Brzina okretaja venta na procesoru je 3400RPM što je jako bučno...kako da smanjim temp???
|
Jesi li skidao nedavno hladnjak ili..? Kada si OCkao jesi li dirao napon procesora...?
Ako nisi, prvo dobro ispuši (ukoliko nisi) komp od prašine, zatim izvadi hladnjak i očisti staru termalnu pastu i stavi novu...probaj nakon toga... edit: moraš uzet u obzir da su vani i vrlo visoke temperature, ne znam koliko ti je u sobi temperatura, ali svakao i to utječe na porast temp.... |
Citiraj:
što sam promijenio pastu... |
E onda ti najvjerojatnije nije sjeo hladnjak kako treba. To moraš dobro pazit, jer ti se ponekad čini da je dobro sjeo, ali jedan od push pinova nije uhvatio kako treba i eto problema....dobro to provjeri...
i još nešto; sloj paste koju naneseš mora biti izuzetno tanak, ne smiješ pretjerivat sa pastom jer ti je u suprotnom kontra efekt... |
Ja mislim da ti cooler nije dobro sjeo, tj. trebalo bi jače pritisnuti one kopče, da se čuje klik kad ih stisneš.. jesi provjerio jel čvrsto stoji cooler?
EDIT: yakob je bio brži. :D |
Citiraj:
|
Eto razloga, moraš nabaviti novu kopču...
|
Citiraj:
|
Čuj vrlo jednostavno, ako ti zbog te kopče nije uhvatio dobro push pin, a vjerojatno nije, onda ti kuler ne ležii dobro na procesoru...i tu ti je problem...ne znam ovako napamet, trebalo bi iz bliza pogledat:D
edit: možeš pitati nekoga od kolega na forumu, kupiti povoljno neki stari hladnjak, ebay...promjeni se to za minutu, nije nikakav problem. Ako najdem nešto javit ću ti na pm..... |
Citiraj:
|
da se promijeniti, probaj u nekom dućanu/servisu/oglasniku. pazi kad montiraš, najprije stišćeš "crnu plastiku" oko ventilatora da coler prođe kroz rupu na mbo pa tek onda kopču da zablokira povrat
e da, uključi smart fan u biosu da ti smanji broj okretaja i sam će se regulirati po temperaturi |
@MMI
Zasto bi mu smanjivao broj okretaja ako se i ovako previse grije? :D Mislim ok, nek ukljuci smart fan opciju pa ce mu smanjit broj okretaja kad jednog dana nabavi kopcu. :) |
Citiraj:
tak sam i mislio :P :) |
Citiraj:
|
@rbrex
Robi, jesi stavio onu pastu koju sam ti dao? :D |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:50. |