|
![]() |
#1 |
Registered User
Datum registracije: Jun 2012
|
pregrijavanje laptopa
pozdrav! imam hp 6735s i jako se pregrijava, sad dok surfam je temp cpu i maticne 83. otvorio sam ga, prasine nije bilo previse i zamijenio sam termalnu pastu (tanki sloj) ali ne pomaze. i ventilator stalno radi. sto bi moglo biti? hvala! |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Kolike su temperature bile prije čišćenja? Premalo/previše paste ili hladnjak nije dobro sjeo (iako je to na laptopu teško da je razlog),... Jesi li provjerio koji ti se programi vrte u pozadini dok si na netu i što ti točno opterećuje procesor? Da li su temp. dok nisi na netu ok? |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#3 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Premium
Datum registracije: Oct 2008
|
stavis pastu u sredinu, cca velicine zrna riže i samo nakeljis hladnjak gore. A mozda i hladnjak neprovodi vise kak treba.
![]() |
#5 |
Premium
Datum registracije: Sep 2006
|
Frendu je na laptopu napukao heat pipe i iscurio onaj plin il šta je već van i nije hladnjak skoro opće funkcioniro... Ako možeš kresnut laptop da radi dok imaš pristup hladnjaku probaj prostom heat pipeove jesu vrući, i općenito jel hladnjak topao... |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Premium
Datum registracije: Mar 2010
|
Ok, sad ozbiljno, nadam se da si laptop rastavljao i sastavljao pomoću HP-ovog servisnog manuala za taj model (http://bizsupport1.austin.hp.com/bc/.../c01613452.pdf), a ne odokativno,... Ja bih na tvom mjestu ponovno sve rastavio, pregledao dobro dijelove rashladnog sistema, počistio, nova pasta, polagano sklopio pa vidio da li ima kakve razlike,... Koliko sam vidio po manualu tvoj model uvlači zrak kroz tipkovnicu pa možda postoji mogučnost da si prilikom sastavljanja nečim zatvorio dio rupa za usis zraka,... usput provjeriš i da li si spojio wirless ili se nekaj slučajno pomaknulo,... ak ništ od toga ne pomaže zadnja opcija kaj mi pada na pamet, a tiče se temperatura je RMClock utility ili slični program, imaš ovdje sticky: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54855 Zadnje izmijenjeno od: nino. 09.06.2012. u 23:53. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Registered User
|
Citiraj:
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Premium
Datum registracije: May 2003
|
|
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
Premium
|
Citiraj:
Iako mislim da je do Heat Pipe-a
![]() |
![]() |
#10 |
Premium
Datum registracije: Apr 2009
|
ne znam da li bi instalacija ovog imala kakvog učinka http://www.ebay.com/itm/1x-THERMAL-C...item4aae10c32f pokušaj vidjeti za tvoj model laptopa da li ima
|
|
Oglas
|
|
![]() |
#12 | |
Premium
|
Citiraj:
![]() |
![]() |
#13 |
Premium
Datum registracije: Apr 2007
|
Ta bakrena podloška se stavlja na Northbridge što nema neke veze s temp. procesora. Bušenje i nekakve modifikacije na kučištu možeš napravit ako ti je laptop prebučan. Prvo i osnovno otkloni kvar jer ti ga svakako imaš. Slažem se i mislim da je problem u Heatpipe-u. Rastavi laptop i probaj grijat jednu stranu(tamo di naliježe na proc.), prijenos temperature mora biti skoro pa momentalan s jednog kraja cijevi na drugi a ako postoji veća razlika u temp. na početku i kraju toplovodne cijevi, hladnjak je za promjenit. |
![]() |
![]() |
|
|
Oglas
|
|
![]() |
|
|